Trenutno čitaš
Februarski horoskop predviđa pozitivne promjene za svaki horoskopski znak

Februarski horoskop predviđa pozitivne promjene za svaki horoskopski znak

Horoskop za februar 2023. poziva vas da uživate u najkraćem mjesecu u godini uz mirnije nebo. Sezona Vodolije je pred nama, tjera nas da predvodimo pozitivne promjene i fokusiramo se na veće ideje i više ideale. Kada je Sunce u ovom fiksnom vazdušnom znaku, ono nas ohrabruje da učinimo svijet boljim mjestom.

Sve planete su na svom direktnom putu do aprila 2023. godine, tako da se konačno možemo odmoriti od retrogradnosti koja je izazvala pustoš. Riječ je o skoro tri mjeseca loše planetarne energije. Konačno! Ovo je vrijeme da napravimo korake da poboljšamo svoje živote i krenemo prema svojim ciljevima. Nemojte više čekati. Iskoristite ovo vrijeme da dosegnete svoj najveći potencijal.

Ultra magazin

S obzirom da je sezona Vodolije pred nama, biti vjeran sebi je naziv igre. Ne gubite vrijeme sa ljudima koji vas ne razumiju. Opustite se s ljudima koji vas bezuslovno vole i podržavaju vašu čudnu stranu i svu njenu slavu. Dok Sunce formira kvadrat sa Uranom 3. februara, pripazite na nemirnu energiju koja vas može motivirati na nepotrebne promjene. Kanališite Vodoliju hladnog, smirenog i sabranog mentaliteta i gledajte objektivno kako biste mogli odrediti koji dijelovi vašeg života trebaju osvježenje.

5. februara, pun mjesec u Lavu krasi nebo, donoseći kulminaciju svemu što smo izgradili od mladog mjeseca. Ovo je dobar trenutak da pogledate ravnotežu koju ste postigli u svom životu između vašeg samoizražavanja i vaše objektivnosti. Razmislite o načinima na koje se možda ograničavate u svom kreativnom životu ili prijateljstvu. Pun mjesec je odlično vrijeme za oslobađanje. Preporučujemo da napišete listu svih stvari koje vas blokiraju i da je spalite u pepeo.

Uzvišena u znaku Riba, Venera nas ohrabruje da prihvatimo naše najkreativnije i najromantičnije ja, savršeno za malo jedan na jedan sa tom posebnom osobom. 15. februara, Venera u konjunkciji sa Neptunom pojačava naše saosećanje i otkriva našu mekšu stranu. Ovo se osjeti do 20. februara kada Venera prelazi u znak Ovna. Sa ovim uticajem, možda ćete biti spremni da rizikujete zbog svoje ljubavi, podstaknuti strašću i hrabrošću. Venera u Ovnu donosi vatrenu energiju koja nas čini direktnim i odvažnim u ljubavi.

Sezona Riba ulazi u naše živote 18. februara, u sezoni osjetljivosti i duhovnosti. Slušajte svoje unutrašnje želje i oslobodite se sanjarenja. Možda ćete se osjećati kao da više vremena provodite sami, razmišljajući i stvarajući. Slijedite svoju intuiciju i dozvolite sebi da se izliječite. Mlad mjesec u Ribama 20. februara donosi priliku da postavite namjere vezane za vaše kreativne, duhovne i emocionalne ciljeve. Ovaj vodeni period je vrijeme da prihvatite svoje mane, započnete kreativni projekat i posvetite se djelima koja vas podmlađuju i opuštaju. Kada zatvorite oči i sanjate o svom savršenom svijetu, šta vidite?

Evo šta možete očekivati od februara 2023. prema vašem znaku i/ili podznaku:

Ovan

Ljubav je u zraku, a prema vašem horoskopu za februar 2023., ta ljubav će za vas biti još strastvenija i intimnija. Pripremite se za mjesec pun iskri, obogaćujući vaše srce na najdubljim nivoima.

Foto: Ultra Magazin

Nakon duge retrogradnosti, vaša vladajuća planeta, Mars, je direktan i ubrzava stvari u vašoj komunikacijskoj zoni. Osim toga, ekspanzivni Jupiter tranzitira vaš znak cijeli mjesec. Uz sve ovo kretanje naprijed, vrijeme je da se izrazite. Obratite pažnju na projekat koji se nazire i krenite na posao.

S obzirom na to da Venera favorizuje moćni Pluton neposredno oko Valentinova, trebali biste očekivati da će se vaša osjećanja intenzivirati. Ako ste već u vezi, Pluton je prilika da transformišete svoju ljubav. Zajedno možete istražiti nepoznato i dubine vaše veze. Ako ste slobodni, pripremite se da se jako zaljubite, jer sve o čemu ćete moći da razmišljate je ta nova osoba! Neki bi čak mogli reći da ste postali opsjednuti. Sada nije vrijeme za površne veze. Bez obzira na ishod, ovo iskustvo će biti uzbudljiva vožnja, stoga se vežite i pripremite se za pad.

Šarmantna Venera će stvoriti određenu napetost sa Marsom – vašom vladajućom planetom – 4. februara. Ako ste u vezi zasnovanoj na poštovanju i međusobnom razumijevanju, pojačan seksualni nagon koji donose planete će oživjeti spavaću sobu. S druge strane, ako je vaša veza komplikovanija, seksualna frustracija će vjerovatno pomutiti vašu procjenu. Možda ćete se osećati ljutito i impulsivno. Držite stvari pod kontrolom i tražite mogućnosti za kompromis. Koristite svoju strast kao oruđe da udahnete život i energiju vašoj vezi.

Ako ste slobodni, vaše povećano samopouzdanje u ovom trenutku vjerovatno će vas natjerati da tražite malo zabave. Samo budite sigurni da slušate svoju intuiciju i izbjegavajte da se izlažete riziku kako biste zadovoljili svoje apetite. Venera i Mars zajedno mogu donijeti neke izazove, ali radeći s ovom energijom možete poboljšati svoj ljubavni život.

20. februara, Venera zauzima centar pažnje u vašoj prvoj kući identiteta, privlačeći ljude k vama dok ih šarmirate i oduševljavate. Nema sumnje, romantika je tema ovog mjeseca za vas, Ovnovi! Vaše interesovanje za druženje i ostavljanje dobrog utiska će se povećati, a možda ćete se i sami pripremiti da izgledate najbolje. Prigrlite ovu priliku i istražite šta je ljubav – intenzitet, zadovoljstvo i zabava!

Bik

Držite svoje prijatelje blizu ovog mjeseca! Vaš horoskop za februar 2023. daje vam šanse za rast u vašim ličnim i profesionalnim krugovima. Pripremite se za mjesec koji proširuje vašu društvenu mrežu (i vašu neto vrijednost).

Foto: Ultra Magazin

Venera, vaša vladajuća planeta, počinje mjesec u vašoj 11. kući prijateljstva. Divna Venera će ispuniti vašu grupu prijatelja smijehom i dobrim provodom. Uvidjećete da je lako povezati se preko zajedničkih interesa, a možda ćete čak i osnovati klub ili se pridružiti nekoj organizaciji. Društvenost je laka, jer ljude privlači vaša ljubaznost. Uran će 8. februara slati svoju energiju Veneri iz vaše 1. kuće identiteta, ohrabrujući vas da svoje vrijeme ispunite uzbudljivim novim avanturama i novim ljudima. Možda će se čak i uzbudljivi susret dogoditi, jer vam ekscentrični Uran donosi zanimljive, jedinstvene ljude. Prigrlite ovaj period društvenog sklada i vidite kuda on vodi!

Vaša povećana društvena sposobnost pomoći će vam i na radnom mjestu, pogotovo jer će Sunce slati svjetlost u vašu 10. kuću karijere i reputacije, osvjetljavajući vašu želju da sijate i da vas oni kojima se divite vide. Spremni ili ne, stiže priznanje, a sa njim i odgovornost. Ovo je vrijeme da zaista pokrenete stvari, jer vam Sunce neće dozvoliti da se sakrijete. Stanite ispred svojih kolega i podijelite svoje ideje, ostavite svoj trag! Mudri Saturn će dodati ovom osjećaju odgovornosti 16. februara kada se približava Suncu. Pridržavajte se svojih obaveza i radite naporno i moći ćete da ispunjavate svoje ciljeve i dostižete nove visine.

20. februara Venera će se useliti u vašu 12. kuću podsvjesti. U ovom trenutku, vaš fokus će se vjerovatno pomjeriti prema unutra, dok se vaš kapacitet za saosjećanje uveliko povećava. Otkrićete da želite da date više nego što primate i da pomognete svojim najmilijima kako god možete. Možda je to vrijeme kada ćete završiti sa zabavama i spremni za mirne noći na kauču sa svojim najboljim prijateljem, razgovarajući o stvarima koje su važne. Uz zabavu, dobar razgovor i prilike za karijeru pred vama, ovaj mjesec će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice!

Blizanci

Sanjajte velike snove, Blizanci! Vaš horoskop za februar 2023. kaže da je sada vrijeme da vizualizirate, manifestirate i ostavite svoj trag u svijetu. Nemojte pogriješiti – imate moć da ostvarite velike rezultate na poslu ovog mjeseca.

Foto: Ultra Magazin

Mars — planeta akcije — prolazi kroz vašu prvu kuću identiteta, zahtijevajući da preuzmete kontrolu nad svojim životom. Sa ovom energijom možete zaista pritisnuti gas kako biste ostvarili svoje planove. Početkom mjeseca Venera formira napeti aspekt sa Marsom koji će povećati sve vaše želje. Umjesto da pokušavate preuzeti više nego što biste trebali i bjesniti na sve oko sebe, usmjerite ovu vitalnost i moć, i krenite na posao!

Merkur – vaša vladajuća planeta – 11. februara ulazi u vašu devetu kuću filozofije i visokog obrazovanja i usmjerava vaš fokus na širu sliku. Spremni ste proširiti svoj um, postaviti teška pitanja i steći novu perspektivu. Jupiter — planeta rasta i ekspanzije — pridružuje se Merkuru 17. februara, naglašavajući ovu radoznalost i izoštravajući vaše vještine donošenja odluka kako biste mogli utrti put ka svojim ciljevima. Optimizam Jupitera u kombinaciji sa fleksibilnošću Merkura pojačava vašu sposobnost da vizualizujete svoju budućnost i pokrenete je.

Možda je vrijeme da pregovarate o boljim uslovima na poslu, odete na to željeno putovanje o kojem ste sanjali ili idete na časove za koje ste toliko zainteresovani. Do kraja mjeseca, intelektualni Merkur će se smiješiti Marsu, omogućavajući vam da manifestirate ono što vaš um dizajnira. Iskoristite ovaj mjesec da razjasnite svoje ciljeve i uredite svoje misli, jer ako bude sve kao što ste zamislili, ništa vas ne može zaustaviti!

Nove ideje i inspiracije će vam vjerovatno doći zahvaljujući ljupkoj Veneri koja se poravnava sa sanjivim Neptunom 15. februara. Vaša mašta je spremna da se upali kao šibica. Vrijeme je da dobijete inspiraciju jer, bez obzira da li ste umjetnik ili ne, nalet kreativnosti će vam sigurno doći i, s Neptunom koji još uvijek stoji u vašoj 10. kući, možete kanalizisati ove nove ideje u svoju karijeru. Uključite svoje tijelo i svoj um i ovaj mjesec će vam sigurno donijeti neke uzbudljive nove događaje!

Rak

Saturn nas voli testirati i planeta opreza i kontrole će provoditi vrijeme u vašoj osmoj kući transformacije. Ovo je vrijeme da prihvatite veliko pitanje – ko ste vi – posebno u svom odnosu prema seksu, duhovnosti, smrti, novcu i psihologiji. Saturn voli da nas pritisne realnošću, pa se pripremite za neke vanjske promjene u svom životu koje će pokrenuti stavri na ovoj putanji. Iako ovaj aspekt može biti mučan, ovo istraživanje će vam omogućiti da upoznate sebe na fundamentalnom nivou. Snaga koja dolazi s tim, stečena sigurnost i samopouzdanje biće vrijedni izazova.

Foto: Ultra Magazin

U međuvremenu, Venera – planeta ljubavi – ovaj mjesec provodi u vašoj devetoj kući filozofije i novih saznanja. Sretni ste ove sezone Vodolije kada radite nešto novo. Rutina vas više ne privlači, želite da proširite svoje vidike. S kim izlazite, šta kupujete, zabava koja vas privlači – želite da sve to bude drugačije i nepoznato. Pluton će 19. februara dati svoju moć Veneri, tražeći od vas da sagledate vaše lične odnose. Šta želite i zašto? Vrijeme je za istragu. Na kraju, vaše će se oči otvoriti za stare vrijednosti koje više nisu istinite i udahnuće život novim vrijednostima koje možete prigrliti punim srcem. Ne zazirite od novog, to vas zove!

Nakon što se Sunce preseli u Ribe, Mjesec – vaš planetarni vladar – će se pridružiti Suncu 20. februara. Mladi mjesec uvijek je vrijeme novih početaka. Uz Ribe, to je prilika da prevladamo strah i zaista zamislimo budućnost za kojom žudimo. Mlad mjesec će biti u vašoj devetoj kući, podsticati vašu želju za avanturom i nuditi novi pogled na vaš život. Kada nam svijet ponudi priliku da se preoblikujemo, da proširimo svoj um i poboljšamo se na bolje, to je jedna od najzahvalnijih stvari koje možemo iskusiti. Nasmiješite se kroz transformaciju i na kraju se spremite da pozdravite svoja potpuno nova krila!

Lav

Stvari se mijenjaju u vašem svijetu! Prema vašem horoskopu za februar 2023., želite da poboljšate svoje odnose i svakodnevicu.

Foto: Ultra Magazin

Sunce – koje je takođe vaša vladajuća planeta – trenutno sija u vašoj sedmoj kući partnerstva, naglašavajući želju za rastom u vašim ličnim odnosima. Sada je vrijeme za samootkrivanje kroz svoje intimne veze. Vaš odnos prema drugima će uticati na to kako vidite sebe. Ako umijete da slušate i razmišljate o sebi, moći ćete sebe vidjeti u novom svjetlu.

Početkom mjeseca nepredvidivi Uran izaziva Sunce, stvarajući osjećaj neizvjesnosti. Kako biste spriječili da anksioznost i impulzivnost pokvare vaše veze, zapitajte se šta se krije ispod osjećaja nemira i osjećaja predstojeće propasti. Ostanite pozitivni, fleksibilni i spremni na promjene i vaš život se može otvoriti novim mogućnostima dok otkrivate svoje autentično ja.

16. februara, Saturn — planeta granica i ograničenja — će se suprotstaviti prema Suncu, zahtijevajući od vas da očistite svoj život. Koje strukture vam više ne služe? Šta možete pojednostaviti? Ovo je vrijeme za efikasnost i strpljenje. U međuvremenu, Pluton — planeta moći i kontrole — ukorijenio se u vašoj šestoj kući posla i zdravlja. Ova planeta koja se sporo kreće uvodi progresivnu promjenu vaših dnevnih rutina i navika. Razvijte svoj pristup zdravlju i poslovnom životu tako što ćete se osloboditi loših navika. Samo pazite da ih ne zamijenite drugim lošim navikama. Ove planete ne žele da vam uskrate zabavu i zadovoljstvo, žele da vas vode ka najboljem sebi. Zdravlje kod svih nas izgleda drugačije i možda je vrijeme da otkrijete šta ono znači za vas.

Planeta ljubavi, Venera, ovog mjeseca će se kretati kroz vašu 8. kuću transformacije, dok se ekscentrični Uran smiješi. Ovo može donijeti i neočekivano povećanje vaših finansija. Ako izlazite, može doći do duboke i intimne veze, posebno kada Pluton donosi svoju energiju na Veneru 19. februara. Ako ste u vezi, ovo je vrijeme da se otvorite i otkrijete svoja prava osjećanja.

Djevica

Vrijeme je da bacite oprez u vjetar i preuzmete volan! Vaš horoskop za februar 2023. želi da iskoristite svoj nagon i disciplinu kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Foto: Ultra Magazin

Mars—planeta akcije—plamti kroz vašu 10. kuću karijere i ima samo jednu stvar na umu: ambiciju, ambiciju, ambiciju! Ako ste umirali od želje da pokrenete posao, dobijete unapređenje ili postignete neko profesionalno postignuće, Mars će vas potaknuti da djelujete. Usmjerite ovu izdašnu energiju ka svom cilju. Uz Merkur, vaš planetarni vladar, koji se smiješi Marsu pred kraj mjeseca, lako ćete donositi odluke i prenositi svoje ideje. Rizikujte i dozvolite da vas samopouzdanje koje sada posjedujete motiviše da posegnete za zvijezdama!

11. februara, pametan i lukav Merkur useliće se u svoju omiljenu kuću – šestu kuću posla. Vrijeme je da posložite svoje poslove, napravite liste obaveza i obratite pažnju na detalje. Motivisani ste da radite najbolje što možete i ljudi se u ovom trenutku mogu osloniti na vas. Kada ekspanzivni Jupiter zasija na Merkur 17. februara, optimizam i uzbuđenje će vas stimulisati i inspirisati. Moći ćete se fokusirati na detalje i imati na umu veliku sliku dok širite svoju perspektivu kroz novo učenje i razvoj novih vještina.

Ipak, budite oprezni, ekscentrični Uran formira izazovan aspekt sa Merkurom 21. februara, dodajući malo anksioznosti i nesigurnosti u vaše poslove. Pobrinite se da još jednom provjerite svoj rad i ostanite fleksibilni i prilagodljivi malim problemima koje Uran donosi, bilo da se radi o problemima sa štampačem do kvara automobila.

Vaga

Sezona Vodolije donosi vam nalet kreativne energije ovog mjeseca! Prema vašem horoskopu za februar 2023., spremni ste za bavljenje umjetničkim aktivnostima i suočavanje sa strahovima koji vas sputavaju.

Foto: Ultra Magazin

Venera—vaš planetarni vladar—formira napeti aspekt sa Marsom 4. februara. Sa ovom energijom imate priliku da razvijete nove načine izražavanja i eliminišete stare načine koji vam više ne služe. Eksperimentišite s kreativnim i umjetničkim izražavanjem, dopuštajući sebi da se bavite novim tehnikama i stilovima. Čak i ako sebe ne smatrate umjetnikom, nove želje će vas iznenaditi. Budite otvoreni i pratite kuda vas vodi!

Tačno oko Dana zaljubljenih, Venera će plesati sa sanjivim Neptunom u vašoj šestoj kući posla, stimulišući vašu maštu i pojačavajući vaša čula. S ovim energijama možete poboljšati svoj rad kreativnim idejama i inventivnim vizijama koje poboljšavaju vaš trenutni proces. Možda vam je lakše romantično se izraziti i stvarno se povezati sa svojom posebnom osobom.

Saturn se kreće kroz vašu petu kuću, utičući na vašu kreativnost i samoizražavanje. Saturn zahtijeva da se suočite sa strahovima i blokadama koje vas sputavaju. Zbog čega se osjećate nevoljeno ili nedostojno? Odakle dolazi taj glas koji kaže da ne možete ovo ili ono? Saturn želi da razbijete ove strahove i preuzmete odgovornost na sebe. Izvucite sve na površinu kako biste imali prostora za stvarno razmišljanje i otkrivanje svog potencijala. Sklonite se s puta, disciplinirajte svoje kreativne potrage i obavite posao!

Romantična Venera će se 20. februara useliti u svoju omiljenu kuću, sedmu kuću veza, ohrabrujući vas da u svom ljubavnom životu date prioritet harmoniji i odanosti. Ovo je sjajno vrijeme za saradnju na nekom novom umjetničkom projektu, jer ćete biti otvoreni za kompromis i željni pomoći. Lako ćete oprostiti i zaboraviti tokom ovog vremena. Samo ste spremni da se povežete i osjetite dobra osećanja. Podijelite smisleno jedan na jedan s ljudima do kojih vam je stalo i ne zaboravite se zabaviti!

Škorpija

Samootkrivanje i samousavršavanje teme su vašeg horoskopa za februar 2023. godine! S ekspanzivnim Jupiterom koji je veći od života, koji se kreće kroz vašu šestu kuću posla, spremni ste da poboljšate svoju dnevnu rutinu i svoju radnu situaciju.

Pročitaj

Ultra magazin

Da li je vrijeme za traženje posla sa boljim mogućnostima napredovanja? Treba li tražiti tu povišicu? Jeste li spremni konačno učiniti nešto ispunjenije? Jupiter će vas natjerati da kažete “da, da, da”! Ponosite se svojim radom i stvarajte dobre navike. Dozvolite sebi da iskoristite optimizam i radost Jupitera da razvijete svoj osjećaj svrhe. Kada lukavi i snalažljivi Merkur uspostavi pozitivnu vezu sa Jupiterom 17. februara, moći ćete da vizualizujete i planirate budućnost koju želite s taktom i odlučnošću.

Pluton – planeta intimnosti i kontrole – će se 19. februara sudariti sa Venerom, pojačavajući emocije u vašem ljubavnom životu i vašim vezama. Ako imate značajnu osobu, možda ste spremni da produbite vezu i podignete je na potpuno novi nivo. Nervira vas besposleno brbljanje i spremni ste da zaista razumijete sebe i ljude oko sebe. Isto važi i za ako ste slobodni. Emocionalni intenzitet koji donose planete vjerovatno će vam dati priliku da se povežete s nekim na dubokom nivou. Nova romansa bi mogla biti na pomolu, možda čak i nešto neortodoksno što nikada prije niste probali. Ovo istraživanje ljubavi je prilika za samootkrivanje, pa pogledajte kuda vas odvede!

Mudri Saturn se smjestio u vašoj četvrtoj kući doma i porodice, bacajući svjetlo na pitanja oko osnovne sigurnosti i pripadnosti. Ovo je prilika da istražite gdje se osjećate sigurno, spolja i iznutra. Saturn vas može natjerati da zavirite u prošlost, u svoje odrastanje i porodični život, da vidite koje istine i informacije tu leže. Bez obzira na vašu situaciju, svako treba da se razlikuje i definiše od svoje porodice u nekom trenutku. Sa ovom energijom možete izgraditi jaku osnovu za sebe, unutrašnju sigurnost koju možete nositi sa sobom, koja hrani vašu dušu i daje vam osjećaj pripadnosti bez obzira na sve. Spremni ste da rastete i usavršavate se, zato se pripremite da zaronite duboko!

Strijelac

Tema ovog mjeseca je povezivanje sa svojim najmilijima. Vi ste svjetlo koje grije sve, stoga ne oklijevajte da obasipate svijet svojom nježnom brigom punom ljubavi.

Foto: Ultra Magazin

Šarmantna Venera će se kretati kroz vašu četvrtu kuću porodice, dajući vam prijemčivu i odanu prirodu koja će vaš kućni život i bliske odnose učiniti skladnim. Uz sanjivu energiju Neptuna koja nastavlja da se kreće kroz vašu četvrtu kuću, definitivno ste spremni da vidite najbolje u ljudima! Ova energija dostiže svoj vrhunac oko Dana zaljubljenih, kada se Venera i Neptun zbližavaju jedno s drugim i daju vam veći kapacitet za ljubav bez ikakvih obaveza. Osetljivi ste i intuitivni. Dozvolite sebi da se svim srcem date svojim prijateljima, porodici i toj posebnoj osobi ne tražeći ništa zauzvrat. Možda ćete se iznenaditi kako je to dobar osjećaj.

19. februara, Pluton – planeta moći i intenziteta – će se nasmiješiti Veneri, dajući vam dozvolu da budete potpuno iskreni prema sebi u vezi sa svojim osjećajima, jer ćete jedino tako razumjeti svoje odnose. Gdje god leži istina, vrijeme je da je prihvatite i preuzmete odgovornost u oblikovanju svog života. Pluton se ne odnosi na brzu akciju, već na transformaciju sebe iznutra prema van. Pristupajući sebi i onima oko sebe s ljubavlju, možete vidjeti šta je zaista tu i odlučiti koji je najbolji pravac akcije. Budite otvoreni i svijet će se otvoriti zauzvrat.

Jupiter, vaša vladajuća planeta, od 17. februara će obasjati Merkur. Lako ćete steći nove prijatelje i impresionirati ljude svojim dobrim komunikacijskim vještinama i pristupačnošću. Ovo je sjajno vrijeme za odlazak na putovanje i avanture. Napravite plan putovanja sa tom grupom prijatelja ili se prijavite za kurs. Spremni ste da proširite svoj društveni krug i stvorite neke uspomene! Sve u svemu, februar je za povezivanje, zato provedite malo kvalitetnog vremena sa ljudima koje volite!

Jarac

Bićete zauzeti ovog mjeseca. Vaš horoskop za februar 2023. želi da se pripremite za zakazani raspored, jer će vaš svijet početi da se kreće mnogo brže.

Foto: Ultra Magazin

Saturn – vaša vladajuća planeta – približava se Suncu od 16. februara, a glavne teme su naporan rad, disciplina i strpljenje. Vjerovatno ćete dobiti neko priznanje ili preuzeti neku novu odgovornost. U svakom slučaju, vrijeme je da pojednostavite svoj način rada i oslobodite stvari koje vam više ne služe u postizanju vaših ciljeva. Ako ste već naporno radili, Saturn će vam pokazati kako su koraci koje ste preduzeli postavili temelje za budućnost. Ako vam se čini da se stvari raspadaju, Saturn vam možda govori da promijenite pravac djelovanja. Slušajte pažljivo, planirajte unaprijed i postupajte u skladu s tim!

Sa Marsom u vašoj šestoj kući posla, imate viška energije dok preuzimate svoje svakodnevne obaveze. Možda je teško harmonično raditi s drugima, jer nas Mars lako frustrira i brzo naljuti. Pronađite konstruktivan način da iskoristite ovaj višak energije fokusirajući se na manje projekte ili usmjeravajući energiju u fizičku aktivnost. 4. februara, Mars i romantična Venera će raditi zajedno kako bi vas inspirisali da eksperimentišete kada je u pitanju vaš posao. Ako postoji efikasniji ili kreativniji način da se nešto uradi, otkrićete ga. U tom procesu možete otkriti nove dijelove sebe za koje niste ni znali da postoje.

U međuvremenu, ekscentrični i buntovni Uran i dalje se kreće kroz vašu petu kuću kreativnosti i romantike. Sa ovom energijom očekujte neočekivano. Iznenađenja i novi razvoji u vašem ljubavnom životu će verovatno doći u obzir. Možda će se razviti čak i neki nekonvencionalni ljudi ili veze. Žudjećete za slobodom i možda ćete prihvatiti neočekivanu spontanost kada je u pitanju vaš privatni život. 8. februara, Venera se smiješi Uranu i traži od vas da razbijete stare rutine i poželite dobrodošlicu novim željama u sebi. Bez obzira na status u vašoj vezi, spremni ste za zabavu!

Vodolija

Vrijeme je da širite ljubav, jer je zvanično sezona Vodolije! Vaš horoskop za februar 2023. daje sliku novih želja, iskrenog samoljublja i dobrog života.

Foto: Ultra Magazin

Divna Venera se još uvijek kreće u vašoj drugoj kući luksuza i vrijednosti ovog mjeseca, stabilizirajući vaše odnose i vaše finansije. Sve što volite da radite ispuniće vas još većim zadovoljstvom. S vašim planetarnim vladarom, Uranom, koji obasjava Veneru, osjećate se spremnim da se otvorite novim iskustvima i mogućnostima koje povećavaju vaše finansije i želju za životom. Ako ste slobodni, možda će vas privući osoba izvan vašeg uobičajenog “tipa”. Krenite u akciju i zabavite se!

19. februara, Venera i Pluton – planeta moći i intimnosti – čine povoljan aspekt, koji vas vuče ka direktnim i iskrenim razgovorima sa vašim voljenima. Vrijeme je da budete potpuno sami i doživite pravu intimnost. Možda ćete postati malo snažniji kako se vaše želje i strasti produbljuju, ali pravim dijalogom sa voljenom osobom doživjećete ojačan osjećaj sebe. Sa Plutonom u vašoj 12. kući podsvijesti, spremni ste da naučite o zakopanim i skrivenim dijelovima sebe i suočite se s njima. Dozvolite sebi da doživite radikalnu iskrenost sa saosjećanjem i izići ćete jači, samopouzdaniji i cjelovitiji.

Dinamični Mars kreće se kroz vašu petu kuću stvaranja, napajajući vas magnetskom energijom koja bi mogla pojačati vaš ljubavni život, kao i nivo strasti i inspiracije. Razigraniji ste i odvažniji, s puno energije za povezivanje i stvaranje. Samo pazite da ne sagorite pokušavajući sve to učiniti. Sa šarmantnom Venerom koja od 4. februara izdaleka promatra strastveni Mars, vaše veze će sigurno biti uzbudljive, posebno ako ste u zdravoj intimnoj vezi. Ako je vaš odnos malo komplikovaniji, pripazite na osjećaj frustracije i ljutnje. Usmjerite ovu energiju u nešto kreativno i zabavno. Uz duboke veze i nalet neočekivanog, ova sezona Vodolije sigurno će ostati za pamćenje!

Ribe

Izađite iz svoje zone komfora! U februaru se osjećate samopouzdano, kreativno i produktivno. 

Foto: Ultra Magazin

Jupiter – planeta obilja – još uvijek povećava bogatstvo vaše druge kuće vrijednosti. Samopouzdanje i optimizam, kao i želja da unaprijedite svoje vještine, vjerovatno će poboljšati vašu moć zarade i povećati vašu produktivnost. Samo pazite da ne potrošite sav taj dobro zarađeni novac.

Tačno oko Dana zaljubljenih, Venera – planeta ljubavi – i Neptun – planeta magije – zaplesaće zajedno preko vaše prve kuće identiteta, podižući vaš nivo harizme. Ova energija će poboljšati vašu unutrašnju viziju i ojačati vašu intuiciju, omogućavajući vam da kanališete svoje ideje u bilo šta na čemu radite. Vaša osjetljiva i idealistička priroda može vam zaista pomoći u vašim kreativnim i umjetničkim potragama upravo sada. Ipak, pokušajte izbjeći pretjerano uživanje u nezdravim stvarima, jer u svim dobrim stvarima treba uživati umjereno i možda će biti teško znati kada prestati. Umjesto toga, hranite se vlastitom maštom i iskoristite to. Sa Venerom u prvoj kući, u mogućnosti ste da istaknete svoju mekšu, romantičnu stranu. Šarmantni ste i magnetični prema onima oko sebe, odličan aspekt za flert. Ako izlazite, ovo je vrijeme da upoznate nove ljude i privučete ljude koji vam se sviđaju. Možda ćete se iznenaditi koliko je to lako.

Ne zaboravite, sezona Riba počinje kada Sunce uđe u vaš horoskopski znak 18. februara! Sa Suncem u vašoj prvoj kući, reflektori su na vama i spremni ste da zasijate. Bićete spremni da iskoristite svaku priliku koja vam se pruži. Krajem ovog mjeseca zaista se možete prilagoditi svom osjećaju identiteta i svrhe.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum