Trenutno čitaš
Ukusni deserti s jagodama koje trebaš isprobati ove sezone

Ukusni deserti s jagodama koje trebaš isprobati ove sezone

jagoda
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jagode su simbol proljeća i osvježavajući dodatak mnogim poslasticama. Naš ultra izbor su ova tri recepta sa jagodama kojima sigurno nećeš odoljeti.

Pita od jagoda sa kremom od vanilije

Sastojci:

  • Listovi za pitu
  • Svježe jagode
  • 1 šoljica šećera
  • 2 kašike gustina
  • 1 šoljica mlijeka
  • 2 kašike maslaca
  • 1 vanilin šećer
deserti sa jagodama
@mimi_cafe_

Priprema:

Zagrijati rernu na 180°C. U posudi pomiješajte jagode, šećer i gustin. Na laganoj vatri kuhati mlijeko, maslac i vanilin šećer dok smjesa ne postane glatka. Rasporediti listove za pitu na dno kalupa za pečenje, preliti ih kremom od vanilije, a zatim stavite smjesu od jagoda. Prekriti gornji sloj listom za pitu i stavite u rernu da se peče 25-30 minuta.

Poslužiti ohlađeno!

Cheesecake od jagoda

Sastojci za bazu:

  • 200g mljevenog keksa
  • 100g otopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 500g krem sira
  • 1 šoljica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • Sok od pola limuna

Sastojci za preliv:

  • Svježe jagode
  • Želatin
deserti sa jagodama
@claudiafornaciari_

Priprema:

Pomiješati mljeveni keks s otopljenim maslacem i utisnuti smjesu na dno kalupa za tortu. Stavite u hladnjak dok je krema u pripremi. Umutiti krem sir, šećer, vanilin šećer, jaja i sok od limuna dok smjesa ne postana glatka. Izliti kremu preko baze od keksa i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 160°C oko sat vremena.

Ohladiti cheesecake prije posluživanja.

Za preliv, očistiti i narezati jagode te ih pomiješati s malo želatina koji ćeš napraviti prema uputstvu sa kesice. Preliti preko ohlađenog kolača i vratiti u hladnjak da se stegne.

Ukrasiti svježim jagodama prije posluživanja.

Parfe od jagoda

Sastojci:

  • Svježe jagode
  • Grčki jogurt
  • Granola
deserti sa jagodama
@chinami1145

Priprema:

Oprati i narezati jagode na tanke kriške. Složiti slojeve jagoda, grčkog jogurta i granole u čaše. Ponavljati slojeve dok ne napuniš čaše. Ukrasiti vrh s nekoliko svježih jagoda. Količinu biramo sami.

Pročitaj
Sedmica turske kuhinje

Uživaj u pripremi ovih ukusnih deserata sa jagodama koji će sigurno oduševiti tvoje nepce i impresionirati goste!

 

Naslovna fotografija: claudiafornaciari_

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum