Trenutno čitaš
Harrison Ford održao emotivan govor na dodjeli filmskih nagrada “Critics Choice Awards 2024”

Harrison Ford održao emotivan govor na dodjeli filmskih nagrada “Critics Choice Awards 2024”

Harrison Ford primio je nagradu za karijerno postignuće na sceni tokom 29. godišnje dodjele nagrada “Critics Choice Awards” u Santa Monici.

Dodjela nagrada Critics Choice Awards 2024. dodatno je ovjekovječila naslijeđe Harrisona Forda prepuno akcije nagradom za postignuća u karijeri.

KEVIN WINTER/GETTY

Harrison Ford (81) primio je nagradu uz snažne ovacije publike, nakon video kompilacije u kojoj su prikazani neki od njegovih najvećih filmskih uspjeha. “Prije svega, zaista sam srećan što sam večeras ovdje da vidim u šta se naš posao pretvara i sve talentovane ljude koji dobijaju prilike, koje vjerovatno ne bi postojale u ranom dijelu moje karijere,” rekao je on.

“Ovdje sam zbog kombinacije sreće i rada divnih pisaca, reditelja i filmskih radnika. Osjećam ogromnu sreću. Sretan sam zbog ove časti i veoma je cijenim.”

AMY SUSSMAN/WIREIMAGE

Harrison Ford je takođe izdvojio vrijeme da se zahvali svojoj supruzi, glumici Calisti Flokhart, što mu je pružila svu “podršku”.

„Želim da se zahvalim svojoj divnoj supruzi, Calisti Flokhart, koja me podržava kada mi je potrebna velika podrška, i treba mi velika podrška. Duboko sam srećan što sam imao prilike koje sam imao i zahvalan sam. Neću vam više oduzimati vreme. Hvala vam.”

Tokom pet decenija karijere bez premca, ovaj talentovani glumac predstavljao je filmove, koji su zaradili skoro 10 milijardi dolara širom svijeta.

Pročitaj
nova muzika

KEVIN WINTER/GETTY

Ove godine, Harrison Ford je glumio u Apple TV+ seriji “Shrinking”, što mu je donijelo priznanje za najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji. Takođe je igrao uz Helen Miren u spinoffu Yellowstonea 1923. i uskoro će debitovati u Marvelu kao Thaddeus “Thunderbolt” Ross u Captain America: Brave New World. Glumac je ranije rekao da ne planira da se povuče iz glume. „Vjerovatno sada više uživam u snimanju filmova nego ikad“, rekao je.

Godine 2023. Harrison Ford je nagrađen Zlatnom palmom za životno djelo na svjetskoj premijeri novog filma o Indijani Džonsu na Filmskom festival u Kanu.

Izvor: people.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum