Trenutno čitaš
Dokumentarni specijal “Taking on Taylor Swift” stiže na TLC

Dokumentarni specijal “Taking on Taylor Swift” stiže na TLC

Taylor Swift trening

Dok turneja Taylor Swift osvaja svijet, CNN istražuje tužbu koju su Sean Hall i Nathan Butler pokrenuli protiv pop zvijezde zbog pjesme „Shake it Off“. Ovo je okosnica dokumentarnog specijala „Taking on Taylor Swift“ koji je na TLC programu od 19. juna.

Tužba iz 2017. godine, koja je okončana i odbačena 2022. godine, tvrdila je da je refren njenog hita “Shake It Off” (’cause the players gonna play, play, play…”) direktno preuzet iz pjesme iz 2000. godine, “Playas Gon’ Play”, koju su napisali Hall i Butler, i koju je proslavio girl band 3LW. Prvi put od podnošenja tužbe, Hall je ekskluzivno razgovarao sa CNN-om, zajedno sa svojom advokaticom Marinom V. Bogorad, o njihovom iskustvu u suočavanju sa divom muzičke industrije.

taylor swift

Taking on Taylor ispituje pravne, etičke i kulturne osnove ovog slučaja i sličnih tužbi podnesenih protiv nekih od najvećih pop zvijezda svijeta. Specijalni program donosi uvide autora pjesama Taylor Parks i Kandy Burus, kao i provokativna zapažanja kritičara i novinara poput Shirley Halperin (Los Angeles Magazine), Sydney Madden (NPR) i Mikaela Wooda (Los Angeles Times).

Pročitaj
It ends with us

Za CNN-ov odjeljak FlashDocs, Eric Johnson je izvršni producent, a Emily Taguchi je producentica i voditeljica. Odjeljak vodi Katie Hinman, potpredsjednica za razvoj programa za CNN Worldwide.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum