Trenutno čitaš
Emma Corrin je zanosna dama Chatterley u prvom traileru za Netflixovu novu dramsku senzaciju

Emma Corrin je zanosna dama Chatterley u prvom traileru za Netflixovu novu dramsku senzaciju

L'Occitane
L'Occitane

Emma Corrin se vinula u visine nakon uloge princeze Diane u seriji The Crown, koju će uskoro naslijediti Elizabeth Debicki u petoj sezoni. Ali, njena sljedeća uloga je daleko od naivne princeze. Glumica tumači lik Constance Chatterley u Netflix adaptaciji najskandaloznijeg romana D. H. Lawrencea, Lady Chatterley’s Lover.

Prvi put objavljena u Evropi 20-ih godina, eksplicitna priča o ženi baroneta koja započinje burnu aferu sa svojim lovočuvarom našla je britanskog izdavača tek 60-ih godina, a Penguin Books je kao rezultat postao predmet suđenja za opscenost u istoriji.

Parisa Taghizadeh/Netflix

Ovo senzualno ponovno osmišljavanje režirala je Laure de Clermont-Tonnerre, a David Magee, poznat po filmu Život Pija, napisao je scenario.

„Kada sam ponovo pročitala roman, mislila sam da bi mogao biti napisan danas“, kaže Laure de Clermont-Tonnerre. „Zastrašujuće je da se od 20-ih nije mnogo promijenilo. Kao žene, mi se i dalje borimo za ravnopravnost. Ideja da je žena slobodna je i dalje skandalozna. Ova knjiga govori o putu žene ka osnaživanju, kontroli svog tijela, posjedovanju svoje seksualnosti i posjedovanju svog života. Moj cilj je bio da naglasim njenu tačku gledišta i da publici pružim visceralno iskustvo žene koja doživljava zadovoljstvo. Trebalo je da se osjeća pristupačnim,” dodaje režiserka.

 

Kostimografkinja Emma Fryer, pronašla je autentične komade iz tog doba, ali je pronašla i predmete modernih brendova inspiriranih 20-ima, uključujući Zimmermann i Vilshenko. “Nismo željeli da budemo zarobljeni u tom periodu, pa smo se držali oblika u stilu 20-ih, ali smo koristili moderne uzorke i lakše tkanine,” nastavlja De Clermont-Tonnerre. “Željeli smo boemski ugođaj, a ideja je bila da se Connie može sve lakše i lakše skidati kako je film odmicao, s komadima za koje se činilo da su dio njene kože. Htjeli smo da bude razigrano, ali isto tako ne kao Marie Antoinette. Željeli smo bezvremenski izgled.”

Pročitaj

 

Izvor: vogue.co.uk

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum