Trenutno čitaš
Dodijeljene MTV nagrade: Taylor Swift doživjela istorijski uspjeh

Dodijeljene MTV nagrade: Taylor Swift doživjela istorijski uspjeh

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

MTV video muzičke nagrade 2023. održane su sinoć u Prudential Centru u Newarku, New Jersey, a pjevačica Taylor Swift je osvojila ukupno devet nagrada, za izvođačicu godine, video godine i pjesmu godine za hit “Anti-Hero”.

Osim toga Taylor Swift je dobila nagradu i za najbolje pop izvođenje, najbolju režiju, najbolje vizuelne efekte, najbolju kinematografiju, najbolje ljetnje izvođenje i za album godine Midnights.

@mtv

Pjevačica je bila nominovana u jedanaest kategorija, a sa osvojenih devet ušla je u istoriju kao izvođačica koja je u jednoj noći odnijela najviše nagrada. Na taj način postala je druga pjevačica s ukupno najviše osvojenih MTV nagrada, njih 23. Bolja od nje je samo Beyonce koja zasad ima ukupno 26 MTV nagrada.

“OK, ovo je nevjerojatno”,  – rekla je Swift kada je po četvrti put primila nagradu za najbolji video, čime je ušla u istoriju kao izvođačica s najviše nagrada za video.

Najprestižniju nagradu večeri, Video Vanguard, kojom se nagrađuju inovacije u audiovizualnoj industriji snimanja, osvojila je kolumbijska muzičarka Shakira. “Hvala MTV-ju. Hvala vam što imate tako važnu ulogu u mojoj karijeri od moje 18. godine”, – rekla je uzbuđeno Shakira.

Nigerijac Rema osvojio je nagradu u novoj kategoriji – afrobeats muzike, za singl “Calm Down” koju izvodi sa Selenom Gomez. Pjesma je tokom vikenda prešla preko milijardu slušanja na Spotifyju.

Reper Lil Wayne, porijeklom iz Harlema osvojio je nagradu za dugogodišnju karijeru u repu. “Ovo je tako nerealno. Počeo sam kao dostavljač novina”, – rekao je 53-godišnji reper.

Njujorška hip hop muzičarka Nicki Minaj oduševila je publiku drugu godinu zaredom, izvođenjem uživo svog novog singla “Last Time I Saw You” koji će se naći na njenom idućem albumu, a trebao bi biti objavljen u novembru. Minaj je osvojila nagradu za najbolji hip-hop album za “Super Freaky Girl”.

Nagradu za najbolji R&B video dobio je izvođač SZA za “Shirt”, a južnokorejska grupa Stray Kids osvojila je nagradu za najbolji K-pop.

Najboljim novim izvođačem proglašen je reper Ice Spice.

Na svečanosti nastupili su Demi Lovato, Lil Wayne, Olivia Rodrigo, voditeljka Nicki Minaj i reper Sean “Diddy” Combs, koji je dobio nagradu Global Icon.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum