Trenutno čitaš
Evo kako će mlad mjesec u Jarcu 11. januara uticati na svaki znak i podznak

Evo kako će mlad mjesec u Jarcu 11. januara uticati na svaki znak i podznak

Ako ste neobjašnjivo motivisani da slijedite neki cilj, to nije slučajnost, jer putovanje sunca kroz znak Jarca najavljuje vrijeme odlučnosti i fokusirane ambicije. Razmislite šta se nadate da ćete postići, jer mlad mjesec u Jarcu može inspirisati vaše namjere da krenete još više ka svom cilju, pa krenite za zvijezdama i posvetite se svom planu akcije za ostvarivanje svojih ciljeva.

Jarčeva bezvremenska mudrost i priroda orijentisana ka cilju imaju mnogo veze sa Saturnom, njegovim planetarnim vladarom, jer on predstavlja granice, disciplinu i strukturu. Ovaj kardinalni zemljani znak simbolizuje naše spiritualne korijene i način na koji njegujemo svoju svrhu duše u ovom životu. Prije nego što razmislite o svojim budućim nastojanjima, upoznajte se sa arhetipom znaka Jarca ili se vratite na svoju natalnu kartu, jer je to područje života u kojem je veća vjerovatnoća da ćete imati odgovornost i pragmatičnost.

Ultra magazin

11. januara, mlad mjesec će izaći na 20 stepeni Jarca. Mjesto plodnosti i čistog potencijala, ovo je prvi lunarni ciklus u godini, a posebno je značajna i oznaka od 20 stepeni. Na kraju krajeva, kada se osvrnemo na ozloglašenu konjunkciju Saturn-Pluton koja se dogodila još u januaru 2020. godine, obje su zlonamjerne planete udružile snage preko 22 stepena Jarca. Ovo je razlog više da razmislite koliko ste daleko stigli od tada, posebno kada se radi o vašim ličnim i profesionalnim strukturama.

Vaša lična moć će biti u većem fokusu pod ovom lunacijom jer, slično mišićima, otpornost se stvara tokom vremena disciplinom i namjernošću. Na primjer, sunce i mjesec će biti u neposrednoj blizini Plutona u Jarcu, planete moći, ponovnog rođenja i transformacije. Ako ste radili na profesionalnom projektu iza scene, ovaj novi početak mogao bi poslužiti kao katalizator promjena. Mladi mjesec će se takođe uskladiti sa Uranom, što ga čini prekrasnom prilikom za spontanost i eksperimentisanje.

Nemojte se plašiti da izađete iz svoje zone komfora. Mars je takođe u tranzitu u znaku Jarca, gdje se planeta za odmor uzdiže i može da radi punim potencijalom, čineći svoju vezu sa Jupiterom i Saturnom još povoljnijom. Polako i postojano, Mars će formirati produktivan trigon do srećnog Jupitera, podržavajući vaš rast i širenje u tom procesu.

Evo šta možete očekivati od nadolazećeg mladog mjeseca u Jarcu, prema vašem znaku ili podzanku…

Ultra magazin

Ovan

Budite vođa kao što vam je suđeno da budete. Januarski mladi mjesec u Jarcu posjećuje vašu desetu kuću karijere, reputacije i nasljeđa, što ga čini idealnim vremenom za postavljanje namjera prema vašim profesionalnim ciljevima i postavljanje praktičnih planova za njihovo postizanje. Vaš nebeski vladar, Mars, takođe je posvećen i odlučan kao i uvijek kada prolazi kroz ovaj kardinalni zemljani znak, stoga budite pažljivi i fokusirani sa svojim vremenom, energijom i projektima. Prilike za finansijski i profesionalni rast su pred vama, a vaš trud sada bi se mogao isplatiti na duge staze.

Bik

Novootkrivena perspektiva mogla bi poslužiti kao inspiracija za vašu profesionalnu putanju tokom ovog lunarnog ciklusa. U međuvremenu razmislite o svojim ličnim vrijednostima i sistemima vjerovanja, posebno kada razmišljate o tome šta bi moglo koristiti više od vaše discipline i strategije za napredovanje. Aktivirajući vašu ekspanzivnu devetu kuću obrazovanja, mudrosti i samootkrivanja, mladi mjesec vam nudi priliku da svoje finansijske ciljeve uskladite sa svojim osnovnim vrijednostima, osiguravajući da vaši napori dovedu i do materijalnog i ličnog ispunjenja. Pogledajte izbliza šta je praktično i produktivno dok nastavljate da gradite svoju stabilnost i osjećaj sigurnosti.

Blizanci

Ako ne možete u potpunosti vjerovati svom trenutnom partnerstvu, vrijeme je da krenete naprijed. Januarski mladi mjesec zapaliće vašu osmu kuću zajedničkih ulaganja, zajedničkih resursa i tuđeg novca, stavljajući naglasak na teme koje okružuju vaše finansijske poduhvate i saradnje. Međutim, dok ste pod uticajem Jarca kojim upravlja Saturn, postoji ozbiljan prizvuk koji vas poziva da primjenite ozbiljniji i strateški pristup svojim trenutnim i/ili budućim nastojanjima. Otvorenost da učestvujete u iskrenim razgovorima o finansijskim odgovornostima i očekivanjima doprinosi stabilnosti vaše razmjene, bilo lične ili profesionalne.

Ultra magazin

Rak

Razmislite o temelju i budućnosti vaših partnerstava. Ovo je posebno značajno kada se mjesec obnavlja u Jarcu kroz vašu sedmu kuću dogovora, kompromisa, pregovora i odnosa jedan na jedan. Pored prilike za obnavljanje, mlad mjesec naglašava zrelost i stabilnost (ili nedostatak iste) oko vaših ličnih i profesionalnih obaveza. Ako želite da učvrstite ovu vezu, mjesec vam nudi priliku da pogledate kroz prizmu praktičnosti i dugoročnog planiranja. Budite iskreni prema sebi o strukturi ove veze i da li je neko od vas spreman da se smatra odgovornim.

Lav

Savladajte svoje svakodnevne poslove i integrišite više discipline u svoj svakodnevni život. Januarski mladi mjesec u Jarcu donosi plodnost i obnovu u vašu šestu kuću zdravlja, radne rutine i usluga, što objašnjava zašto ste više fokusirani na stvaranje strukture oko svojih svakodnevnih posvećenosti i radnih zadataka. Rođeni ste da vodite, ali ste pozvani da preispitate i eventualno prepravite svoje trenutne rutine, kako bi se one mogle uskladiti sa vašim budućim nastojanjima. Očistite svoj radni prostor i odredite vrijeme u svom rasporedu za trening.

Djevica

Vrijeme je da razjasnite želje svog srca, Djevice. Januarski mladi mjesec u Jarcu stavlja naglasak na vašu zabavnu petu kuću romantike, umjetničkih potraga, kreativnih projekata i samoizražavanja, što ga čini prekrasnom prilikom da usavršite svoje talente, vještine i sposobnosti. Iskoristite disciplinu Jarca kojim upravlja Saturn sa svojom pažnjom na detalje i tretirajte svoje strastvene projekte sa istom ozbiljnošću, kao i prema bilo kojem drugom važnom aspektu života. Postavite praktične ciljeve za svoje kreativne poduhvate i razmislite o novim načinima da pokažete svoje talente široj publici.

Pročitaj

Ultra magazin

Vaga

Posvetite se strukturi svoje matične baze. Sa mjesecom koji se obnavlja u Jarcu preko vaše četvrte kuće doma, porodice, loze predaka i najdubljih osjećanja, ovaj lunarni ciklus vas poziva da primjenite utemeljeniju i praktičniju energiju u svom kućnom životu, bilo da se radi o roditeljstvu i/ili vašem ličnom blagostanju. Ovo je divno vrijeme da se fokusirate na stvaranje više stabilnosti i strukture u svom emocionalnom okruženju i privatnom životu. Riješite se neriješenih pitanja i postavite granice, ako je potrebno, jer ste pozvani da preuzmete odgovornost za porodična pitanja u ovom trenutku.

Škorpija

Unaprijedite svoje komunikacijske vještine kako biste mogli s povjerenjem i jasnoćom rješavati važne stvari. Mjesec se obnavlja u Jarcu preko vaše treće kuće komunikacije, misaonih procesa i neposrednog okruženja kao što su braća sestre, komšije, što baca svjetlo na sve, od vaše profesionalne saradnje do vaših intelektualnih aktivnosti. Smatrajte ovo prilikom da razvijete i usavršite svoje tehnike, kako u privatnom životu, tako i u pogledu vaših profesionalnih nastojanja. Nova saradnja i uvidi su na čekanju, ali uticaj Jarca kojim upravlja Saturn, tjera vas da zauzmete metodičan pristup u potrazi za znanjem i rješavanjem problema.

Strijelac

Osnove vaših finansijskih poslova i osjećaj sigurnosti su u ovom trenutku istaknuti. Na kraju krajeva, s mjesecom u Jarcu preko vaše druge kuće vrijednosti, finansija i stabilnosti, pozvani ste na disciplinu i pragmatizam, kada su u pitanju vaše navike potrošnje i vaša percepcija sigurnosti. Kada se gleda u budućnost, ovo je odlična prilika da se izgradi čvrst temelj, koji je podjednako praktičan koliko i zasnovan na rješenjima. Ovo uključuje reviziju vašeg budžeta ili otvaranje štednog računa; ključ je nastaviti istraživanje novih strategija ulaganja.

Ultra magazin

Jarac

Sretan mladi mjesec i onima kojima je u januaru rođendan. Osim što započinje prvi lunarni ciklus 2024. u vašem znaku, ovaj mladi mjesec u vašem znaku predstavlja priliku za lični rast i samosavladavanje. Iako ste skloni fokusiranju na samousavršavanje, važno je i da slavite svoje prirodne snage i postignuća u tom procesu. Kao glavni lik u filmu, mladi mjesec vas poziva da odredite namjere za narednu godinu, pa se svakako fokusirajte na ono što se nadate da ćete evoluirati i poboljšati. Bilo da se radi o razvoju novih vještina ili ovladavanju vlastitim ličnim navikama i rutinama, vrijeme je da se posvetite svom putovanju samorazvoja.

Vodolija

Vreme je da svoju energiju usmjerite ka unutra, prema sebi. Januarski mladi mjesec dodiruje vašu introspektivnu 12. kuću iscjeljenja, predaje, privatnosti i nesvjesnih obrazaca, donoseći više fokusa na vaš život iza kulisa, kao i strukturu vaših mehanizama suočavanja. Stvaranje privatnog prostora za vas da se bavite samorefleksijom i modalitetima iscjeljivanja bilo bi idealno za vaše blagostanje, jer ste vjerovatno u ovom trenutku suočeni s traumama iz prošlosti, koje okružuju vaš osjećaj autoriteta. Da biste očistili svoj “psihički” višak nakupljenih trauma, strahova i briga, važno je identifikovati obrasce koji bi mogli doprinijeti samosabotaži.

Ribe

Kako vrijeme prolazi, vaše vizije budućnosti postaju sve jasnije za vas. Ovo je posebno tačno kada se mladi mjesec u Jarcu nalazi u vašoj 11. kući asocijacija, društvenih poslova, saradnje, druženja i profesionalnih ciljeva, jer vas ohrabruje da postavite praktičan plan za uspjeh i slavu za kojom žudite. Osim što je vaš osjećaj pripadnosti na čelu, imate i disciplinu i fokus da kreirate nove puteve za saradnju i rast. Smatrajte ovo prilikom da utemeljite svoje snove i pretvorite svoje vizije u stvarnost. Postavite dostižne prekretnice i ojačajte svoje veze sa kolegama.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum