Trenutno čitaš
Dubai dobija luksuzno odmaralište u obliku Mjeseca vrijedno 7 milijardi dolara

Dubai dobija luksuzno odmaralište u obliku Mjeseca vrijedno 7 milijardi dolara

Young Lions
Young Lions

Jedan mali korak za čovjeka, jedan divovski skok za turistički sektor Dubaija. Grad zlata je nedavno objavio da gradi luksuzno odmaralište u obliku Mjeseca vrijedno 5 milijardi dolara.

odmaralište u obliku mjeseca
Foto: Moon Resorts Inc.

Novi projekat, koji je dizajnirala kanadska arhitektonska kompanija Moon World Resorts Inc., biće kompleks visok 224 metra koji će dodati nebeski glamur ionako blistavom gradu. Međutim, Moon Dubai planira da bude mnogo više od najnovijeg igrališta za milionere koji vole astronomiju.

“Vanzemaljsko” odmaralište će gostima ponuditi lunarnu koloniju od 10 jutara i 300 stambenih vila Sky na prodaju. Nekretnina se takođe može pohvaliti privatnim klubom, spa centrom, centrom za događanja, ‘moon shuttle’ i središtem za obuku svemirskih agencija. Ovaj mega-projekat, za koji se očekuje da će svoja vrata otvoriti do 2027. godine, procjenjuje se da će dovesti 2,5 miliona gostiju godišnje. Iako je njegov dizajn dovoljan da se putnici okupljaju u masama, ‘lunarna kolonija’ ima za cilj pružiti entuzijastima iskustvo svemirskog turizma iz udobnosti zemlje.

Arhitektonska firma vjeruje da će Moon Dubai ojačati ekonomiju Emirata u sektorima kao što su ugostiteljstvo, zabava, atrakcije, obrazovanje, tehnologija, okoliš i svemirski turizam. Michael R. Henderson, suosnivač Moon World Resorts,’ podijelio je: “Moon Dubai će biti najveći i najuspješniji moderni turistički projekat u cijeloj regiji MENA, udvostručavajući godišnje turističke posjete Dubaiju na osnovu njegove globalne privlačnosti, brenda svijesti i jedinstvene višestruke integrisane ponude. Može udobno da primi 10 miliona posjetilaca godišnje.”

odmaralište u obliku mjeseca
Foto: Moon Resorts Inc.

On je nastavio: „Moon Dubai će značajno uticati na svaki aspekt ekonomije Emirata, uključujući turizam, transport, komercijalne i stambene nekretnine, infrastrukturu, finansijske usluge, avijaciju i svemir, energiju, MICE, poljoprivredu, tehnologiju i naravno obrazovanje. To će čvrsto postaviti zastavu UAE u prvi plan istraživanja svemira.” Prošle godine, Moon World Resorts je objavio da slično lunarno odmaralište takođe slijeće u Las Vegas.

Pročitaj
NEM Zagreb 2023

Sa skoro identičnim kvalitetima kao i projekat u Dubaiju, Moon Resort u Las Vegasu će takođe biti mega replika Mjeseca u vrijednosti od 5 milijardi dolara, sa luksuznim hotelom, kazinom, koncertnom dvoranom i više salona. Izgrađeni sa 46.452 kvadratna metra kongresnog prostora, noćnim klubom i luksuznim apartmanima za 10 miliona gostiju, oni će takođe nuditi 90-minutne izlete na Mjesečevu površinu i uključivati ​​istraživanje njegove aktivne lunarne kolonije.

Izvor: manofmany.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum