Trenutno čitaš
Daisy Jones and the Six je nova serija o izmišljenom bendu iz 70-tih

Daisy Jones and the Six je nova serija o izmišljenom bendu iz 70-tih

L'Occitane
L'Occitane

Prime Video je objavio prvi trailer za seriju Daisy Jones and the Six, adaptaciju bestselera Taylor Jenkins Reid o meteorskom usponu (i padu), izmišljenog rok benda iz 1970-ih.

Ali, u potezu koji priliči rok zvijezdi, iznenadili su svijet i prvim singlom iz serije, “Regret Me”, i otkrili da će album, Aurora, izaći 3. marta zajedno s premijerom serije na platformi za striming.

U seriji glume Riley Keough kao pjevačica Daisy Jones i Sam Claflin kao kantautor Billy Dunne, kojeg privlači i odbija njegovo kreativno partnerstvo sa Daisy. Suki Waterhouse, Will Harrison, Josh Whitehouse i Sebastian Chaco zaokružuju šestorku.

Od Hello Sunshine i Reese Witherspoon, koji su odabrali knjigu Taylor Jenkins Reid prije nego što je Daisy Jones uopšte stigla na police, serija je jedna od najiščekivanijih ove godine, oživljavajući epsku priču iz kuloara izmišljenog rok benda.

Tekstopisac i producent Blake Mills vodio je proces stvaranja albuma Aurora i kreiranja muzike iz serije zajedno s Marcusom Mumfordom, Phoebe Bridgers i Jacksonom Browneom. Instrumentalisti na albumu uključuju muzičare kao što su Who, Nine Inch Nails, Pearl Jam, Elton John, David Bowie, Jeff Beck i drugi.

Pročitaj

Prime Video

“Početkom 1970-ih, grupa mladih sa zvijezdama u očima i talentom formirala je bend pod nazivom Daisy Jones and the Six”, kaže koscenarista i izvršni producent Scott Neustadter. „Oni bi postali jedna od najvećih priča o uspjehu muzike uprkos — ili možda zbog — njihovih vlastitih međuljudskih demona. Njihova je bila ljubavna priča: ljubav prema određenom zvuku, ljubav prema porodici, ljubav tvog života i ljubav koju ne možete imati, ali bez koje se možda i ne može… Aurora predstavlja vrhunac kratkotrajne snimateljske karijere. Ona takođe služi kao dokaz — i za izmišljeni bend i za onog stvarnog koji je ovo zajedno sanjao — da ulaganje srca i duše u nešto u šta vjerujete može imati dubok uticaj na ostatak vašeg života.”

Daisy Jones and the Six premijerno se prikazuje 3. marta na Prime Video.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum