Trenutno čitaš
Evo šta nas sve čeka na Netflixu u decembru

Evo šta nas sve čeka na Netflixu u decembru

L'Occitane
L'Occitane

Ima li boljeg vremena od decembra da se zavučeš pod dekicu i uživaš u novim serijama i filmovima? E, pa Netflix nam sprema nekoliko poslastica u decembru objavljivanjem niza novih i nostalgičnih naslova, uključujući očekivane originalne Netflix filmove i nove sezone popularnih serija.

Lady Chatterley’s Lover

02. decembra na Netflix stiže adaptacija najskandaloznijeg romana D. H. Lawrencea, Lady Chatterley’s Lover. Prvi put objavljena u Evropi 20-ih godina, eksplicitna priča o ženi barona, koja započinje burnu aferu sa svojim lovočuvarom našla je britanskog izdavača tek 60-ih godina, a Penguin Books je kao rezultat postao predmet suđenja za opscenost. U glavnoj ulozi je Emma Corin, koja je utjelovila princezu Dianu u seriji The Crown.

 

Firefly Lane

Šta je uopšte moglo okončati čvrsto tridesetogodišnje prijateljstvo Tully i Kate, naših “Firefly Lane” junakinja? Odgovor ćemo saznati u 2. sezoni, koja stiže 02. decembra. Ali prvo Kate se bori s bolnim posljedicama Johnnyjevog nesrećnog puta u Irak, dok se Tully suočava sa tužbom nakon što je napustila svoj talk show i mora započeti svoju karijeru iz početka.

 

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Projekat režisera Guillerma del Tora nagrađenog Oscarom je nova stop-motion animirana adaptacija klasičnog romana Pinocchio koja izgleda, kao širi i emocionalno uzbudljiviji pogled na svima previše poznatu priču. Dizajn likova je posebno zadivljujući i pomalo jeziv. Film stiže 9. decembra.

 

Emily in Paris

21. decembra stiže nam i nova, 3. sezona serije Emily in Paris. Seriju je kreirao Darren Star, kreator kultne serije Sex and the City i dobila je nekoliko nominacija za nagrade, uključujući nagradu Emmy za izvanrednu humorističku seriju. S druge strane, serija se, između ostalog, suočila i s određenim kritikama zbog klišeiranih francuskih stereotipa.

 

Pročitaj

Glass Onion: A Knives Out Mystery

23. decembra, Netflix će premijerno prikazati hvaljeni nastavak filma Knives Out, Glass Onion: A Knives Out Mystery, mjesec dana nakon njegovog ekskluzivnog prikazivanja u kinima. Nastavak izuzetno zabavnog i iznenađujuće uspješnog prvog filma (312 miliona dolara, nečuveno ovih dana za film bez eksplozije) uključuje još više velikih zvijezda od prvog, ako je to moguće—Edward Norton, Dave Bautist, Katheryn Hahn i Kate Hadson.

 

The Witcher: Blood Origin

Prequel Netflix serije ‘The Witcher’, smješten u vilenjački svijet 1.200 godina prije radnje prve serije, fokusira se na porijeklo prvog Witchera. The Witcher: Blood Origin će ispričati priču izgubljenu u istoriji: stvaranje prvog prototipa Witchera i događaje koji su doveli do ključnog spajanja sfera, kada su se svjetovi čudovišta, ljudi i vilenjaka spojili u jedno. Ova četverodijelna serija premijerno se prikazuje na Netflixu 25. decembra.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum