Trenutno čitaš
Forever Rose je mjesto gdje želimo uživati u kafi

Forever Rose je mjesto gdje želimo uživati u kafi

forever rose
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Dubai je svjetski poznat po svojoj ekstravaganciji, luksuzu i beskrajnim mogućnostima za različite oblike uživanja. U samom srcu ovog najvećeg grada i finansijskog centra Ujedinjenih Arapskih Emirata nalazi se jedan od najneobičnijih kafića na svijetu – Forever Rose.

Ono po čemi se ovo mjesto izdvaja jeste jedinstven enterijer koji posjetiocima pruža nezaboravan doživljaj zbog svog vizuelnog spektakla koji oduzima dah.

Dizajniran i kreiran pod nadzorom svog osnivača, Ebraheema Al-Samadija, koncept Forever Rose Cafea zasnovan je na temi knjige priča. Kafić je razvijen kao 2D ilustracija omogućavajući posjeticima da se osjećaju kao da su dio crteža, a jedinstveni dizajn čini da stvarni, trodimenzionalni svijet izgleda kao ravna ilustracija. U unutrašnjosti ovog lokala korišteni su trikovi koji stvaraju i iluzije. Dekor je potpuno jednobojan sa bijelim podovima i stolovima. Soba, šolje i tanjiri su ilustrovani crno-bijelo, ostavljajući goste, hranu i piće u boji stvarajući romantičnu pedstavu da su gosti dio bajke.

Sveobuhvatna vizija osnivača bila je kreiranje luksuznog koncepta koji služi dekadentne i raskošne prepoznatljive užitke i vrhunska pića, a sve u najmagičnijem okruženjima stvarajući nezaboravan trenutak za posjetitelje i goste.

Osim na enterijeru fokus je na kvalitetu, a meni su posebno kreirali izvrsni kuvari koristeći samo najbolje sastojke i recepture tako da bez obzira na ukus, toplo, hladno, slatko ili slano, postoji nešto što će odgovarati svakome.

Prvi kafić je pokrenut u januaru 2020. u The Galleria, Al-Maryah Island, Abu Dhabi, a druga lokacija otvorena je u novembru 2020. u Box Parku, Dubai. Forever Rose cafe ima stalan progresivni plan za širenje na druge ključne maloprodajne objekte kako unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata tako i širom regije Zaljeva.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum