Trenutno čitaš
Finansijski horoskop za 2024. godinu: Provjeri horoskop novca za svoj znak i podznak

Finansijski horoskop za 2024. godinu: Provjeri horoskop novca za svoj znak i podznak

Novčani horoskop za 2024. godinu za svaki horoskopski znak implicira da će obilje biti moguće, ali samo ako ste fleksibilni i otvorenog uma. Između inflacije i zategnutog tržišta rada, finansijska astrologija 2023. godine svakako se do sada činila mračnom. Iako je u ovo možda teško povjerovati, čini se da je finansijska astrologija 2024. obećavajuća više nego što se očekivalo. Zvijezde će se uskladiti i donijeti više mogućnosti za finansijski rast.

Početak godine biće sjajan zbog magneta za obilje, jer je Jupiter u Biku! U astrologiji Jupiter vlada srećom, obiljem i rastom. Ova sretna planeta je poput kralja astrologije, jer se sve što Jupiter dotakne pretvara se u zlato.

Freepik

Od 1. januara 2024. do 25. maja 2024. planeta sreće će biti u novčano fokusiranom Biku. Tokom ovog perioda, Jupiter će proširiti teme Bika o ličnom bogatstvu, materijalizmu i sistemu vrednosti. Dugo očekivane prilike usklađene s vašim finansijskim ciljevima i profesionalnim vrijednostima mogu se pojaviti za vrijeme Jupitera u Biku. Možete čak i prodati stare predmete kako biste kupili kvalitetnije zamjene, koje će izdržati test vremena. Jedina potencijalna mana Jupitera u Biku biće pretjerano trošenje.

Do 25. maja 2024. godine pojaviće se novi finansijski trend, jer će Jupiter ući u Blizance i biti u znaku Blizanaca do kraja 2024. Prema tradicionalnoj astrologiji, Jupiter u Blizancima bi mogao predstavljati više prepreka i izazova. Ali ne dozvolite da vas ovo sruši! Jupiter u Blizancima će vas ohrabriti da postanete finansijski pismeniji. Možda bi vam dobro došlo informisanje o finansijskim tokovima, razgovor s finansijskim savjetnikom ili slušanje ekonomskih podcasta. Pošto je ključna reč „višestruko“, ključ za Jupiter u Blizancima biće ulaganje u nekoliko stvari. Da ne spominjemo da većina pojedinaca čak može obavljati više zadataka na nekoliko poslova.

Kada Jupiter bude retrogradan u Blizancima od 9. oktobra 2024. do 4. februara 2025. možemo naići na zid. Mogli biste pronaći manje dostupnih finsnsijskih izvora i prilika. Čak i vaši dosljedni, naizgled stabilni izvori dodatnih prihoda bi se mogli smanjiti . Može doći do neke profesionalne i finansijske nestabilnosti, možda ćete morati uzeti nešto novca iz svoje ušteđevine. Najbolji način da se nosite s ovom retrogradnošću je da imate plan, koji može uključivati ​​smanjenje neozbiljnih trošenja ili pronalaženje kreativnijih načina da zaradite novac.

Na kraju, možda postoji jedan tranzit koji bi mogao krenuti u oba smjera 2024. godine, a to je Uran u Biku. Prema astrologiji, Uran je planeta radikalnih promjena i inovacija, tako da je ovo planeta izazovna za praćenje finansijskih trendova. Bez obzira na to, može doći do iznenadne promjene tempa kada Uran krene direktno u Biku, 27. januara 2024. Možda ćete imati jedinstvene finansijske mogućnosti u narednim mjesecima. Drastične mjere bi mogle biti preduzete kako biste povećali vaša sredstva za finansijsku stabilnost i sigurnost. Međutim, možda će biti manje preokreta kada se Uran retrogradno kreće u Biku od 1. septembra 2024. do 31. januara 2025. Tokom ostatka 2024. godine, retrogradni Uran može vas podstaknuti da više razmišljate o tome šta najviše cijenite.

Freepik

Evo šta da očekujete za svoje finansijske trendove u 2024. godini, prema vašem znaku ili podznaku.

Ovan

Ovnovi, vaš najperspektivniji mjesec biće maj, jer će nekoliko planeta aktivirati vašu drugu kuću lične imovine. Postavite realne finansijske ciljeve i posvetite se praćenju budžeta kako biste ispunili svoje ciljeve u narednih šest mjeseci tokom mladog mjeseca u Biku, 7. maja 2024.

Sredina maja će biti savršeno vrijeme za brzu zaradu od neobičnih poslova i kratkoročnih ugovora. Možete prodavati razne artikle ili održati rasprodaju. Budući da vaša inovacija može rezultovati pristojnim profitom, trebali biste voditi računa o tome kako trošite i štedite taj novac. Trebali biste se fokusirati na plaćanje osnovnih troškova. Ali ako možete uštedjeti svoj novac, onda uložite svoj novac u štedni račun.

Iako se maj čini prosperitetnim, mogli biste imati ekonomske probleme tokom oktobra i dijela novembra, jer će kosmička energija pogoditi vašu osmu kuću dugovanja. Vaša porodica ili domaćinstvo mogu imati neočekivane troškove. Iako postoje trenuci kada vam se troškovi mogu činiti strašnim, jesen bi mogla biti savršeno vrijeme da refinansirate dug koji imate kako biste olakšali svoje finansijsko opterećenje.

Bik

Obično se držite isprobanih finansijskih metoda. Međutim, možda bi bilo vrijedno istražiti nove puteve za povećanje vašeg obilja, kada se aktivira vaša druga kuća finansijske stabilnosti kada Jupiter uđe u Blizance, 25. maja 2024.

Budite otvorenog uma dok istražujete svoje finansijske mogućnosti, jer neke opcije mogu biti kratkoročne ili nešto na šta obično ne biste računali. Preporučujemo traženje neobaveznog rada sa strane koji kapitalizuje talente tipične za Blizance, koji uključuju pisanje, uređivanje, društvene mreže, internet, mentorstvo, podučavanje i rad s vašim rukama ili umom. Biće mnogo prilika za razmatranje tokom prve polovine juna.

Kraj 2024. bi mogao biti finansijski naporniji. Možda ćete imati manje radnih sati, ugovora ili mogućnosti, jer će Jupiter stajati retrogradno u Blizancima od 9. oktobra 2024. do 4. februara 2025. Tada će vaša osma kuća duga doživjeti neke finansijske nezgode zahvaljujući retrogradnom Merkuru u Strijelcu, koji će se dogoditi od 25. novembra 2024. do 16. decembra 2024. Pazite na lažne optužbe tokom ovog vremena i vodite računa o prevarantima. Takođe biste se trebali pridržavati budžeta kako biste izbjegli značajne dugove po kreditnim karticama, ako planirate kupovati poklone koje ćete pokloniti tokom sljedeće praznične sezone.

Blizanci

Moraćete dati da biste dobili, dragi Blizanci. Juni i juli mogli bi biti finansijski prosperitetni period ako njegujete dugoročne i kratkoročne finansijske mogućnosti. Možda ćete se osjećati kao da možete slijediti finansijske mogućnosti u skladu s vašom karijerom tek krajem juna. Međutim, ovaj način razmišljanja može odgoditi vašu sposobnost da ispunite svoje ciljeve.

Kada mladi mjesec u Raku izađe 5. jula 2024. godine, možda ćete se osjećati sklonijim traženju prilika koje će njegovati vaše finansijske ciljeve. Astrologija jula bi trebala biti finansijski lakša. Iskoristite ovo vrijeme da se prijavite na poslove na daljinu i vidite možete li raditi sa svojom porodicom da zaradite dodatni novac. Takođe, možete poboljšati svoj način života kako biste smanjili svoje troškove.

U međuvremenu, možda ćete imati dvije šanse da otpišete sve dugove ili finansijske poteškoće. Prvi pun mjesec biće 21. juna 2024. i to bi vas moglo podstaknuti da se oslobodite restriktivnih načina razmišljanja, koji smanjuju vašu sposobnost da zaradite, uštedite i budžetirate svoj novac. Ako vam je potreban dodatni podsticaj, pun mjesec 21. jula 2024. će vam dati prijeko potreban podsticaj.

Freepik

Rak

Suočite se sa svojim strahovima! Moraćete dublje da pogledate svoje finansije kada Pluton uđe u Vodoliju 20. januara 2024. Prije nego što počne ovaj Plutonov tranzit, trebalo bi da razmislite o tome šta se dogodilo posljednji put kada je Pluton bio u Vodoliji, a to je bilo od 23. marta 2023. do 11. juna 2023. Sve što je tada nastalo može se vratiti 2024. godine.

Dok je Pluton direktan u Vodoliji, ovo vrijeme biste trebali iskoristiti da pobijedite svoje strahove od duga, finansijskih zavrzlama i siromaštva. Možete pojačati svoju moć koristeći ovu kosmičku energiju da postanete finansijski pismeniji. Ako trebate revidirati svoje dugove, kreditne rezultate i planove za penzionisanje, učinite to kada Pluton bude retrogradan u Vodoliji od 2. maja 2024. do 1. septembra 2024. godine.

Finansijski pritisak može doći krajem 2024. zahvaljujući retrogradnom stacioniranju Marsa u Lavu od 6. decembra 2024. do 7. januara 2025. Retrogradni Mars će uticati na vašu drugu kuću ličnog bogatstva, tako da ćete se možda osjećati kao da pravite “rupu u džepu”. Vjerovatno ćete doživjeti povećanu potrošnju tokom ovog perioda. Planiranje budžeta može pomoći u smanjenju brzine trošenja novca.

Lav

Živjeti u ovom trenutku moglo bi vas koštati. Imaćete dosta šansi da ispravite kurs za prvu polovinu 2024. dok je Saturn direktno u Ribama u vašoj osmoj kući dugovanja. Budući da Saturn vlada nad odgovornošću i karmom, možda ćete željeti da rano donesete mudre finansijske odluke, kako biste izbjegli probleme kasnije tokom godine.

U početku, Saturn u Ribama bi mogao biti koristan tranzit, jer vam vaša osma kuća može pomoći da izgradite bogatstvo. Zima bi mogla biti odlično vrijeme da poboljšate svoju finansijsku pismenost ako ste spremni da uložite svoj novac na štedni račun. Takođe, možete iskoristiti ovo vrijeme da razmislite o refinansiranju vaših kredita i poboljšanju kreditnog rezultata. Razmislite o tome da razgovarate s finansijskim savjetnikom o svojim opcijama između 28. februara 2024. i 9. marta 2024.

Međutim, ako odlučite rizikovati, tada ćete požaliti kada Saturn bude retrogradan u Ribama od 29. juna 2024. do 15. novembra 2024. Na pravi Saturnov način, retrogradnost vas može naučiti nekim teškim, finansijskim lekcijama i podstaći vas da revidirate svoje finansijske planove.

Djevica

Djevice, brojite svoje srećne zvijezde! Od svih horoskopskih znakova, vi ste jedan od dva znaka koji imaju vjerovatno najpovoljnije finansijske tranzite za 2024. Tri pomračenja će uticati ili na vašu drugu kuću ličnog bogatstva ili vašu osmu kuću zajedničkog bogatstva. Ova pomračenja će izmamiti sudbinske, ali pomalo nepredvidive mogućnosti koje biste trebali iskoristiti!

Proljeće će se osjećati kao vrtlog između pomračenja mjeseca u Vagi 25. marta 2024. i potpunog pomračenja Sunca u Ovnu 8. aprila 2024. Pomračenje punog mjeseca će završiti ciklus u vašoj drugoj kući, tako da bi ovo moglo predstavljati zaključak ispunjenja finansijskog cilja. U međuvremenu, pomračenje mladog mjeseca otvoriće ciklus u vašoj osmoj kući koji bi vam mogao pomoći da ublažite dugove i rezultovati prosperitetnim investicijama.

Do kraja godine, jedan posljednji sudbonosni ciklus će započeti tokom pomračenja Sunca u Vagi 2. oktobra 2024. Nove prilike za stvaranje bogatstva će se pojaviti, ali treba da se fokusirate samo na mogućnosti koje su usklađene sa vašim sistemom vrijednosti i finansijskim ciljevima. Balans će biti ključ za postizanje obilja!

Freepik

Vaga

U idealnom slučaju, možda ste se nadali stabilnoj situaciji. Ali vaši planovi se mogu promijeniti ako trebate izdvojiti više novca da biste platili poreze ili neke neočekivane troškove.

Sredina maja bi mogla biti najnepredvidiviji period. S jedne strane, konačno možete otplatiti posljednji dio duga po kreditu ili računu. S druge strane, možda ćete biti pogođeni naknadama za kašnjenje ili nemate više novca nakon što se uplate završe. Najbolji način da prođete kroz ovaj period je da pažljivo pratite svoje bankovne račune, kako biste bili sigurni da ne plaćate naknade ili propustite rokove.

Srećom, čini se da je jesen obećavajuća. Vaše finansije bi se mogle donekle stabilizovati kada Uran bude retrogradan u Biku od 1. septembra 2024. do kraja 2024. Astrologija oktobra i novembra bi vas mogla ohrabriti da tražite finansijski zadovoljavajuće prilike. Mogli biste potvrditi svoju vrijednost, tako da to može dovesti do unapređenja ili povišice. Neobični poslovi sa strane i još neke poslovne prilike mogu se pojaviti kada to najmanje očekujete.

Škorpija

Da li ste spremni da investirate, Škorpije? Dugoročne prilike za finansijski rast i stabilnost će se pojaviti nakon što Jupiter uđe u Blizance 25. maja 2024. Srećna planeta će poboljšati vašu osmu kuću zajedničke imovine i bogatstva. Ali ova energija može ići u jednom od dva smjera.

Pročitaj

Prvi smjer koji biste trebali istražiti povećaće vaše bogatstvo. Mogli biste iskoristiti naučnu Jupiterijansku energiju da saznate više o svojim mogućnostima ulaganja. Razgovor sa finansijskim savjetnikom se preporučuje, jer bi vam on mogao pomoći da shvatite u šta želite uložiti.

Drugi pravac će biti potencijal zaduživanja. Srećom, Jupiter u Blizancima bi vas mogao podstaknuti da saznate više o vašim opcijama za refinansiranje duga. Osim toga, promjenjiva energija može vam čak pomoći da otplatite dug oslanjajući se na nekoliko izvora prihoda. Ako vam treba vremena da revidirate svoje finansijske planove, učinite to kada Jupiter bude retrogradan u Blizancima od 9. oktobra 2024. do 4. februara 2025. Samo budite oprezni u pogledu prevelike potrošnje i dugova tokom ove retrogradnosti.

Strijelac

Shvatite koji su vaši finansijski ciljevi za ovu godinu, Strijelčevi. Juni i juli imaju potencijal i za finansijske poteškoće i za zadovoljenje, ali astrološka energija će biti ono što od toga napravite.

Dva puna mjeseca u Jarcu će zaključiti ciklus u vašoj drugoj kući lične imovine. Prvi pun mjesec će biti 21. juna 2024., a drugi pun mjesec će se dogoditi 21. jula 2024. Između ovih lunacija imate dvije šanse da ispunite svoje finansijske ciljeve. Međutim, možda ćete morati ograničiti svoju potrošnju kako biste povećali svoju štednju, jer će vas obje lunacije podstaknuti na smanjenje. Možda se nećete toliko upuštati, a mogli biste čak i prodati neke svoje stvari koje vam više nisu potrebne.

U međuvremenu, kosmička energija ova dva mjeseca može vas podstaknuti da iskoristite svoje talente kako biste proširili svoje obilje. Jedina potencijalna poteškoća, biće neophodnost zaduženja. Možda ćete morati uložiti svoje vrijeme, energiju, pa čak i novac u profesionalne puteve koji bi mogli poboljšati vaše finansije. Razgovarajte sa finansijskim savetnikom.

Freepik

Jarac

Inovacija će povećati vaše obilje. Dajte priliku neobičnim finansijskim izgledima kada Pluton uđe u Vodoliju 20. januara 2024. Ovaj tranzit može se osjećati kao déjà vu jer je posljednji put Pluton bio u Vodoliji od 23. marta 2023. do 11. juna 2023. godine. Šta god da se dogodilo 2023. moglo bi doći i 2024!

Budući da će Pluton u Vodoliji intenzivirati vašu drugu kuću vrijednosti, možda ćete se drugačije osjećati u vezi sa svojim finansijama. S jedne strane, možda nećete toliko cijeniti tradicionalne mogućnosti ili budžetiranje. S druge strane, Pluton u Vodoliji bi vas mogao ohrabriti da postanete inovativniji. Tehnički resursi, jedinstvene mogućnosti i nekonvencionalni budžet mogli bi biti vrijedni istraživanja. Uvijek možete izmijeniti svoje finansijske navike, kada Pluton bude retrogradan u Vodoliji od 2. maja 2024. do 1. septembra 2024.

Kasnije u 2024. možda ćete morati biti oprezni zbog lažnih optužbi, prevara i prekomjerne potrošnje zbog retrogradnog Marsa u Lavu. Ako se ne pridržavate budžeta, možda ćete požaliti zbog nekih rashoda za godišnji odmor, koji su nastali od 6. decembra 2024. do 7. januara 2025. Budite oprezni, inače biste mogli biti do kraja u dugovima i naknadnim isplatama do kraja ovog retrogradnog perioda.

Vodolija

Finansijska anksioznost može vam pomoći da ostanete na pravom putu sa svojim ciljevima i troškovima, drage Vodolije. Vaš nivo stresa bi vam mogao koristiti dok Saturn u Ribama aktivira vašu drugu kuću ličnog bogatstva, jer ćete više voditi računa o svojim finansijskim mogućnostima od 1. januara 2024. do 29. juna 2024.

Tokom ovog perioda možete iskusiti više finansijske anksioznosti. Možda vam neće odgovarati broj na vašem bankovnom računu ili ćete se osjećati napeti zbog svojih troškova. Ali ovo bi moglo pojačati vašu ambiciju, što bi vam moglo pomoći da pronađete kreativne načine da zaradite i uštedite više novca.

Vaš stres bi se mogao donekle ublažiti kada Saturn bude retrogradan od 29. juna 2024. do 15. novembra 2024. Budžet, računi i finansijske poteškoće možda vam neće biti tako teške. Budući da će dio vaše anksioznosti nestati, možda ćete imati jasniji pogled na svoja finansijska ograničenja. Retrogradni Saturn mogao bi biti odlična prilika da restrukturirate svoj odnos sa novcem. Ali budite oprezni da se ne udaljite previše od svog budžeta. Na kraju krajeva, nećete htjeti da postanete finansijski oskudni tokom ove retrogradnosti, samo da bi vas ona poremetila kada Saturn ima veliki uticaj u novembru.

Ribe

Osjećate li se već bogato, drage Ribe? Vi ste jedan od dva srećna horoskopska znaka koji će imati povoljne finansijske tranzite 2024. jer će tri pomračenja uticati na vašu drugu kuću ličnog bogatstva i vašu osmu kuću zajedničkog bogatstva.

Početak proljeća mogao bi biti finansijski katarzičan s pomračenjem punog Mjeseca u Vagi koji će zaključiti ciklus u vašoj osmoj kući duga 25. marta 2025. Takođe, možete primati vijesti o vašem kreditnom rezultatu ili kreditu. Bez obzira na to šta se dogodi, novi talas finansijskih mogućnosti će doći kada 8. aprila 2024. godine u vašoj drugoj kući novca započne ciklus potpunog pomračenja Sunca.

Ako niste dobili ono što ste željeli krajem marta, onda ćete imati još jednu priliku da pokušate ponovo tokom pomračenja Sunca u Vagi 2. oktobra 2024. Ovaj šestomjesečni ciklus mogao bi biti savršeno vrijeme za ponovo podnesite zahtjev za kredit, refinansirate ili reinvestirate svoj novac. Iskoristite svoju drugu priliku!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum