Trenutno čitaš
Kako da napraviš domaću granolu bez dodanog šećera?

Kako da napraviš domaću granolu bez dodanog šećera?

domaća granola
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako tražiš zdrav i ukusan doručak, granola od jabuke bez dodanog šećera je savršen izbor!  Ova granola ne sadrži dodani šećer, što je čini prirodno slatkom. Priprema je izuzetno jednostavna, a možeš koristiti zob bez glutena, pa je pogodna i za osobe koje ga izbjegavaju. 

Uživaj u svojoj zdravoj granoli za doručak ili užinu, a možeš je poslužiti sa jogurtom ili mlijekom po izboru. Ova granola je idealna za sve koji žele da se hrane zdravo, a istovremeno uživaju u slatkim ukusima jabuka i začina. Bon appétit!

Sastojci za 2/3 porcije:

  • 100 g zobi
  • 2 srednje jabuke
  • 1 kašika lanenog sjemena
  • 1 kašika chia sjemenki
  • 30 ml kokosovog ulja
  • Začini: 1 kašičica cimeta, 1/4 kašičice đumbira u prahu, prstohvat soli

Priprema:

Narendaj jabuke i prebaci ih u činiju. Jabuke će dodati prirodnu slatkoću i sočnost  granoli. Dodaj preostale sastojke i miješaj dok se sve komponente dobro ne sjedine. Ova mješavina će biti osnova granole.

Pročitaj
Galetta sa jabukama i brusnicama

Posloži smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Koristi veliki pleh za pečenje da ravnomjerno rasporediš sve sastojke. Peci u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Važno je redovno miješati granolu, 3-4 puta tokom pečenja, kako bi se ravnomjerno ispekla.

Kada je granola gotova, isključi rernu i ostavi je da se ohladi unutar rerne sa lagano otvorenim vratima. Ovo će pomoći da se granola dodatno osuši i postane hrskava.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum