Trenutno čitaš
Denim trendovi koje ćemo nositi u 2023. godini!

Denim trendovi koje ćemo nositi u 2023. godini!

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Denim se pojavljuje svuda, od modnih pista do streetstyle fotografija. Denim je dugo bio dio mode i svakodnevnog života, ali način na koji ga nosimo se mijenja. Farmerke, jakne, košulje, postaju fleksibilnije, mladolike i uzbudljivije nego ikada prije. Evo denim trendova koje ćemo nositi ove godine!

instagram.com/goodamerican

Denim mantil

Ne samo da nosimo udobne farmerke, nego su tu i denim sakoi, košulje, mantili. A boje i krojevi su različiti od uskih farmerki visokog struka, do nogavica koje padaju ravno i široko do onih sa oblikom zvona. Ovaj denim mantil je savršen ne samo na farmerke iste boje, nego i u kombinaciji sa drugim odjevnim komadima.

instagram.com/citizensofhumanity

Čuvene “zvonarke”

Široke hlače u tamno sivoj boji koje imaju viši struk i padaju ravno, a nogavice su široke, idealno se kombinuju uz uže majice da se naglasi struk.

instagram.com/levis

Svjetle poderane Leviske

Čuvene Levis svjetle farmerke sa iskrzanim rubovima i poderanim detaljima na butinama, vraćaju se u modu, jer to smo najviše voljeli i nosili 90-tih godina. Idealne za svaku kombinacuju od casual dnevnog izgleda za kafu sa prijateljima do večernjeg izlaska, jer samo dodamo dobar sako, dobre gležnjerice i crveni karmin. Ako ćemo već baš kopirati modni stil 90-tih uz ove svjetle pocijepane Leviske idealan je uži džemper na rombove, baš tu kombinaciju smo nosili 90-tih.

instagram.com/gap

Komplet košulja i farmerke

Svjetla tanja denim košulja ušuškana u hlače visokog struka, a da su i hlače i košulja u istoj nijansi denima je pun pogodak, jer dobijaš kompletni look i spremna si za izlazak ili za posao. Hlače su uskog kroja sa nešto kraćim nogavicama tačno do gležnja, sužavaju se na kraju i naravno imaju poderane detalje na koljenima, opet baš kao što smo voljeli 90-tih.

instagram.com/joesjeans

Komplet jakna i farmerke

Ovaj crni denim komlet daje potpuno sofisticirani izgled, kraća denim crna jakna sa užim zavrnutim rukavima tačno savršeno pada na hlače visokog struka, koje se šire u zvono. Idealno je da su hlače malo duže ako želiš da ih nosiš na štikle ili gležnjerice sa visokom petom, ali savršeno bi išle i na Oxfordice sa debelim đonom. Ovaj stil dosta podsjeća na 70-te i zaista je fenomenalan, pogotovo kada se potrefi identična boja jakne i farmerki. Ovaj komplet oduzima dah…

Pročitaj

instagram.com/kutfromthekloth

Denim leginsice

Naravno ostaju u trendu 2023. godine i savršene uske farmerke sa elastinom u tipu leginsica, idealne za svaku kombinaciju, sportsku, poslovnu ili casual. Odlično idu na patike, gležnjerice, čizme i štikle. Dolaze u svim bojama denima.

instagram.com/motherdenim

Široke duge farmerke u stilu 90-tih

I za kraj takođe farmerke, koje su se nosile 90-tih sa izuzetno visokim strukom, ali jako širokog kroja nogavica koje su dugačke i gotovo da se vuku po podu. Najljepše su ove svjetle farmerke i idealno se kombinuju uz patike ili Oksfordice sa debelim đonom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum