Trenutno čitaš
4 zdrava načina da svom partneru daš prostor

4 zdrava načina da svom partneru daš prostor

partnerski odnosi
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Kada smo u vezi ili u braku, ponekad ne shvatamo da je našem partneru potreban prostor. Ovo može izazvati mnoge nesigurnosti, koje mogu narušiti vaš odnos. Zato je bitno shvatiti da je davanje prostora svom partneru, potpuno normalno i da se time treba baviti sa mnogo strpljenja i osjetljivosti.

Evo 4 načina da započneš oslobađanje prostora za svog partnera, bez brige da ćeš ga izgubiti.

foto: pexels

Izbjegavaj da shvataš sve previše lično

Ako se u vašem odnosu pojavi neki problem, ne treba da kriviš sebe ili partnera, nego bi bilo dobro promijeniti fokus interakcije i svog partnera staviti na prvo mjesto, a potom razmisliti. Prije svakog ishitrenog zaključka ili odluke odvoji trenutak da razmisliš, a samim tim pokaži šta tvoja veza zaista znači za tebe.

Suzdrži se da ne posegneš predaleko

Kada odlučiš da svom partneru osiguraš prostor, obavezno se toga drži. Podržavaj svog partnera, oslobađajući mu prostor suptilno. Na taj način, tvoj partner će znati da si tu za njega i neće se osjećati zanemareno.

foto: pexels

U međuvremenu radi stvari koje voliš

Dobra je ideja da odvojiš malo vremena za sebe i smisliš neke nove hobije, koji će ti poslužiti kao izgovor da provedete vrijeme odvojeno. Ovo odvojeno vrijeme, omugućiće vam da više cijenite prisustvo jedno drugog u vašim životima.

Odluči o vremenskim okvirima

Reći i razjasniti svom partneru da ti treba vremena za toliko određenih sati ili dana, mnogo je bolja opcija nego ga uzbuditi riječima: “Treba mi malo vremena nasamo.” To će ga ostaviti u nedoumici što može izazvati probleme, sumnje i anksioznost kod partnera. Ako ti je potrebno duže vrijeme od mjesec ili dva, onda je bolje da razmislite o pauzi u vezi.

Pročitaj
vitamin D

Dakle, prije nego što pritisneš dugme za paniku, pobrini se da svom partneru daš slobodu, koja mu je potrebna da se vrati i složi svoje misli, gdje im je mjesto.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum