Trenutno čitaš
Evo kako sezona Raka utiče na svaki horoskopski znak

Evo kako sezona Raka utiče na svaki horoskopski znak

Ljeto je i život bio trebao biti laganiji. Pripremite se za motivišuću i obnavljajuću smjenu, kada je Sunce ušlo u znak Raka i ljeto je zaista počelo.

Razumijevanje kako sezona Rakova utiče na svaki horoskopski znak pomoći će vam da maksimalno iskoristite ovu novu eru svog godišnjeg solarnog putovanja, jer ovaj kardinalni vodeni znak želi da se osjećate više kao kod kuće u svijetu u kojem živimo.

Ultra magazin

Rak je horoskopski znak udobnosti, intuitivne povezanosti, porodične dinamike i korijena vaših predaka. Prikladno je da škola prestane i djeca se vrate svojim domovima kada počne sezona Raka, katapultirajući nas u najsunčaniji dio godine. Pod vladavinom mjeseca – planeta vašeg unutrašnjeg svijeta i emocionalnih podzemnih struja – sezona Raka povećava vašu osjetljivost i vašu psihičku svijest, što može dovesti do nepredvidivih promjena raspoloženja, ali i produbljivanja vaših osjećaja prema drugima. Postoji razlog za izraz “ljetna ljubav”, jer se vaša simpatija obično počinje stvarati kada Sunce prolazi kroz ovaj romantični i prijemčivi vodeni znak. Već hvatate emocije, zar ne?

Iako sezona Rakova obično izaziva komplikovane emocije, postoji nekoliko razloga zašto bi ovo mogao biti vrhunac ljeta. Tako je – ovogodišnja sezona Rakova mogla bi biti dio vaše ljetne priče koje se najviše prisjećate. Upamtite – trenutno živite u “dobrim starim vremenima”. Iako ovo putovanje počinje snažnim tonom, u konačnici će sigurno postati malo više divlje. Sunce će biti u Raku do 21. jula. Neptun će se pridružiti retrogradnom Saturnu nakon što postane retrogradan 30. juna, podstičući još više introspektivne i refleksivne vibracije.

Ultra magazin

To će olabaviti stvari i olakšati vam opuštanje i dati vremena da obradite sve što ste učili. Međutim, do 3. jula, pun će mjesec izaći u strukturiranom i stoičkom Jarcu – suprotnom horoskopskom znaku Raka – podsjećajući vas na sav naporan posao koji ostaje nedovršen. Ovaj pun Mjesec predstavlja nam oštar kontrast u odnosu na njegovatelja Raka, obasjavajući svjetlo na robusnog hranitelja koji je Jarac. Znati kada je vrijeme da otvrdnete svoje srce – a kada ga smekšati – bit će vaša spasonosna milost.

Nakon prekrasnog mladog Mjeseca u Raku 17. jula, što će biti lijepo vrijeme da očistite svoju kuću od poda do stropa, ugostite porodično okupljanje ili se jednostavno opustite i isplanirate svoj život iz snova, jer Sunce će formirati opoziciju sa Retrogradnim Plutonom u Jarcu na tačno 29 stepeni 21. jula. Ovo bi moglo dovesti do vrhunca dugotrajnu borbu za vlast, stoga pronađite oslonac i znajte na čemu ste. Ne trebate podnositi ljude, koji odbacuju vaše osjećaje i situacije koje potkopavaju vaš potencijal.

Tokom sezone Raka, vaš ljubavni život može biti ispunjen gomilom uspona, ali i nekoliko padova zahvaljujući tome što je retrogradna Venera u fazi pred sjenkom. Sve dok ne počne 22. jula, dobićete pojašnjenje o temama koje će ova nadolazeća retrogradnost sigurno pokrenuti, posebno u vezi s vašim finansijama i odnosima. Obratite posebnu pažnju na pitanja koja se postavljaju tokom sezone Rakova, jer će ona igrati ključnu ulogu u onom što se događa tokom sezone Lava.

Ultra magazin

Evo šta možete očekivati ​​od sezone Rakova, prema vašem znaku ili poznaku …

Ovan

Osjećate li se ugodnije nego inače? Sezona Raka ima način da poželite staviti pregaču i peći kolačiće! Uz veličanstveno i očaravajuće ljetno sunce, koje širi magiju po vašoj četvrtoj kući doma i porodice, nikada nije bilo bolje vrijeme da provedete više vremena u svom svetom prostoru, njegujete svoje porodične odnose i izgradite siguran kutak za sebe u svijetu, jedan svijet pun ljubavi korak po korak. Iako stvari kod kuće možda postaju sve zauzetije, osjećate se nadahnuto procesom da se vaše srce osjeća kao da tu zaista pripada.

Bik

Sezonu Blizanaca proveli ste u utvrđivanju položaja i stvaranju više stabilnosti u svom svemiru. Sada kada je sezona Rakova u toku, spremni ste više izlaziti i družiti se! Ljeto počinje kada se sunce kreće kroz vašu treću kuću bliskih prijatelja i komunikacije, povećavajući društvenu energiju koja vam je na raspolaganju i inspiriše vas da iskoristite svoju ekstravertnu stranu. Možda ćete se čak osjećati motivisano i pametnije nego inače, što će vas podstaknuti da više čitate, postavljate pitanja i budete u toku sa svojim umom na stimulativnijom nivou. Budite znatiželjni i još će ideja poteći.

Ultra magazin

Blizanci

Mahnite zbogom sezoni Blizanaca! Vaš solarni povratak privukao je vašu pažnju na to ko ste i ko postajete, inspirišući vas da potpunije zakoračite u sebe. Sunce sada ulazi u vašu drugu kuću novca i samopoštovanja, podstičući vas da usporite i saberete se. Ovo je lijepo vrijeme da se izgradite, steknete resurse koji su vam potrebni i ojačate svoje povjerenje u svoj novac i svoju sposobnost, da ga pametno trošite. U svakom slučaju, razbacite se na sniženju ranog ljeta ako je dobra ponuda! Ako izaziva radost i ispunjava potrebu, nema potrebe da se osjećate krivim što se počastite.

Rak

Proteklih nekoliko sedmica usporilo je vašu energiju, jer ste obrađivali sve što se dogodilo tokom prošle godine i odvojili malo vremena za sebe. Sada kada je sezona Rakova u toku, spremni ste izaći iz svog kaveza i pokazati svijetu što ste namjeravali. Vaš solarni povratak ohrabruje vas da se pogledate u ogledalo i počnete se zaljubljivati ​​u svoj odraz koji se razvija. Uostalom, imate onoliko nijansi, oblika i mijena koliko i sam mjesec, koji je vaš vladar. Kako se Sunce u Raku ponovno suprotstavlja retrogradnom Plutonu u Jarcu, ovaj solarni povratak mogao bi privesti kraju jedno dugo poglavlje. Što se više mijenjate, to više sve ostalo u vašem životu, mora to sustići. Srećom, ove promjene će vam donijeti mnogo dublji osjećaj ličnog osnaživanja.

Ultra magazin

Lav

Ovog mjeseca možete se osjećati sanjivo i introvertnije nego inače. Kada se Sunce – vaš vladar  kreće kroz vašu 12. kuću samoće i nevidljivih energija, često vam ostavlja osjećaj kao da nedostajete u akciji; kao da vasw ljudi zaboravljaju. Ne bojte se, Lavovi jer niko ne zaboravlja sunce kad je mrak – zapravo, tada ljudima sunce najviše nedostaje. Dajte svijetu priliku da vam nedostaje, dok povlačite dio energije koju ste davali drugima i počnete je davati sebi. Venera u Lavu približava se retrogradnom hodu 22. jula, nadahnjujući vas da ponovno otkrijete svoj osjećaj ljubavi prema sebi. Zašto ne početi sada?

Pročitaj

Djevica

Dobićeš svoju volju i motivaciju ovaj mjesec. Sunce ulazi u vašu 11. kuću umrežavanja, druženja i futurističkih vizija, dodirujući vašu sposobnost da doslovno ostvarite svoje snove. Osjećate se više kao timski igrač sada kada je sezona Rakova u toku, što vas čini vrijednijim kontaktom za druge. A kada poletan i pun energije Mars uđe u Djevicu 10. jula, ponovno će pokrenuti vaš motor i podstaknuti visoku razinu produktivnosti i ambicije. To će takođe povećati vašu sklonost ljutnji i iritaciji, ali to je normalno kada se osjećate motivisani! Mars u Djevici takođe će učiniti da se osjećate više sexy i uzbuđeno nego inače, stoga oslobodite svoju unutrašnju zavodničku stranu.

Ultra magazin

Vaga

Sunce možda jako sija, ali ne tako sjajno kao što je vaša reputacija ovih dana. Sezona Raka dolazi s puno prilika za napredak u karijeri, budući da sunce ulazi u vašu 10. kuću javnog imidža i društvenog statusa. Iskreno pogledajte sliku koju projicirate drugima, na primjer na društvenim mrežama ili u svom profesionalnom području. Vrijeme je da se vaše namjere i motivacije poklope s načinom na koji se trenutno brendirate. Potrudite se, postavite ciljeve do kojih vam je zaista stalo i gledajte kako se čarolija odvija.

Škorpija

Ovi dugi dani beskrajnog sunca inspirišu vas da izađete iz svoje ljušture i vidite svijet. Sunce Raka pali vatru u vašoj devetoj kući avanture, putovanja, rada na sebi i ekspanzije, tjerajući vas da zaplovite i istražite neistraženo. Nova iskustva su neizbježna, sve dok ste voljni izgubiti se i ponovo pronaći na putu. Uskoro će se formirati nove filozofije pogleda na život, jer će vas svako novo iskustvo naučiti nečem novom o životu i načinu na koji ga želite živjeti. Ako nastavite raditi iste stvari iznova i iznova, dobićete iste rezultate. Ako pokušate nešto drugačije, svašta se može dogoditi. Evo prilike da to izmiješate.

Ultra magazin

Strijelac

Iako ste znak zodijaka koji često radije gleda s vedrije strane i izbjegava mračnije emocije, to može biti neodrživo tokom sezone Rakova. Na kraju krajeva, sunce ulazi u vašu osmu kuću transformacije, provlačeći vas kroz rovove i tunele, prije nego što izađete jači. Iako ćete možda upoznati svoju sjenu, takođe učite kako pomiriti teške dijelove sebe i pronaći snagu u njima. Takođe se osjećate spremniji otvoriti se o svojim složenostima, izazovima, stvarajući tako više prilika za njegovanje povjerenja i intimnosti. Vaše srce je spremno za istinu.

Jarac

Sezona Raka baca svjetlo na vaše odnose i važne druge osobe. Dok se sunce kreće kroz vašu sedmu kuću saveznika, prijatelja ili neprijatelja, braka, kao i svih vrsta odnosa, učite kako uravnotežiti i njegovati partnerstva koja su obostrano korisna. Međutim, ne možete ih sve pobijediti i važno je zapamtiti šta jeste, a šta nije u vašoj kontroli jer se Sunce u Raku suprotstavlja Plutonu u Jarcu 21. jula. Ponekad se trebate mijenjati i raditi na sebi, prihvatiti promjene. Vrijeme je da stvorite prostor za rast, što će utrti put još dubljoj ljubavi.

Ultra magazin

Vodolija

Nikad nije bilo bolje vrijeme da započnete novu rutinu vježbanja ili revitalizujete svoj wellness režim. Sada kada sunce prolazi kroz vašu šestu kuću zdravlja i svakodnevnog posla, osjećate se inspirisanim postupnim procesom boljeg organizovanja. Iskoristite ovo vrijeme za punjenje baterija, kao i za produktivnost kada se vaša izdržljivost poboljša. U to vrijeme možete biti produktivni koliko želite, ali nemojte dopustiti da sva ta produktivnost ode na vaš dnevni posao ili dnevne radne obaveze. Neka ide i prema vašem umu, tijelu i duši. Tokom sezone raka, “briga o sebi” je operativna riječ. Očekujte da će se pojaviti dileme u vezi, budući da ste u predretrogradnoj fazi sjene retrogradne Venere u Lavu, koja počinje 22. jula.

Ribe

Ako neko sanja o ljetnoj ljubavi i razigranim danima provedenim upijajući zrake na plaži, to ste vi, Ribe. Dok se Sunce Raka kotrlja u vašoj petoj kući kreativnosti, djece, strasti i samoizražavanja, ne samo da se osjećate više inspirativno da se zabavite i bojite izvan zone komfora, već ste takođe spremni strastveno se zaljubiti. Međutim, imajte na umu da borbeni Mars ulazi u vaše polje odnosa 10. jula, što bi moglo izoštriti sva čula i potaknuti vas ili vašeg partnera da djelujete iz pozicije ega, a ne jedinstva. Nema ništa loše u neslaganju s vremena na vrijeme. Ono što će definisati ove razlike u mišljenjima, jeste činjenica mogu li se međusobno poštovati. Srećom, mnogi od ovih problema mogu se lako riješiti razgovorom ili akcijom u spavaćoj sobi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum