Trenutno čitaš
Dvoumiš se da li da ošišaš šiške? Ovaj vodič će ti pomoći.

Dvoumiš se da li da ošišaš šiške? Ovaj vodič će ti pomoći.

šiške
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Vječno pitanje: da li da ošišaš šiške? Istina je da su šiške jedan od najbržih načina da promijeniš svoj prepoznatljivi stil, ali s toliko različitih verzija koje su u trendu na društvenim mrežama i koje se mogu vidjeti na slavnim osobama, odabir prave vrste često je najzahtjevniji dio procesa.

Brza pretraga donosi šokantan broj popularnih vrsta šiški koje možeš izabrati, ali bilo da nosiš ravnu, kovrdžavu, ekstra dugu ili slojevito ošišanu kosu, neće biti teško pronaći stil koji voliš. Ali potrebno je razmotriti nekoliko ključnih faktora. Na kraju krajeva, želiš da izađeš iz salona sa osećajem moći, a ne sa žaljenjem.

Odabir prave verzije popularnog stila koji najviše dopunjuje tvoj oblik lica je od suštinskog značaja. Naš vodič će ti pomoći…

Curtain šiške

Vjerovatno jedan od najmodernijih stilova 2020-ih, šiške “zavjese” imaju meke slojeve koji lagano padaju oko vanjskog dijela lica. Baš kao što ime sugeriše, namijenjene su oponašanju izgled navučene zavjese i, kao takve, doslovno uokviruju tvoje najbolje atribute.

Glavni razlog popularnosti ovih šiški je njihova svestranost. Idealne su za gotovo sve oblike lica, jer možeš kontrolisati širinu i dužinu rubova da dobiješ najlaskaviji stil. Duže šiške pomažu da se omekšaju kvadratni i ovalni oblici i daju oštriji izgled, dok su čistije, kraće verzije idealne za dodavanje teksture.

Stilizovanje zahtijeva malo više održavanja, jer duži pramenovi mogu izgledati ravno ako se ne dotjeraju.

Bardot šiške

Bardot šiške su slične šiškama “zavjesama”, ali s malo više ugla – zamisli punije i puno življe. Ova vrsta šiški nema jasan srednji dio i ima ugrađeni volumen zbog načina na koji su šišane. Umjesto dugih ivica, Bardot šiške imaju kraće pramenove koji nježno prekrivaju čelo i uokviruju lice.

Stilizovanje je takođe mnogo lakše zahvaljujući kraćim slojevima.

Ultra kratke

Tupi rubovi su tako klasični, da je to stil na koji većina ljudi pomisli kada čuju riječ šiške. Ravno preko čela, dramatičan oblik može naglasiti bilo koju frizuru, ali za neke može biti pregust ili glomazan. Ova vrsta šiški zahtijeva određeno održavanje ovisno o tipu kose.

Obožavateljke tupih šiški vole bezvremensku ivicu i način na koji im trenutno daje prepoznatljiv izgled. U svom najboljem izdanju, ravne šiške do obrva sa pravom količinom debljine su odvažne i moderne.

Birkin šiške

Inspirisane legendarnom Jane Birkin, ove klasične šiške su uvijek u modi i posebno popularne za jesen. Glavne karakteristike ovog izgleda su dužina koja pada tik ispod obrva i tanki, nikad tupi, krajevi. To ih čini odličnim i za one koji prvi put žele da imaju šiške.

Iako su šiške zamišljene da budu ravne, nikada ne bi trebale izgledati previše uredno ili previše stilizovano.

Curly bangs

Na prirodnim kovrčama, šiške se mogu koristiti za dodavanje oblika i definicije frizuri. Može potpuno promijeniti frizuru, ali ono što je najprivlačnije je to što nema pravila kada je u pitanju debljina. Bilo da imaš čvrste uvojke ili opuštene kovrdže, lako možeš dodati šiške svom izgledu bez previše mijenjanja uobičajene rutine njege kose.

Shaggy

Shaggy šiške najviše se povezuju sa slojevitim frizurama. Za ove stilove, šiške pomažu u stvaranju izgleda koji se neprimjetno uklapa s ostatkom slojeva. To je izgled koji ne zahtijeva mnogo održavanja, posebno je odličan za prirodno valovite teksture ili one koji se zgražaju pri pomisli na svakodnevno oblikovanje.

Bez obzira koji stil odaberetš, moraš uzeti u obzir svoj životni stil i koliko vremena želiš posvetiti održavanju. Šiške su prilično jednostavne, ali mnogim lookovima je potrebno nekoliko dodatnih minuta ujutro da zaista dostignu svoj puni potencijal.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum