Trenutno čitaš
Filmovi koje sa nestrpljenjem iščekujemo u 2024. godini

Filmovi koje sa nestrpljenjem iščekujemo u 2024. godini

filmovi

U svijetu filma, očekivanja su uvijek visoka kad se radi o novim projekcijama i nastavcima omiljenih priča. Svake godine, filmski svijet nas iznenađuje novim avanturama, intrigantnim zapletima i vizuelnim spektaklima koji nas ostavljaju bez daha. 2024. godina neće biti izuzetak, obećavajući izlazak nekoliko filmova koji već sada bude znatiželju i uzbuđenje kod ljubitelja sedme umjetnosti.

Filmovi donose nove dimenzije omiljenim pričama, vraćaju nas u dobro poznate svjetove i uvode nas u potpuno nova iskustva. Evo nekoliko najiščekivanijih filmskih naslova koji će obilježiti 2024. godinu.

Dune

Svi znamo da je ovo nastavak spektakla Duna koji je 2021. godine oduševio gledaoce i kritiku te osvojio šest nagrada Oscar®. Najnoviji trailer opisuje priču između Paula (Timotheé Chalamet) i Chani (Zendaya) te nas dodatno priprema za veličanstvenost ovog izvanrednog filma. Mitsko putovanje Paula Atreidesa se nastavlja. Film stiže u kina 29. februara 2024. godine, u distribuciji Blitz filma.

Back to black

Biografski film o Amy Winehouse, u režiji Sam Taylor-Johnson. Amy je Marisa Abela, a film stiže u bioskope 10. maja.

Jocker: FOLIE A DEUX

Jedan od najiščekivanijih filmova u 2024. je upravo ovaj u kojem igraju Lady Gaga kao Harley Quinn, a Joaquin Phoenix igra Jokera. U ostalim ulogama gledamo Zazie Beetz , Brendana Gleesona i Catherine Keener, a premijera je zakazana za oktobar.

Pročitaj

Bob Marley: One Love

“BOB MARLEY: ONE LOVE” stiže u kina, u distribuciji Blitz filma, 15. februara 2024, otkrivajući snažnu priču o premošćivanju izazova i putovanju iza revolucionarne muzike.

Furiosa: Mad Max Saga

Anya Taylor-Joy i Chris Hemsworth glavne su zvijezde filma “Furiosa: Mad Max Saga”, filmskog remek-djela dobitnika Oscara, genijalnog reditelja Georgea Millera. Radi se o dugoočekivanom povratku u ikonični distopijski svijet koji je stvorio prije više od 30 godina s prepoznatljivim filmovima “Mad Max”. Film će u distribuciji Blitz filma biti u kinima od 23. maja 2024. godine. Do tada, uživaj u traileru.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum