Trenutno čitaš
Evo šta nam planete donose ove sedmice od 18. do 24. februara

Evo šta nam planete donose ove sedmice od 18. do 24. februara

Dobrodošli u sezonu Riba! Nakon priliva energije Vodolije koja je izdominirala kosmosom, svi horoskopski znakovi će imati koristi od ovog četveronedeljnog solarnog prelaska na vodeni znak Riba, jer pomaže da se opusti naš nervni sistem, a podsjeća nas na snagu sadašnjeg trenutka.

Ako ste se osjećali zaokupljenim društvenim poslovima i obavezama, sezona Riba vas ohrabruje da budete introspektivniji, intuitivniji, puni ljubavi i otvorenijeg srca. Usklađivanje sa sopstvenim emocionalnim potrebama pomoći će vam da se bolje povežete sa onima oko sebe, posebno 19. februara kada se sjeverni čvor spoji sa Hironom u znaku Ovna.

Ultra magazin

Od 23. februara više vodene energije ulazi u kosmos dok Merkur, planeta komunikacije, ulazi u Ribe. Naš život iz snova će biti stimulisan ovim tranzitom, zato vodite dnevnik snova pored svog kreveta da dotaknete svoje podsvjesne misli. Sedmica se završava punim mjesecom u Djevici 24. februara. Ovo je idealno vrijeme da minimalizujete nered u svom životu i domu i stvorite veću strukturu i jasnoću. Ako ste odugovlačili ovaj mjesec, ovaj pun mjesec će vam pomoći da uskladite život.

Pročitaj šta očekuje u ovom periodu tvoj znak i podznak…

Ultra magazin

Ovan

Sezona Riba počinje ove sedmice, Ovnovi i aktivira vaš sektor duhovnosti, zatvaranja i iscjeljenja. Ovo je vaša godišnja sezona hibernacije, a kada se sjeverni čvor spoji sa Hironom na vašem znaku 19. februara, iskusićete dublju osjetljivost na život, zbog čega ćete osjetiti potrebu da se povučete u svoj svijet. Pratite taj poriv bez krivice. Samo vrijeme će vam pomoći da bolje čujete i volite sebe. 24. februara imamo pun mjesec u Djevici koji udara u vaš sektor zdravlja i svakodnevnih poslova. Sjetite se gdje ste bili prije šest mjeseci tokom sezone Djevice. Koje ste namjere mladog mjeseca tada postavili? Šanse su da ćete vidjeti neke ili većinu njih kako se manifestuju otprilike u to vrijeme, ili ćete, alternativno, ponovo procijeniti koji su bili vaši prethodni ciljevi. Ključ je da budete ljubazni prema sebi, a ne pretjerano samokritični tokom ove moćne lunacije. Pustite ono što ste prerasli i napravite mjesta za novi početak.

Bik

Sada kada je sezona Riba, vaš sektor prijateljstva i društvenih mreža je aktiviran u naredne četiri sedmice, čineći vas društvenijim i eteričnijim nego inače. Ponovo oživljavate, ali takođe imate osjećaj emocionalne odvojenosti zbog svih položaja Vodolije u kosmosu, što bi moglo dovesti do toga da se osjećate kao hodajuća kontradikcija. Jedan dio vas želi vezu, a drugi dio vas želi da ostane sam. Pun mjesec u Djevici 24. februara pruža vam idealnu priliku da pomirite ove kontrastne dijelove vaše prirode. Odvija se u vašem sektoru zabave, sudbine i kreativnosti, ohrabrujući vas da sebe i život shvatite manje ozbiljno. Ovo je možda lakše reći nego učiniti, budući da je energija Djevice ozbiljna po prirodi. Ali sa suncem u suprotnom znaku Riba, shvatićete da kako otpustite svoju potrebu da imate kontrolu, vaš život postaje ispunjem spontanošću i avanturom, a to je upravo ono što vam je trenutno potrebno.

Blizanci

Srećna sezona Riba, Blizanci! Putovanje Sunca kroz promjenjivi znak omogućava vam da dopustite da se pokaže vaša umjetnička i kreativna strana. Takođe ćete se osjećati profesionalno inspirisanim, što ovu sezonu čini idealnim vremenom za vjeru u sebe, ako ste željeli promijeniti svoju karijeru. Što više slušate svoju intuiciju i vjerujete joj, to ćete se osjećati blaženije, čak i ako odmah ne vidite nagrade. Imajte na umu da će Jupiter, planeta sreće, ući u vaš znak 25. maja, pa je strpljenje vrlina dok manifestujete svoje snove. Govoreći o manifestovanju, sa vašim planetarnim vladarom Merkurom koji ulazi u Ribe 23. februara, praćen punim mjesecom u Djevici (kojim takođe vlada Merkur) 24. februara, ovog vikenda je sve o živopisnoj vizualizaciji vaše idealne stvarnosti i uklanjanju svih blokada koje vas zadržavaju od ostvarenja te stvarnosti. Idite korak po korak.

Ultra magazin

Rak

Sezona Riba vam pomaže da oživite, jer aktivira vaš sektor dugih putovanja, medija, izdavaštva i širenja. Ako ste željeli otići negdje na putovanje, ovo je definitivno vrijeme da ga isplanirate ili krenete. Tražite mentalnu i fizičku stimulaciju, a isti stari, način života vam jednostavno neće pomoći. Ako još ne možete putovati daleko, putovaćete kroz nove knjige koje čitate, stranu kuhinju koju jedete ili alternativnu muziku koju slušate, posebno kada Merkur uđe u Ribe 23. februara i dodatno stimuliše ovaj dio vašeg horoskopa. Ovog vikenda pun mjesec u Djevici usklađuje se sa vašom prirodom Raka i aktivira vaš komunikacijski sektor. Prisjetite se gdje ste bili tokom sezone Djevice prije šest mjeseci. Vjerovatno ste imali nešto na umu na čemu ste radili, na formulisanju i izražavanju, bilo da se radi o kreativnom projektu ili romantičnoj čežnji. Sada, šest mjeseci kasnije, osjećaćete se sigurnije i sposobnije da pažljivo i jasno govorite svoju istinu. Samo pazite da niste vezani za svoja očekivanja o tome kako bi drugi trebali reagovati na to.

Lav

Sada kada je sezona Riba, od vas se traži da budete usklađeniji sa svojim emocijama i da ih ne odgurnete. Vaš sektor dubine, intimnosti i stapanja aktivira se ovom energijom, a sve od čega ste psihološki bježali vjerovatno će vas sustići ove sedmice. Ako možete, održavajte svoj raspored laganim i odvojite više vremena za prisustvo s prirodom, jer ćete bolje čuti unutrašnji šapat svog srca. Pun mjesec u Djevici 24.02. ovog vikenda osvjetljava vaš sektor novca i sigurnosti, omogućavajući vam da procijenite svoje navike zarade i potrošnje iz proteklih šest mjeseci i izvršite potrebna prilagođavanja. Iznenada ćete možda dobiti prosvjetljenje u vezi s načinima da pojednostavite svoj život kako biste radili manje, ali zaradili više. Ako ste u posljednje vrijeme imali previše na svom životnom tanjiru, ovaj pun mjesec u Djevici nježno će vas voditi prema načinima da smanjite pritisak i stvorite veću lakoću.

Djevica

Sada kada je sezona Riba, vaš um je fokusiran na ljubav i intimnost, Djevice. Vaš sektor partnerstva i braka je aktiviran u naredne četiri sedmice i lakše ćete spustiti gard i ostati optimistični u pogledu onoga što je za vas romantično moguće. Ako ste već prezadovoljni, iskoristite ovu sezonu da izrazite svoje divljenje i zahvalnost prema partneru i budite otvoreni da primite i njihove riječi hvale. Ako ste se prošle sedmice osjećali nezadovoljno tokom Dana zaljubljenih, ovonedeljna senzualna energija i energija ljubavi bi to mogla nadoknaditi. Vrhunac sedmice dešava se u subotu 24. kada pun mjesec udari u vaš znak. Osjetićete energiju ovog punog mjeseca čim počne sedmica, jer on aktivira vaš sektor identiteta i svrhe. Pripremite se da osjetite snažne unutrašnje senzacije dok procjenjujete sve što ste postigli, otkako je prije šest mjeseci nastupio mlad mjesec u Djevici. Ključno je da proslavite svoj rast, čak i ako se to odvijalo putem malih koraka. Umjesto da odmah pokušavate da pređete na sljedeće postignuće, provedite vikend mirni sa sobom, poštujući koliko ste vrijedni.

Ultra magazin

Vaga

Energija sezone Riba aktivira vaš sektor usluga, wellnessa i rutine u naredne četiri sedmice. Ako ste željeli pomoći onima koji imaju manje sreće od vas, ovo je jedan od najboljih perioda u godini za to. Ipak, ključ je da se ne preopterećujete… Nemojte posuđivati ​​ili poklanjati novac ljudima ako zapravo nemate kapacitet za to. Bitno je postaviti granice na način pun ljubavi ove sedmice, inače možete završiti emocionalno iscrpljeni. Pun mjesec u Djevici 24. 02. je još jedan podsjetnik na vašu potrebu da se kontrolišete kada je u pitanju ono što dajete drugima. Vaš sektor duhovnosti aktivira se ovim punim mjesecom, što može dovesti do toga da se osjećate psihički podstaknuti postupcima ljudi ili percepcijom koju imate o njima. Možda nećete biti toliko društveno raspoloženi kako se sedmica bliži kraju, pa ako možete, provedite vrijeme bilježeći svoja osjećanja i njegujući sve rane koje se mogu pojaviti. I ovo će proći.

Pročitaj

Škorpija

Već ste ostvarili nekoliko prekretnica ove godine, mnoge od njih iza scene. Sada kada je sezona Riba, univerzum želi da nađete vremena da se prepustite užitku, igri i samootkrivanju. Vaš sektor sudbine, prave ljubavi i kreativnosti stimulisan je prisustvom sunca u Ribama ove naredne četiri nedjelje, što ovo čini idealnim vremenom za izlaske, pustite mašti na volju i zabavite se. Jednom kada pun mjesec u Djevici udari 24. 02. imaćete veću jasnoću u pogledu toga koga želite da zadržite oko sebe tokom ove sljedeće faze svog života. Pun mjesec aktivira vaš sektor prijateljstva i društvenih mreža, a budući da puni mjesec predstavlja zatvaranje, velike su šanse da će se svaka nestabilna ili nezdrava dinamika prijateljstva raspasti otprilike u to vrijeme. Raskidi prijateljstva mogu biti bolni, ali ne moraju biti dramatični. Iskoristite energiju Vodolije u kosmosu da naučite kako da se mirno odvojite od onoga što vam se ne čini u redu, a da pritom ne pravite mnogo drame.

Strijelac

Sada kada je sunce u promjenljivom znaku Riba u naredne četiri sedmice, osjećate se intuitivno povučeno da usporite, meditirate i budete mirni. Vaš sektor doma, sigurnosti i vaših korijena aktivira se tranzitom sunca kroz Ribe, a nakon pretjerane stimulativne energije sezone Vodolije imaćete koristi od toga da dopustite svom domu da preuzme kontrolu, čak i ako to u početku iznenadi ljude koji su navikli na vaše “društveni leptir” stanje. Pun mjesec u Djevici 24. 02. stvara astrološka trenja sa vašom prirodom Strijelca, tražeći od vas da se suočite sa svojom karijerom na iskren i praktičan način. Možda ste u posljednje vrijeme stavili previše na svoj tanjir, što je dovelo do toga da svojim radnim projektima ne posvećujete odgovarajuću pažnju koju zaslužuju. Vrijeme je da iskreno procijenite šta imate kapacitet da uspješno završite, a šta bi možda trebalo da stavite u drugi plan za sada. Odaberite održivost umjesto sjaja i glamura.

Ultra magazin

Jarac

Tranzit sunca kroz Ribe ove naredne četiri sedmice aktivira vaš sektor komunikacije i kreativnosti. Ovo je jedan od najboljih perioda u godini da dopustite svom unutrašnjem djetetu da preuzme vođstvo i učini sve što njegova mašta želi. Počnite slikati ili pisati poeziju. Pjevajte pod tušem koristeći bocu šampona kao mikrofon. Opustite se i gledajte na svijet kao na svoje igralište. Merkurov ulazak u Ribe 23. dodatno stimuliše vašu potrebu da se prepustite životnim čudima, pa se potrudite da svoj radoholizam ostavite iza sebe. Pun mjesec u Djevici ovog vikenda javlja se u vašem sektoru putovanja, ekspanzije i medija. Ako ste radili na izdavačkom projektu (kao što je album, knjiga, scenario ili prezentacija), vjerovatno ćete biti blizu završetka u roku od četiri dana od 24.02. Vjerovatno ste radili na tome iza kulisa posljednjih šest mjeseci ili više, tako da je vaša misija da dozvolite da budete viđeni i javno proslavljeni, a da pritom ne umanjujete svoja postignuća.

Vodolija

Sezona vaših rođendana je došla i prošla, Vodolije, ali ova sedmica će dalje djelovati kao sezona Vodolije, jer su Merkur, Venera, Mars i Pluton još uvijek u vašem znaku. Energija sunčevog tranzita kroz Ribe pomaže u omekšavanju vašeg pristupa povezivanju i komunikaciji. Vaš sektor novca i sigurnosti je aktiviran, pomažući vam da identifikujete koje su vaše osnovne vrijednosti dok zakoračite u ovu novu fazu vašeg života. Provedite vrijeme u blizini vode, jer će vam to pomoći da produbite vlastite intuitivne uvide i olakšate izradu strategije, posebno kada su u pitanju finansijske odluke koje morate donijeti. Jednom kada Merkur napusti vaš znak 23.02. i uđe u Ribe, nakon čega slijedi pun mjesec u Djevici 24.02. primijetićete da vaše misli postaju sve dublje i ezoteričnije. Ovaj vikend je idealno vrijeme za proučavanje vaše natalne karte, čitanje tarota ili istraživanje numerologije. Univerzum vam neprestano šalje znakove i simbole na koje možete naići, a ovo je vrijeme da budete prisutni kako biste dekodirali svoje poruke koje dolaze iz kosmosa i vaše vlastite podsvijesti.

Ribe

Ova prva puna sedmica sezone Riba će za vas, Ribe, biti energizirajuća i emocionalno stimulišuća. Srećan solarni povratak i rođendan! Trenutno ste kosmički favorit, pa jasno razjasnite šta tražite od kosmosa i budite spremni da to primite. U isto vrijeme, budući da Merkur, Venera, Mars i Pluton još uvijek putuju kroz Vodoliju i aktiviraju vaš sektor duhovnosti i iscjeljenja, možda se još ne osjećate kao centar zabave – i to je u redu. Pronađite balans između slavljenja sebe i prisustva bilo kakvom procesu tugovanja kojem još uvijek prolazite, pogotovo jer je Saturn, planeta izazova, trenutno u vašem znaku, učeći vas da budete prisutni sa životnim poteškoćama umjesto da se pokušavate otupiti od njih. Ovog vikenda Merkur ulazi u vaš znak 23. 02. a pun mjesec u Djevicu 24.02. u vaš partnerski sektor. To može dovesti do toga da se pomirite s nekim koga volite ili da raskinete s nekim ko vam više ne odgovara. Vaši odnosi postaju prioritetniji za vas pod ovom kosmičkom energijom, a vi ste ohrabreni da se u potpunosti suočite s istinom i ne zabijate glavu u pijesak. Vodite teške, ali neophodne razgovore koji će dovesti do toga da se osjećate viđeno, saslušano i slobodno.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum