Trenutno čitaš
GPS umjetnik “ispisao” poruku “Marry Me” dugu 7.163 kilometara

GPS umjetnik “ispisao” poruku “Marry Me” dugu 7.163 kilometara

Postoje različite vrste bračnih ponuda, od vrlo intimnih trenutaka do ogromnih gestova prosidbe pred hiljadama ljudi. Sa takvom raznolikošću načina da nekoga zaprosimo, može biti teško biti kreativan; međutim, jedan muškarac u Japanu, uradio je nešto zaista posebno, kako bi zaprosio svoju djevojku.

On je putovao širom svoje rodne zemlje Japana, da GPS-om “ispiše” čuveno pitanje prosidbe uz pomoć Google Earth-a. Rezultat je bila poruka “Marry me” i srce sa strelicom, kroz koje je ucrtano na mapi Japana uz korištenje GPS trackera.

Yotube

Monumentalni romantični gest proizveo je Yasushi Takahashi, zvani Yassan, koji je prvi došao na ideju o prijedlogu “crtanja” GPS ruta još 2008. godine. Nakon planiranja rute, dao je otkaz i šest mjeseci proveo vozeći se okolo i istražujući mjesta na kojima nikada prije nije bio. Kada je završio, postavio je podatke na Google Earth i vidio kako njegova poruka oživljava jarko žutim slovima, zajedno sa srcem ostrva Hokaido.

Nepotrebno je naglašavati da je partnerka ovog GPS umjetnika i ambicioznog romantičara, Natsuki, odgovorila pozitivno na bračnu ponudu. Ali priča se tu ne završava. Ovo nevjerovatno putovanje koje je počelo bračnom ponudom, otvorilo je nove puteve za Yassana.

Razrađeni prijedlog zaljubljenog avanturiste, tada je prepoznat u Guinnessovoj knjizi rekorda, kao najveći GPS crtež koji je napravio neki pojedinac, što je rekord koji i danas drži. Sada, ovaj zaljubljeni avanturista i GPS umjetnik i dalje redovno putuje po gradovima širom svijeta, kako bi napravio crteže veličine grada.

Pročitaj

Prema njegovoj web stranici, Yassan je “profesionalni GPS umjetnik sa više od 1.400 umjetničkih djela” i nacrtao je više od 100.000 kilometara širom 24 zemlje. „Smatram GPS umjetnost kao alat za doživljaj lokalne istorije i kulture. Kretanjem nešto crtam, a istovremeno dolazim u kontakt sa raznim istorijama i kulturama, produbljujući svoje razumijevanje nekog dijela svijeta.”

Izvor: mymodernmet.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum