Trenutno čitaš
Godišnji horoskop za 2023. za sve znakove zodijaka!

Godišnji horoskop za 2023. za sve znakove zodijaka!

Bingo Kataloška Akcija
Bingo Kataloška Akcija

Ako ste mislili da je 2022. intenzivna, pripremite se za ono što vam ova nova godina sprema. Kataklizmične promjene dolaze i godišnji horoskop za 2023. je dokaz da se mi – kao pojedinci i kao kolektiv – približavamo tački bez povratka. Globalne promjene se odvijaju i revolucije su u toku, stoga se pripremite za prvih nekoliko koraka u potpuno novu eru.

Godina počinje energično, jer će Merkur i dalje retrogradno putovati kroz Jarca i povećavati vjerovatnoću sukoba i nesporazuma. Romantična Venera će takođe udružiti snage sa Plutonom gladnim moći 1. januara, pojačavajući vašu želju za dubljom ljubavlju. Pripremite se za transformacije odnosa koji će se odvijati, posebno kada se retrogradni Mars konačno završi 12. januara, reaktivirajući strast i unutrašnji plamen. A kada se retrogradni Merkur završi 3. februara, biće savršeno vrijeme da se posvetite svojim novogodišnjim odlukama.

Ultra magazin

Mjesec u godini koji donosi najviše promjena biće mart. Tada će karmički Saturn napustiti Vodoliju i ući u sanjive, duhovne i univerzalne Ribe (gdje će ostati do 2025.). Pluton — planeta stvaranja i uništenja — takođe počinje svoju doživotnu turneju kroz Vodoliju 23. marta, gde će ostati do 2043. Pripremite se da napravite velike stvari u novoj generaciji, jer Vodolija je posvećena naprednom razmišljanju i davanju prioriteta humanitarnim idealima.

Mars se kreće kroz Blizance od oktobra 2022. godine, zbog čega će biti tako velika stvar kada 23. marta konačno uđe u suosjećajnog, zaštitničkog i emocionalno motivisanog Raka. Iako Mars može postati pasivno agresivan i pretjerano osjetljiv dok se kreće kroz Raka, ovaj energetski potres će razbiti stagnaciju.

Do 20. aprila desiće se pomračenje mladog meseca i Sunca u Ovnu, što najavljuje nagli početak nove serije životnih lekcija. Pomračenja su često praćena velikim promjenama, a budući da se ovo pomračenje Sunca događa u hrabrom, odlučnom i ponosnom Ovnu, možda ćete se naći u situaciji da potvrđujete svoju nezavisnost i povlačite hrabar potez. Međutim, budući da će Merkur stajati retrogradno u Biku od 21. aprila do 24. maja, možda ćete se vratiti prethodnim obavezama i naučiti kako da postavite realnija očekivanja. Do trenutka kada se 5. maja dogodi pomračenje mjeseca u znaku Škorpije, možda ćete se pomiriti sa velikim otkrićem (posebno kada su u pitanju dugotrajne situacije i neriješeni sukobi iz 2022.).

Do 16. maja, Jupiter – planeta rasta, iskustva i ekspanzije – ostaviće iza sebe ratnika Ovna i ući u carstvo Bika. Budući da Bikom vlada Venera – planeta ljubavi i novca – ovaj tranzit podstiče beskrajne nivoe obilja, posebno kada je u pitanju novčić u vašoj torbici. Jupiter u Biku želi da učestvujete u senzualnim zadovoljstvima i romantičnoj stabilnosti. Međutim, kako se Jupiter odmah izjednači s Plutonom u Vodoliji – i udružio snage sa Sjevernim čvorom sudbine 1. juna – jasno je da će Jupiter u Biku biti vrijeme dubokih, prodornih transformacija, posebno kada je u pitanju postavljanje granica i učenje kako voljeti, a da ne izgubiš sebe.

Pluton se vraća nazad u Jarca 11. juna, donoseći ostatke emocija iz vaše istorije. Možda ćete primijetiti da ćemo mi – kao kolektiv – biti primorani da ispravimo određene greške iz naše prošlosti, bez obzira koliko bolan proces preuzimanja odgovornosti mogao biti. A do 17. jula, možda ćete postati više ohrabreni svojim ličnim uvjerenjima i urođenim željama. Sjeverni čvor sudbine ulazi u Ovna, budi vašeg unutrašnjeg ratnika i potvrđuje vašu dominaciju. Ostavite iza sebe sklonosti koje udovoljavaju drugim ljudima, jer će Južni čvor takođe ući u Vagu koja nije nesklona sukobima. Zapamtite – šutjeti u vremenima nepravde znači stati na stranu tlačitelja.

Ako ste mislili da će se 2023. zaustaviti na retrogradnostima, razmislite ponovo. Venera — planeta luksuza i veza — stajaće retrogradno u Lavu od 22. jula do 3. septembra, pokazujući vam da li vas ljudi u vašem životu zaista obožavaju i cijene. Ako se osjećate kao da pristajete na manje od onoga što zaslužujete, retrogradna Venera će se ponašati kao najbolja prijateljica koja vas moli da napustite svoju lošu vezu. Međutim, ova najbolja prijateljica je i žestoka i dominantna, pa nemojte očekivati da će loše ponašanje pustiti da sklizne! Merkur takođe postaje retrogradan u Djevici od 23. avgusta do 15. septembra, donoseći tipične probleme u komunikaciji i neugodne nesporazume koji su karakteristični za ovaj dosadni astrološki tranzit. Dvaput provjerite svaku poruku prije nego što pritisnete pošalji.

Poslednji krešendo 2023. spušta se na nas tokom sablasnog oktobra, kada se pomračenje Sunca u Vagi odvija 14. oktobra i pomračenje mjeseca u Biku 28. oktobra. Ova pomračenja će djelovati kao prelazni trenutak između ovog poglavlja i sljedećeg, pošto je severni čvor sudbine zvanično napustio Bika i ušao u Ovna. Ovo konačno pomračenje u Biku omogućiće vam da se pomirite s prošlošću, dok će pomračenje Sunca u Ovnu zapaliti vatru nečeg uzbudljivog i novog.

Iako se godina završava retrogradnim Merkurom kroz Jarca i Strijelca od 13. decembra do 1. januara, to vam daje posljednju priliku da ispravite stvari prije Nove godine. Na kraju krajeva, 2023. je priprema za ljepotu koja dolazi tokom 2024. godine.

Evo šta možete očekivati od 2023. godine, prema vašem suncu i/ili podznaku:

Ovan

Vaš horoskop kaže da ćete se do kraja 2023. godine možda osjećati kao druga osoba. 2023. godina dobro počinje, jer će 12. januara Mars konačno krenuti direktno! Mars je vaša vladajuća planeta, koja se bila retrogradna kroz Blizance još od oktobra 2022. S Marsom koji napreduje kroz vašu užurbanu treću kuću, krenućete u Novu godinu osjećajući se spremnim da pravite planove, upoznajete ljude i divite se vašem uzbudljivom novom putu!

Foto: Ultra Magazin

2023. će biti godina nemjerljivih promjena. Sve počinje 7. marta, kada Saturn ulazi u Ribe i vrši pritisak na vašu 12. kuću samoće, rada na sebi i duhovnosti do 2025. Saturn će preusmjeriti vašu pažnju ka unutrašnjem iscjeljenju i prisiliti vas da naučite kako se prepustiti onome što nije u vašoj kontroli. Pluton će 23. marta započeti svoje 20-godišnje putovanje kroz Vodoliju, transformišući vašu 11. kuću druženja, prijateljstva, nada i ideala. Od ove godine, Pluton želi da iskoristite svoju sposobnost da budete lider za svoju zajednicu. 23. mart je takođe kada će Mars konačno ostaviti iza sebe Blizance i ući u vašu četvrtu kuću doma i porodice, ohrabrujući vas da branite i štitite ono što vam je najvažnije.

Kako se ovi planetarni pomaci zakotrljaju, život će vam početi zaista ubrzavati oko 20. aprila. Tada će se dogoditi pomračenje mladog mjeseca u Ovnu, lansirajući prvo pomračenje u nizu pomračenja koja se dešavaju na osi Vaga-Ovan.

Kada se u vašem znaku dogodi pomračenje, vaš svijet bi se mogao promijeniti, kada to najmanje očekujete!

Do trenutka kada 5. maja u vašoj drugoj kući novca i samopoštovanja dođe pomračenje mjeseca u Biku, bićete pozvani da otklonite sve što vam je blokiralo put do obilja i uspjeha. Odmorićete se od svih stresova i obaveza visokog intenziteta oko 16. maja, kada Jupiter napušta Ovna i ulazi u Bika, donoseći ljubav i pažnju vašoj drugoj kući samopoštovanja. Ovo bi moglo dovesti do velikog povećanja gotovine, prihoda i neočekivanih dobitaka! Kako se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom, možda ćete otkriti da ćete možda morati promijeniti svoje planove, kako biste stigli tamo gdje želite. Nemojte se šokirati ako vas plaćanje velikog računa stigne, pogotovo ako imate više finansijskih obaveza. A kada Sjeverni čvor uđe u Ovna 17. jula, započećete proces samootkrivanja, koji sve mijenja na bolje.

Međutim, vaš ljubavni život može biti izvor drame od 22. jula do 3. septembra. Tada će Venera u Lavu biti retrogradna u vašoj strastvenoj petoj kući, što bi moglo izazvati osjećaj da ste ignorisani ili necijenjeni. Dozvolite ovom periodu da vam pomogne da riješite ono što može ometati vašu sposobnost da stvarate i prepustite se romantici. A kada pomračenje mladog mjeseca i Sunca u Vagi donese promjenu u vašu sedmu kuću partnerstva 14. oktobra, možda se spremate za novu vrstu partnerstva.

Od 13. decembra do 1. januara, Merkur će se retrogradno kretati kroz Jarca i Strijelca, pokrećući neke od istih tema koje su zavladale vašim životom tokom kraja 2022. Međutim, umjesto da pravite iste greške, dobićete priliku da napravite drugačiji izbor. A kada počne 2024., možda ćete se osjećati kao potpuno druga osoba.

Bik

Vaš horoskop za 2023. predviđa intenzivne pomake u rastu i razvoju vaše ličnosti, ali i veličanstvene proboje i promjene. Jeste li umorni od strpljivog čekanja uspjeha? Vaš horoskop za 2023. kaže da ste dobro pripremljeni da sreća počne da se okreće, jer ovu godinu provodite u izgradnji sebe. Kada se retrogradni Mars završi 12. januara, on će stati direktno u vašu drugu kuću samopoštovanja, tjerajući vas da se borite za svoje potrebe i akumulirate više bogatstva kako Nova godina počne!

Foto: Ultra Magazin

Ako ste mislili da je 2022. godina transformacije, pričekajte dok ne vidite šta je 2023. planirala za vas. Saturn će 7. marta ući u Ribe, koje proširuju društvene krugove do 2025. Možda ćete se udaljiti od grupa prijatelja koje ste spremni prerasti, postavljajući jače granice u svom društvenom životu. Jednom kada Pluton uđe u vašu 10. kuću karijere i odnosa s javnošću 23. marta, gdje će ostati do 2043. možda ćete se naći na ivici ogromnog nivoa moći i uspjeha. Međutim, zapamtite da uz veliku moć dolazi i velika odgovornost! Mars konačno ulazi u Raka nakon svog petomjesečnog boravka u Blizancima, što će aktivirati vašu treću kuću komunikacije i samoizražavanja i potaknuti vas da unesete moć u svoje misli.

Možda ćete do aprila pustiti da ode ono što više nije vaš posao. Kada 20. aprila pomračenje mladog mjeseca i Sunca u Ovnu baci senku na vašu 12. kuću duhovnosti, to će vas ohrabriti da oprostite sebi i uklonite krivicu sa svoje savjesti. Međutim, kada Merkur bude retrogradan u Biku od 21. aprila do 24. maja, možda ćete se zapitati ko ste i da li su vaše reči u skladu sa vašom autentičnošću.

Vrhunski trenutak odvija se 5. maja, kada vas pomračenje mjeseca u Biku dovodi do samog ruba vašeg sjedišta. Pripremite se da sudbina stigne na vaš prag, jer univerzum interveniše u vaš život i uklanja sve što stoji između vas i vašeg najvećeg potencijala. A kada Jupiter uđe u Bika 16. maja, ponašaće se kao nervozan i fascinantan mentor. Nemojte pogriješiti – Jupiter provodi više od godine fokusirajući svoju pažnju na to da vas pretvori u najboljeg sebe. I kako se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom u vašoj 10. kući publiciteta, možda ćete biti dočekani sa neočekivanim porastom slave. Venera – vaša vladajuća planeta – postaje retrogradna u vašoj četvrtoj kući doma i porodice od 22. jula do 3. septembra. Ovo bi se moglo poklopiti sa nekim velikim rastom.

Vrijeme je da izgradite dom koji ne samo da izgleda kao dom, već i kao ljubav.

Veliko finale vašeg iskustva iz 2023. stiže 28. oktobra, kada pomračenje u znaku Škorpije izoštrava vašu sedmu kuću partnerstva, pripremajući se za promjene u vašem ljubavnom i društvenom životu. Možda je vrijeme da se oprostite s nekima, kako biste pozdravili nove ljude. Međutim, ne zaboravimo da će Merkur biti retrogradan od 13. decembra do 1. januara, donoseći svježe perspektive u mješavinu i vraćajući se na ozbiljne razgovore, dok se spremate za početak 2024.

Blizanci

Da li ste se osjećali frustrirano i zanemareno? Ne brinite, jer vaš horoskop za 2023. kaže da se priča o osveti koju ste zamislili u svom umu konačno pokrenula. Stvari već izgledaju mnogo bolje nego 2022. godine, posebno zato što se retrogradni Mars konačno bliži kraju 12. januara, stacionirajući se direktno na 8 stepeni Blizanaca. Proveli ste vrijeme gledajući unutar sebe i pronalazeći unutrašnju potvrdu. Sada je vrijeme da pokažete svijetu, od čega ste napravljeni!

Foto: Ultra Magazin

Do marta ćete biti dovedeni na rub potpuno nove ere. 7. marta, Saturn će ući u Ribe u vašoj 10. kući društvenog položaja i reputacije za naredne dvije godine. Ovaj tranzit može propisati neke životne „tablete“ koje je teško progutati, posebno ako vam je nedostajalo smjera i uvjerenja u izboru karijere. Vrijeme je da pređete na stvar i radite ka višem cilju. Do 23. marta, Pluton će ući u Vodoliju, aktivirajući vašu devetu kuću ekspanzije, obrazovanja i mudrosti. U naredne dvije decenije, Pluton će vas voditi na putovanje kroz uspone i padove ljudskog iskustva. Nemojte se zavaravati 2023. je godina u kojoj ćete početi da pišete priču po kojoj ćete uvijek biti zapamćeni. 23. mart je takođe kada će Mars konačno ući u Raka, pokrenuvši motor u vašoj drugoj kući novca i ponosa. Kako se nova godina pomjera i postavlja na svoje mjesto, bićete motivisani da povećate svoje prihode i ojačate svoje temelje.

Kada 20. aprila pomračenje mladog mjeseca i Sunca u Ovnu baci sjenku na vašu vizionarsku 11. kuću, to bi mogla biti iskra, koja vas inspiriše da stvorite sopstvenu mrežu. Što je vaš društveni doseg veći, dublji je vaš uticaj! Međutim, kako pomračenje mjeseca u Biku zagrize vašu šestu kuću zdravlja i rutine 5. maja, možda ćete biti primorani pronaći ravnotežu, između želje da ostanete produktivni i potrebe za neophodnim odmorom.

Do 16. maja, možda ćete primijetiti drastičnu promjenu, kako Jupiter napušta vatrenu kuglu Ovna i ulazi u tvrdoglavog Bika, aktivirajući vašu 12. kuću duhovnosti i unutrašnjih demona. Kako Jupiter provodi ostatak godine skrećući vašu pažnju na vaš unutrašnji svijet, možda ćete se pomiriti s velikom provjerom stvarnosti. Kako Jupiter odmah formira kvadrat sa Plutonom, možda ćete biti primorani da napustite jednu perspektivu u korist nove mogućnosti. Oslobodite se krutih uvjerenja, koja ograničavaju vaš potencijal.

Do kraja ljeta, biće retrogradno ludilo planeta! Venerino retrogradno putovanje u Lavu od 22. jula do 3. septembra, obasjava svjetlo na vašu treću kuću komunikacije, bliske prijatelje i braću i sestre. Možda ćete primijetiti opterećenje u vašim svakodnevnim odnosima, prisiljavajući vas da identifikujete šta se govori, a šta ne. A kako Merkur bude retrogradan u Djevici od 23. avgusta do 15. septembra, skrenuće vam pažnju na neriješene probleme koji ostaju zanemareni kod kuće.

14. oktobar mogao bi biti početak ljubavne veze, koja će vam promijeniti život, jer će pomračenje mladog mjeseca i Sunca u Vagi pokrenuti oluju u vašoj petoj kući strasti i romantike.

Bilo da se zaljubljujete u osobu ili kreativnu ideju za koju ne možete prestati da se inspirišete, vaše srce se liječi na načine na koje nikada niste ni zamislili da može. Kada 28. oktobra pomračenje mjeseca u Biku zapali šibicu u vašoj 12. kući završetaka i oprosta, možda ćete se osjećati spremnim da se oslobodite bola koji ste nosili. Više niste u toj situaciji. Pogledajte oko sebe – ova nova godina izgleda obećavajuće.

Rak

Vaš horoskop za 2023. kaže da ove godine pravite velike talase u svojoj karijeri. Ove godine testirate svoje granice i radite na većoj mudrosti. Mnogo učite, a kada se 12. januara završi retrogradni Mars u Blizancima, možda ćete prevazići neke od svojih strahova i otpustiti preostale emocije. Dok se sve usmjerava u vašu 12. kuću duhovnosti, osjećate se inspirisanim da preduzmete akciju kako biste se oslobodili dugotrajne ljutnje i ogorčenosti. A kada Merkur bude u vašoj sedmoj kući partnerstva 3. februara, lakše ćete uspostaviti harmoniju sa onima oko vas.

Foto: Ultra Magazin

Ova godina je vrhunska. Do 7. marta, Saturn će ući u vodeni znak Ribe, gdje će ostati u vašoj devetoj kući obrazovanja i avanture naredne dvije godine. Kako vas Saturn tjera da postanete realističniji u pogledu svoje perspektive, naučiće vas kako da imate više discipline u svojoj praksi i više vjere u sebe i svoja uvjerenja. Do 23. marta, Pluton će ući u Vodoliju, pokrenuvši globalni pomak koji će se pojaviti tokom narednih 20 godina. Kako ovaj tranzit cilja na vašu osmu kuću stvaranja i uništenja, možda ćete se biti sposobni da budete feniks, koji se diže iz pepela. Neke stvari mogu završiti, ali bolje će početi. 23. marta Mars konačno ulazi u Raka, dajući vam energiju, izdržljivost i motivaciju. Pazi svijete, ovi Rakovi će biti super 2023. godine!

20. april će vas dovesti do raskrsnice u vašoj karijeri, jer će tada pomračenje mladog mjeseca i Sunca u Ovnu probiti novi teren u vašoj 10. kući javnog ugleda i reputacije. Vrijeme je da napustimo snove i projekte s mrtve tačke. Do trenutka kada se 5. maja pojavi pomračenje mjeseca u Biku u vašoj umjetničkoj kreativnoj petoj kući, možda ćete se čak osjećati spremnim da se bavite onim što zaista volite! Pripremite se da se vaš društveni život proširi na načine, koje niste ni zamislili, jer će Jupiter ući u Bika i donijeti obilje u vašu 11. kuću zajednice počevši od 16. maja. Očekujte nove veze i nove prijatelje! Međutim, budući da se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom, možda ćete primijetiti dinamičku promjenu između vas i nekih od vaših bivših saradnika.

Sjeverni čvor sudbine ulazi u vašu ambicioznu 10. kuću 17. jula, vodeći vas sve do vrha. 2023. je godina u kojoj ćete možda napraviti brend od sebe.

Međutim, kako Venera u Lavu postaje retrogradna u vašoj drugoj kući novca i ponosa od 22. jula do 3. septembra, kraj ljeta će vas natjerati da preispitate svoje potrošačke navike. Velika je razlika između onoga što želite i onoga što vam je zaista potrebno! A kada pomračenje mladog Mjeseca i Sunca u Vagi donese promjenu u vašu četvrtu kuću doma i porodice od 14. oktobra, odakle dolazite ne diktira kuda idete, ali povratak svojim korijenima može vas naučiti mnogo o vašim unutrašnjim snagama.

2023. se završava retrogradanim Merkurom kroz vaš sektor odnosa i sektor produktivnosti od 13. decembra do 1. januara, što bi moglo ukazivati ​​na burnu sezonu praznika. Međutim, rješavanje vaših problema pripremiće vas za 2024. godinu koja počinje sa velikim praskom.

Lav

Vaš horoskop za 2023. kaže da ćete ove godine saznati ko ste stvarno. Ako ste čekali da vam život konačno krene, svidjeće vam se ono što vaš horoskop za Lava 2023. ima spremno za vas. Godina počinje retrogradnim Marsom u Blizancima koji se konačno bliži kraju, stacionirajući se direktno u vašoj 11. kući zajednice, nada i ideala 12. januara. Nakon ponovne procjene s kim i čime želite da se okružite, spremni ste za viziju tunela na vašim najvišim ciljevima.

Foto: Ultra Magazin

Međutim, to ne znači da će 2023. biti laka. Kako Saturn ulazi u Ribe 7. marta i zadržava se u vašoj osmoj kući smrti i ponovnog rađanja naredne dvije godine, ova godina mijenja dinamiku moći u vašem životu. Ako ste bili pod dominacijom i ugnjetavanjem, vrijeme je da se zauzmete za sebe i postavite potrebne granice. Vaši odnosi će najviše osjetiti ovu transformaciju, posebno kada Pluton uđe u Vodoliju od 23. marta. Budući da je Vodolija vaš suprotni znak, ovaj Plutonov tranzit koji traje oko 20 godina uzdrmaće vaša partnerstva i dovesti do nekih važnih drugih, koji će vam promijeniti život . Mars će takođe završiti svoj petomjesečni boravak u Blizancima 23. marta, ulaskom u Rak i aktiviranjem vaše duhovne 12. kuće. Kako godina odmiče, možda ćete se osjećati više introspektivnim, kontemplativnim i spremnijim da prihvatite iscjeljenje.

Možda ćete ponovo razmišljati o tome šta zaista želite da radite sa svojim životom od 21. aprila do 24. maja, kada Merkur u Biku bude retrogradan u vašoj 10. kući karijere. I tokom ovog vremena, pomračenje mjeseca u Biku će uzdrmati vašu četvrtu kuću doma i porodice, dovodeći vas na rub potpuno novog poglavlja u vašem privatnom i kućnom životu. Međutim, do trenutka kada Jupiter uđe u Bika i aktivira vašu 10. kuću karijere i publiciteta 16. maja, možda ćete provoditi dosta vremena daleko od kuće.

Vaši radoholičarski instinkti mogu se aktivirati, ali to će neminovno dovesti do velikih rezultata! Kako se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom u Vodoliji, vaš profesionalni uspjeh može dovesti do nekoliko ljubomornih prijatelja – a možda čak i nekoliko hejtera – ali to je često prirodna posljedica postizanja uspjeha. Kada sjeverni čvor sudbine uđe u vatreni znak Ovna 17. jula, raspirujući vatru vaše avanturističke devete kuće, biće vrijeme da napravite korak unazad i pogledate širu sliku. Sitne svađe i besmislena drama nisu vrijedne vašeg vremena. Od 22. jula do 3. septembra, Venera će retrogradna u Lavu, poljuljajući vaš osjećaj vjere u sebe. Provedite vrijeme upoznajući ko ste zapravo i otkrijte nove načine da volite sebe.

Međutim, retrogradna Venera često može uključivati ​​iscrpljivanje romantike, stoga nemojte biti strogi prema sebi, ako se ne osjećate glamurozno kao i obično. Dok se završi, vaša ljubav prema sebi će se produbiti na načine koji će učiniti da vaša koža blista bez oklijevanja. Kada 28. oktobra pomračenje mjeseca u Biku pokrene novo poglavlje u vašoj 10. kući društvenog položaja, možda ćete se naći da napuštate jednu profesionalnu obavezu u korist druge. Ako ste primorani da krenete drugim putem, vjerujte u ono što je svemir planirao. Godina se bliži kraju baš u trenutku kada retrogradni Merkur u  Strijelcu usmjerava vašu romantičnu petu kuću 1. januara, utirući put novim razvojima u vašem ljubavnom životu na ivici 2024.

Djevica

Vaš horoskop za 2023. kaže da ćete dostići prekretnicu u karijeri, pa držite ruke na volanu. Nova godina počinje retrogradnim Marsom u Blizancima, koji se konačno završava 12. januara, što znači da će planeta obnoviti vaš osjećaj ambicije i posvećenosti vašim ciljevima u karijeri. A kada se retrogradni Merkur završi u vašoj kreativnoj petoj kući 3. februara, primijetićete da vam se raspoloženje počinje popravljati i želja da se vratite svom umjetničkom senzibilitetu.

Foto: Ultra Magazin

2023. mogla bi biti godina velikih razvoja odnosa. Saturn će ući u Ribe i prisiliti vas da postanete realističniji o tome, kako funkcioniše dinamika vaše veze. U naredne dvije godine, Saturn će vas ohrabrivati ​​da date prioritet dugoročnim obavezama prema ljudima, koji su zaista zaslužili vaše povjerenje (i obrnuto). Do 23. marta, Pluton će započeti svoj 20-godišnji pohod na Vodoliju, donoseći transformaciju u vašu šestu kuću rutine i režima. Ove godine učite više o tome kako da postanete efikasniji i namjerniji u svojim svakodnevnim aktivnostima. Mars će takođe ući u Raka 23. marta, ubrizgavajući u vašu 11. kuću društvenih krugova obnovljenu inspiraciju. Ovo je savršeno vrijeme da prihvatite svoj timski duh i postanete moćniji u brojkama.

Možda ćete se naći kako postavljate granice i štitite svoju energiju oko 20. aprila, kada pomračenje mladog mjeseca u Ovnu, zapali vatru u vašoj osmoj kući zajedničkih resursa. Ako ste davali previše, a primali premalo, vrijeme je da vratite kontrolu nad onim što je vaše. Kada 5. maja pomračenje mjeseca u Biku zatvori zavjesu u vašoj trećoj kući komunikacije, možda ćete imati razgovor koji promijeni sve (posebno ako je s bratom, sestrom, komšijom ili bliskim prijateljem). Jupiter ulazi u zemljani znak Bika 16. maja, donoseći vam podsticaj pozitivnosti, optimizma i obilja. Kako Jupiter provodi ostatak 2023. u vašoj devetoj kući iskustava i ekspanzije, možda ćete se naći na putu daleko od kuće! Vidite svijet i naučite nove stvari, jer je sve zrelo za preuzimanje.

Kada se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom, možda ćete čak otkriti da vaše avanture u inostranstvu, dovode do prilika za rad koji mijenjaju igru.

Merkur retrogradan u Djevici od 23. avgusta do 15. septembra, podstiče vas da bolje pogledate ko ste, kako se osjećate i šta predstavljate. Možda ćete primijetiti smanjenje vaše želje za detoksikacijom od 22. jula do 3. septembra. Tada će Venera u Lavu retrogradno stati u vašu 12. kuću skrivenih istina i nevidljive energije, što će pokrenuti vašu želju da se povučete sa društvene scene. Možda ćete se čak pomiriti s tajnama, koje ostaju neizrečene između vas i određenih ljudi u vašem životu, obasjavajući dublji sloj istine. Po čemu želiš da budeš poznata, draga Djevice?

Godina se završava na provaliji konačnog pomračenja na osi Bik-Škorpija, koje se održava 28. oktobra. Donoseći promjenu u devetu kuću perspektiva i sistema vjerovanja, možda ćete napustiti jednu ideju u korist druge. Dajte sebi prostora za rast, jer kako se 2024. bliži, vaša krila koja se šire će zahtijevati dodatni prostor!

Vaga

Vaš horoskop za 2023. kaže da ovo možda nije najlakša godina, ali pridržavanje će dati prekrasne rezultate. Na kraju krajeva, retrogradni Mars u Blizancima će se završiti 12. januara, stacionirajući se direktno u vašoj ekspanzivnoj i otvorenoj devetoj kući. Ako vam je nedostajala šuma zbog drveća, vrijeme je da počnete raditi na široj slici. A kada retrogradni Merkur u Jarcu konačno dođe do kraja 4. februara – direktno u vašoj četvrtoj kući doma i porodice – počećete da vraćate dublji osećaj udobnosti i emocionalne pripadnosti.

Foto: Ultra Magazin

2023. će biti godina brojnih izazova, ali i prilika za velike uspjehe. Ako ste Vaga ili Vaga u podznaku, osjetićete pritisak da gajite zdravu i produktivnu rutinu tokom naredne dvije godine, jer će Saturn u Ribama aktivirati vašu šestu kuću svakodnevnih aktivnosti od 7. marta. Do 23. marta će se odigrati još značajnija planetarna tranzicija kada Pluton uđe u Vodoliju, gdje će reformisati vašu petu kuću ljubavi i samoizražavanja tokom narednih 20 godina. Ulazite u period svog života koji je obilježen plodnim stvaranjem i intenzivnim umjetničkim radom. Vaše sljedeće remek-djelo je u izradi! 23. marta je takođe kada će Mars ući u Raka, aktivirajući vašu ambicioznu 10. kuću. Nemojte pogriješiti – ove godine ste sposobni izvesti neke nemoguće podvige.

Možda ulazite u potpuno novo poglavlje svog života dok pomračenje mladog u Ovnu lansira raketu kroz vašu sedmu kuću partnerstva. Iako se možda opraštate od jedne osobe, takođe stvarate prostor da neko drugi uđe u vaš život. A ako ste već u vezi, to može dovesti do još većih obaveza.

U stvari, kada Jupiter uđe u Bika 16. maja, možda ćete biti pozvani da spustite gard i dozvolite sebi da budete ranjivi. Kako Jupiter ostatak godine provodi šireći vašu intimnu osmu kuću, 2023. će biti godina produbljivanja ljubavi koju ste voljni da dijelite, ali i jačanja vaših granica koje ste spremni da podignete. Kako se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom, možda ćete se naći umotani u opojnu ljubavnu vezu. Samo zapamtite da zaštitite svoj mir (i svoje srce).

Sjeverni čvor ulazi u Ovna 17. jula, ukazujući vam na zdravije i stabilnije veze. Pobijedite svoj instinkt da pobjegnete.

Kada Venera – vaša vladajuća planeta – bude retrogradna u vašoj 11. kući umrežavanja od 22. jula do 9. septembra, vaš stav prema određenim organizacijama i društvenim grupama može početi da se mijenja, posebno ako ste se okruživali ljudima koji vas ne inspirišu. 2023. je godina kada podižete standarde u ljubavi i prijateljstvu.

Kada 14. oktobra pomračenje mladog u Vagi započne potpuno novo poglavlje, možda ćete se naći da ulazite u fazu života koja se značajno razlikuje od one u kojoj ste bili prije. Do trenutka kada 2024. počne, imaćete potpuno novo razumijevanje o tome kako se zabaviti i kako se treba izraziti dok se retrogradni Merkur završava 1. januara 2024. godine.

Škorpija

Da li se osjećate kao da ste u posljednje vrijeme doživjeli mnogo loših stvari od drugih ljudi? Vaš horoskop za 2023. kaže da će ovo biti godina u kojoj ćete početi da preuzimate vlast nad svojim životom! Mars — vaša vladajuća planeta — kretala se retrogradno kroz Blizance u proteklih pet mjeseci, a od 12. januara će se direktno nalaziti u vašoj strastvenoj osmoj kući, obnavljajući vaš osjećaj moći i jačajući autoritet nad vašim životom.

Ultra magazin

2023. će biti godina u kojoj ćete oplemeniti svoj odnos ljubavlju, kreativnošću i samoizražavanjem. Ako ste Škorpija ili Škorpija u podznaku, osjetićete čekić Saturna kada 7. marta uđe u vodeni znak Ribe. Sljedeće dvije godine Saturn će vas prisiljavati da se ozbiljno bavite svojim umjetničkim nastojanjima. Vrijeme je da poboljšate svoje razumijevanje zabave, jer kako sazrijevate, tako rastu i vaša interesovanja. Kada Pluton uđe u Vodoliju 23. marta – gdje će ostati narednih 20 godina – transformisaće vašu četvrtu kuću porodičnog i privatnog života i natjerati vas da se pozabavite zakopanim problemima. Vrijeme je da ojačate zidove vašeg doma. 23. mart je takođe kada će Mars konačno napustiti vašu turobnu osmu kuću i ući u Raka, donoseći moć vašem optimističnom devetom polju. Nemojte pogriješiti – uskoro ćete otploviti ka velikom i dalekom svijetu!

Međutim, kako se Merkur u Biku retrogradno kreće u vašoj sedmoj kući partnerstva od 21. aprila do 24. maja, možda ste na nestabilnom tlu u svojim odnosima. Ova konkretna retrogradnost će vas natjerati da riješite dugotrajne sukobe i pronađete “kraj” s bivšima. Do trenutka kada vas 5. maja pomračenje mjeseca u znaku Škorpije dovede do ruba vaše sudbine, možda ćete biti spremni da zatvorite knjigu o jednoj priči u korist započinjanja sljedeće.

Vaši su odnosi prošle godine narušeni zahvaljujući sjevernom čvoru u Biku koji se kreće kroz vaš partnerski sektor. S ulaskom Jupitera u Bika 16. maja, to će donijeti novo uzbuđenje oko vaših najboljih prijatelja i bliskih romantičnih partnera do kraja godine. Međutim, kako se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom, možda ćete biti prisiljeni rješavati neke svoje probleme kako biste preuzeli odgovornost za ulogu koju ste igrali u svojim problemima u vezi. A kada Sjeverni čvor 17. jula uđe u Ovna – aktivirajući vašu proaktivnu šestu kuću – to će vam dati motivaciju i znanje da radite više i pametnije.

Međutim, kada Venera bude retrogradna u Lavu od 22. jula do 3. septembra, možda ćete biti primorani da ponovo razmislite šta zaista želite da postignete. Retrogradirajući kroz 10. kuću javnog imidža, možda ćete se osjećati kao da su vaši napori podcijenjeni, što vas tjera da se ponovo povežete sa onim što vas je privuklo ovom izboru karijere.

Pročitaj

Pomračenje mjeseca u Biku će izazvati veliku tranziciju u vezi 14. oktobra. Pripremite se za ljubav koja je potpuno nova ili samo postaje jača.

Ovo ukazuje na veliku tranziciju u vezi, pa se pripremite za ljubav koja je potpuno nova ili samo postaje jača. I dok Merkur od 1. januara 2024. završava retrogradno u vašoj četvrtoj kući doma, jasno je da sljedeća godina počinje sa još jačim razumevanjem onoga što vam treba od svoje porodice.

Strijelac

Prošla godina je napravila preveliki pritisak na vaše veze, zbog čega će vam se svidjeti ono što vaš horoskop za 2023. ima da kaže. Godina počinje na ivici retrogradnog Marsa u Blizancima i konačno se završava 12. januara. Kako se stanice na Marsu usmjeravaju u vašu sedmu kuću partnerstva, nivo frustracije koju osjećate u svojim vezama će se sigurno smanjiti. Zapravo, možda ćete se osjećati spremnim da se nađete na istoj strani s onim s kim se ne slažete.

Foto: Ultra Magazin

Mart će biti mjesec velikih promjena, posebno ako ste Strijelac ili Strijelac u podznaku. Sve počinje 7. marta, kada Saturn ulazi u Ribe, aktivirajući vašu četvrtu kuću doma i porodice u naredne dvije godine. Ovaj tranzit bi vas mogao natjerati da se suočite sa realnošću sukoba sa rođacima i bliskim osobama. To bi vas takođe moglo ohrabriti da zauzmete zreliji pristup svom privatnom životu. Do 23. marta, Pluton će se preseliti u Vodoliju, započinjući 20-godišnji tranzit koji transformiše način na koji razmišljate i komunicirate. Sa Plutonom u vašoj trećoj kući mentalne analize, dobijate dublji osjećaj jasnoće kada su u pitanju činjenice i detalji. Dok Mars napušta Blizance i ulazi u Raka, te aktivira vašu osmu kuću intimnosti i intenziteta 23. marta, vi koristite svoju sposobnost ne samo da dominirate situacijom, već imate viziju tunela prema određenom cilju.

Možda ćete se do 20. aprila osjećati uvučeni u vrtoglavu ljubavnu vezu. Tada će pomračenje mladog u Ovnu poprskati neku mračnu magiju u vašu romantičnu petu kuću, ukazujući da ste na ivici čak i pada u još dublju ljubav. Kada se 5. maja pojavi pomračenje mjeseca u Biku u 12. polju koje vam oprašta, to će vas ohrabriti da se pomirite sa onim što se dogodilo u vašoj prošlosti. To ne mora da vas sputava od rasta.

Doživjećete promjenu tempa do 16. maja, kada Jupiter uđe u Bika i sklizne u vašu šestu kuću posla i rutine. Iako možda napuštate razuzdaniji i popustljiviji način života, ovaj tranzit će vas podstaknuti da njegujete svoj um i tijelo. Međutim, kako se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom, mogle bi isplivati neke izazovne smetnje. Neka vas motiviše da postavljate granice.

Sjeverni čvor ulazi u vatreni znak Ovna 17. jula, ohrabrujući vas da provedete 2023. izražavajući sebe i ispunjavajući svoje romantične želje.

Uz Sjeverni čvor koji donosi ljubav u vašu petu kuću požude i kreativnosti, možete upoznati svoju pravu ljubav, proizvesti svoje sljedeće umjetničko remek-djelo ili čak postati roditelj! Međutim, kako Venera u Lavu postaje retrogradna u vašoj devetoj kući mudrosti i perspektive od 22. jula do 3. septembra, čitava vaša perspektiva ljubavi i sreće je i dalje podložna promjenama.

Kada 14. oktobra pomračenje mladog meseca u Vagi započne novo poglavlje u vašoj 11. kući nada i ideala, godina se može završiti sa novom vizijom na umu. Šta možete učiniti da olakšate posao svom timu? Kako možete ojačati svoju posvećenost svojoj zajednici? Kako se Merkur kretrogradno kreće kroz Strijelca od 23. decembra do 1. januara, praznici će biti vrijeme intenzivnog samootkrivanja. Počinjete 2024. sa jakom željom da se dokažete.

Jarac

Nemojte se uznemiriti, ali vaš horoskop za 2023. počinje energično. Venera formira tačnu konjunkciju sa Plutonom u Jarcu na Novu godinu, što bi moglo dovesti do nekih intenzivnih emocija i dramatičnih novih početaka. Iskoristite svoju moć! Do trenutka kada retrogradni Merkur u Jarcu konačno dođe do kraja 3. februara, bićete u mnogo jačoj poziciji da donosite odluke u svoje ime. Dajte sebi vremena da saslušate svoje potrebe i čujete svoj unutrašnji glas.

Foto: Ultra Magazin

Možete očekivati da će zapanjujući duhovni pomaci početi da se odvijaju tokom marta, posebno ako ste Jarac ili Jarac u podznaku. Kada Saturn – vaša vladajuća planeta – uđe u Ribe 7. marta, to će uticati na vašu treću kuću komunikacije i bliskih prijatelja u naredne dvije godine. Ovaj tranzit će vas potaknuti da govorite svoje mišljenje s integritetom i preuzmete odgovornost za ono što kažete (i ono što ne kažete). Kada Pluton napusti Jarca 23. marta, ući će u vašu drugu kuću samopoštovanja, gde će transformisati vaše finansije i vaše samopouzdanje tokom narednih 20 godina. Pripremite se za kockanje sa visokim ulozima, jer će mnogo novca doći i mnogo će otići. Naučite kako da izgradite svoje bogatstvo, a ne samo kako ga potrošiti. Kada Mars uđe u Raka 23. marta, to će vam skrenuti pažnju na dugotrajne sukobe u vašoj sedmoj kući partnerstva. Svi se s vremena na vrijeme svađaju; međutim, nisu sve svađe vrijedne.

Možda ćete se doseliti na novo mjesto ili dočekati novog člana porodice do 20. aprila. Tada će pomračenje mladog u Ovnu uzdrmati vašu četvrtu kuću doma, prisiljavajući vas da prihvatite novu eru u vašem ličnom životu. I dok pomračenje mjeseca u Škorpiji prodire kroz vašu 11. kuću zajednice i proširene mreže, možda ćete uspostaviti čvršću vezu sa svojim kolegama i sljedbenicima.

Ova godina ima potencijal da bude veoma romantična i intenzivno kreativna. Jupiter u Biku će donijeti obilje u vašu petu kuću zadovoljstva i samoizražavanja 16. maja, ohrabrujući vas da se prepustite činu izlaganja sebe i da budete voljeni zbog toga. Međutim, kako se Jupiter odmah izjednači sa vašom ponosnom drugom kućom, možda ćete prvo morati da prebolite tremu i savladate svoju samosvijest.

Sjeverni čvor ulazi u Ovna 17. jula, ohrabrujući vas da ojačate porodičnu dinamiku i vratite se svojim korijenima. Ponovo se zaljubite u svoj dom.

Umjesto da se pravdate, uzmite stvari u svoje ruke i počnite manifestovati lični život kakav ste oduvijek željeli. Međutim, Venera u Lavu će takođe biti retrogradna u vašoj osmoj kući intimnosti od 22. jula do 3. septembra, primoravajući vas da riješite probleme povjerenja i oslobodite se toksičnih obrazaca u vašem ljubavnom životu.

Kako pomračenje mladog mjeseca u Vagi postavlja temelje za novi početak u vašem sektoru karijere 14. oktobra, možda ćete morati da otkažete određene obaveze vezane za posao. Spremni ste da stvorite prostor za novu eru u svom profesionalnom životu. U stvari, dok pomračenje mjeseca u Biku šalje pozitivne vibracije u vašu kreativnu petu kuću 28. oktobra, možda ćete stići do kraja 2023. spremni da bacite oprez u vjetar i bavite se svojim strastima. Samo napred!

Vodolija

Ako vam je nedostajalo kreativnosti, svidjeće vam se ono što vaš horoskop za 2023. sprema za vas. Retrogradni Mars u Blizancima se završava 12. januara, stacionirajući se direktno u vašoj petoj kući zabave, romantike i kreativnosti. Kako se 2023. ubrzava, počećete se osjećati inspirisaniji i spremniji da se bavite onim što vas toliko zanima.

Foto: Ultra Magazin

Najveći mjesec u godini biće mart, posebno ako ste Vodolija ili Vodolija u podznaku. Sve počinje 7. marta, kada Saturn ulazi u Ribe, gdje će ostati naredne dvije godine. Odahnite, jer ste savladali brojne izazove koje vam donosi Saturn u Vodoliji. Ovaj tranzit vas je gurnuo da poboljšate sebe na načine na koje nikada niste mislili da možete, pa potapšajte sebe po leđima. Međutim, avantura tek počinje, jer će Pluton – planeta stvaranja i uništenja – takođe ući u Vodoliju 23. marta. Pluton će provesti sljedećih 20 godina u vašem horoskopskom znaku, što znači da ste jedan od ključnih igrača u duhovnoj revoluciji. Nemojte pogriješiti – Pluton u Vodoliji će promijeniti svijet i potrebna mu je vaša pomoć da bi se to dogodilo. Pluton vam je upravo dao važnu misiju, a to je da budete promjena koju biste željeli vidjeti u svijetu.

Dok prihvatate samootkrića i obnovljen osjećaj nezavisnosti, Merkur u Biku će se retrogradno kretati kroz vašu četvrtu kuću doma i porodice od 21. aprila do 24. maja. To će vas natjerati da riješite probleme koji vas čekaju iza zatvorenih vrata, bilo da se radi o rješavanju problema s rođacima ili organizovanju nereda u svom ormaru. Spremate se za uzbudljivu novu eru u vašoj karijeri, jer će pomračenje mjeseca u Biku započeti sljedeće poglavlje u vašoj ambicioznoj 10. kući. Ne brinite o pripremi, jer ste više nego spremni za ono što slijedi!

Ako ste se bavili dramom u svom domaćinstvu, svidjeće vam se ono što slijedi kada Jupiter uđe u znak Bika 16. maja. Zalivanjem sjemena koje ste posadili u svojoj četvrtoj kući doma i porodice, ovaj tranzit će donijeti ljubav i obilje u vašem privatnom životu. Međutim, možda ćete biti primorani da potvrdite svoju nezavisnost od rođaka koji vam ne daju dovoljno prostora za rast. A 17. jula, Sjeverni čvor će ući u Ovna, gdje će vašoj trećoj kući komunikacije dati produktivan podsticaj. Ove godine učite kako da kažete ono što mislite i mislite ono što kažete.

Kada Venera bude retrogradna u Lavu – vašem suprotnom znaku – od 22. jula do 3. septembra, to će staviti fokus na vaše veze.

Provedite vrijeme popravljajući slomljena srca i učeći iz svojih grešaka. Ova retrogradnost može dovesti do privremenih raskida i slučajnih susreta sa bivšim i starim prijateljima, dajući vam priliku da se malo zatvorite.

Stvari se ponovo ubrzavaju do 28. oktobra, kada se u vašoj četvrtoj kući pojavi pomračenje mjeseca u Biku. Možda ćete pronaći sebe kako rješavate više problema kod kuće i liječite svoju porodičnu dinamiku. Oslobodite se onoga što ste nekada osjećali “kao kod kuće”, ali više ne osjećate. Kada dođe 2024., učinićete veliki korak ka samopotvrđivanju.

Ribe

Horoskop za Ribe za 2023. kaže da se pripremate za godinu značajnih prekretnica, pa se spremite da budete u svom najboljem izdanju. Do početka 2023. godine, preživjećete haotičnu prazničnu sezonu, zahvaljujući retrogradnom Marsu u Blizancima koji izaziva sukob u vašoj četvrtoj kući doma i porodičnoj dinamici. Međutim, tome će doći kraj 12. januara, kada stanice Marsa krenu direktno i ohrabre vas da pronađete rješenje za probleme koji vas čekaju kod kuće.

Foto: Ultra Magazin

Međutim, pritisak tek počinje, posebno ako ste Riba ili Riba u podznaku. Do 7. marta, Saturn – planeta karme i zrelosti – ostaviće iza sebe Vodoliju i ući u Ribe, gdje će ostati naredne dvije godine. Ovo će vas staviti pod Saturnov mikroskop, jer će teška energija koja okružuje ovu hladnu i daleku planetu prodrijeti kroz vaše izgovore. Kada je Saturn glavni, vrijeme je da date sve od sebe i prihvatite kritiku kada je zasluženo. Do 23. marta transformativni Pluton će ući u Vodoliju, gde će obasjati vašu 12. kuću duhovnosti i podsvjeti u narednih 20 godina. Ne samo da ćete iskoristiti duboki izvor psihičke energije, već ćete i zaroniti duboko u svoj odnos sa svojim višim ja. A kada Mars konačno uđe u Raka nakon svoje petomjesečne turneje kroz Blizance 23. marta, to će vašu pažnju skrenuti ka kreativnom izražavanju. Dok Mars juri dalje u vašoj strastvenoj petoj kući, jasno je da ćete već zavoljeti način na koji djeluje  2023.

Do 20. aprila, možda ćete se spremati za promjenu u svom finansijskom statusu, jer pomračenje mladog mjeseca i Sunca u Ovnu započinje novo poglavlje u vašoj drugoj kući novca i samopoštovanja. Ne samo da smišljate pametne načine da donesete više prihoda, već i preispitujete šta vam donosi samopouzdanje i ispunjenje. Kada 5. maja pomračenje mjeseca u Škorpiji pošalje munju promjene u vašu devetu kuću u potrazi za istinom, jasno je da ste možda na rubu dalekog putovanja i avanture.

Ako ste pisac, javni govornik ili jednostavno uporni sagovornik, tada će vas Jupiter u Biku inspirisati. Počevši od 16. maja, Jupiter u Biku donosi sreću i ljubav u vašu treću kuću komunikacije, čineći da se osjećate intelektualno radoznali i još plodniji sa svojim idejama. U stvari, kako se Jupiter odmah izjednači sa Plutonom, možda ćete otkriti da neke od vaših ideja potiču duboko iznutra. Ove godine poslušajte svoju intuiciju, jer vas ona neće odvesti na krivi put. Kada Venera u Lavu bude retrogradna od 22. jula do 3. septembra, možda ćete se zateći da odugovlačite i da se osećate odvojeno od svojih obaveza. Kako se planeta ljubavi bude retrogradno kretala kroz vašu šestu kuću dnevnih aktivnosti, možda ćete biti primorani da začinite svoju rutinu i učinite je malo zanimljivijom.

Vaši odnosi će doživjeti promjenu kada se Merkur bude kretao retrogradno u Djevici od 23. avgusta do 15. septembra. Pripremite se da shvatite šta funkcioniše, a šta ne u vezi sa vašom dinamikom u vezama.

Ako ste voljni nastaviti razgovore koji su ostali na “čekanju”, možda ćete jednostavno pronaći odgovore koje ste tražili. Ali ako još uvijek žudite za “zatvaranjem neke priče”, zapamtite – to ne ovisi ni o kome osim o vama.

Mjesec oktobar je prepun pomračenja koja će potresti vaš svijet. Sve počinje pomračenjem mladog mjeseca i Sunca u Vagi 14. oktobra, izazivajući transformaciju u vašoj osmoj kući intimnosti. Vaša osjećanja prema nekome mogu se promijeniti, što će vas potaknuti da im dodatno vjerujete ili postavite potrebne granice. I dok 28. oktobra pomračenje mjeseca u Biku juri kroz vašu mentalno radoznalu treću kuću. 2024. počinjete s beskrajnim izvorom intelektualne izdržljivosti i genijalnih dragulja koji će vas odvesti daleko.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum