Trenutno čitaš
Film zbog kojeg ćemo trčati u bioskope – Avatar: Put vode

Film zbog kojeg ćemo trčati u bioskope – Avatar: Put vode

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Film „Avatar” Jamesa Camerona počeo se prikazivati u bioskopima 2009. godine i od tada je na tronu najuspješnijeg filma svih vremena. Cameron je tada napravio revoluciju u kinima, vizuelno zapanjujućom pričom koja je i ekološki osviještena. Prvi film je osvojio tri Oscara, te je srušio sve rekorde gledanosti koje drži još i danas.

Ove zime, nakon više od deset godina stiže nam nastavak filma studija 20th Century, Avatar: Put vode, koji u kina stiže 15. decembra u distribuciji Blitz filma.

Smješten desetak godina nakon događaja iz prvog filma, Avatar: Put vode počinje pričati priču o porodici Sully. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom porodicom na Pandori. On i Neytiri su osnovali porodicu i dobili djecu.

Kolonizovane snage su se vratile na Pandoru u oživljavanju prvobitnih potraga, prisiljavajući Jakea i Neytiri da bježe iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

Pročitaj

Režiju i ovog puta potpisuje James Cameron, a producenti su Cameron i Jon Landau. U glavnim su ulogama Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement i Kate Winslet.

Kako bi pobudili apetit i podsjetili na događaje iz prvog filma, u bioskopima će se od 22. septembra moći ponovno pogledati i prvi film “Avatar”.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum