Trenutno čitaš
Evo ko je sve slavio na ovogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada!

Evo ko je sve slavio na ovogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada!

emmy

U spektakularnom događaju 75. dodjele nagrada Emmy u Los Angelesu, svijet televizije doživio je uzbuđenje i sjaj, dok su mnoge zvijezde i najuzbudljivije serije bile u centru pažnje.

Dramska serija “Succession” trijumfovala je na dodjeli nagrada Emmy u Los Angelesu te proglašena najboljom serijom uz impresivan uspjeh njenih glumaca. HBO-ova produkcija “Succession”, koja je mračna hronika unutrašnjih sukoba bogate disfunkcionalne porodice na vrhu velikog medijskog carstva, imala je 27 nominacija i završila s ukupno šest osvojenih Emmy nagrada, podjednako kao i serija “The Bear”.

emmy
Foto: Getty Images

Serija “Succession” završila se prošle godine nakon četiri uspješne sezone. Osim što je osvojila nagrade 2020. i 2022. godine, nadmašila je konkurenciju poput “The Last of Us” i “White Lotus”. Kieran Culkin i Sarah Snook, glavni glumci u seriji, odnijeli su nagrade za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji. Matthew Macfadyen, britanski glumac, dobio je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu. Čak trojica glumaca iz serije”Succession” – Brian Cox, Kieran Culkin i Jeremy Strong – bili su nominovani za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji.

emmy
Foto: Getty Images

U kategoriji komedije, “The Bear” je osvojio šest nagrada, uključujući nagradu za najbolju humorističnu seriju. Jeremy Allen White dobio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca, dok su Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach osvojili nagrade za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca.

Pročitaj

emmy
Foto: Getty Images

Još jedna serija koja je dominirala na dodjeli je Netflixova serija “Beef”, koja je osvojila pet nagrada. Ova miniserija je osvojila Emmy za najbolju ograničenu/antologijsku seriju, a donijela je zvijezdama serije Ali Wong i Steven Yeunu nagrade za glavnu glumicu i glavnog glumca u ograničenoj seriji/TV filmu.

Quinta Brunson iz “Abbott Elementary” proglašena je najboljom glumicom u humorističnoj seriji. Sir Elton John dobio je svoj prvi Emmy Award, postajući tako “EGOT” – dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum