Trenutno čitaš
Dva idola iz Harry Pottera u novoj seriji “Magični prijatelji” pozivaju nas u avanturu

Dva idola iz Harry Pottera u novoj seriji “Magični prijatelji” pozivaju nas u avanturu

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Premijera druge sezone avanturističke reality serije “Magični prijatelji” (Fantastic Friends) s Jamesom i Oliverom Phelpsom, najpoznatijim po ulogama blizanaca Freda i Georgea u filmovima o Harryju Potteru je 9. avgusta na HBO Max streaming platformi.

James i Oliver Phelps, najpoznatiji kao neponovljivi blizanci Weasley iz filmova o Harryju Potteru, pozivaju nas na pustolovinu u kojoj susreću fascinantne goste, istražuju očaravajuća mjesta i prihvataju fenomenalne izazove. Gosti koji će se pojaviti u drugoj sezoni su Corey Mylchreest, Matthew Lewis, Alfie Allen, Mark Williams, Alfred Enoch, Genesis Rodriguez, Natalia Tena i Stanislav Yanevski.

Foto: warnerbros

Snimljeno na nevjerojatnim lokacijama uključujući Tursku, švicarske Alpe, Singapur, Australiju, Floridu u SAD-u, Čile i Patagoniju, “Magični prijatelji” prikazuju blizance i njihove posebne goste kako se upuštaju u adrenalinske i uzbudljive avanture kao što su penjanje po ledu, vožnja motornim sanjkama i lov na duhove.

„Serija Magični prijatelji je Oliverova zamisao. Ali smo odmah uvidjeli da naši prijatelji, koji su nam se pridružili u prvoj sezoni, u potpunosti stoje iza toga. Oduvijek smo željeli i njihov doprinos aktivnostima i mjestima na koja smo išli. Rano sam naučio da raditi nešto što vaši prijatelji žele, a ne nužno vi, ispadne mnogo zabavnije, iako to niste očekivali. Sada svima pričam da kada putujete, napravite nešto što inače ne biste. Rad s našim prijateljima, koji su sjajna ekipa, i s mojim bratom postao je još posebniji uz ljubazne riječi koje su mnogi koji su već vidjeli seriju, podijelili s nama”, rekao je James Phelps.

Foto: warnerbros

Corey Mylchreest je izjavio: “Rad na drugoj sezoni serije Magični prijatelji bio je uistinu najzabavniji događaj cijele godine, čista ludnica! Budući da nikad prije nisam bio u Australiji, bilo je više nego dovoljno jednostavno putovati okolo i vidjeti tu zemlju. Budući da sam obožavatelj Pottera, učiniti to sa svoja dva idola iz perioda odrastanja je kao ispunjenje snova”.

Oliver Phelps komentariše: “Već dugo putovanje predstavlja naše zadovoljstvo i strast. Mogućnost rada na seriji Magični prijatelji je bilo brilijantno iskustvo. Istraživanje svijeta sa svojim bratom i prijateljima…to je savršena kombinacija. Jedna stvar koju smo željeli je da publika osjeti kao da su oni s nama na putovanju. Željeli smo pokazati ne samo lijepe trenutke putovanja, već i one manje privlačne – rano buđenje, duge dane, mogućnost gubljenja – sve to možete vidjeti u seriji”.

Pročitaj
Paul Mescal

Foto: warnerbros

Producent Daniel Sharp kaže: “Bilo je jako uzbudljivo provoditi vrijeme s Jamesom, Oliverom i njihovim prijateljima, prosmatrati ih dok otkrivaju za što su sve sposobni, koliko god zastrašujuće to bilo, i kako se odlično zabavljaju u tom procesu. Naš cilj je uvijek bio napraviti opuštenu i originalnu, nefikcijsku seriju koja bi pomogla gledaocima vidjeti čuda svijeta i radost putovanja, a mi smo upravo to i napravili. Raditi zajedno s Off The Frence, HBO, The CW i mnogim drugima bilo je pravo zadovoljstvo i uzbuđeni smo zbog ove druge sezone od osam epizoda”.

Producenti “Magičnih prijatelja” su Daniel Sharp i Agata Pieczynska, a izvršni producenti su James Phelps, Oliver Phelps, Martin Blencowe i Daniel Sharp.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum