Trenutno čitaš
Čuveni Huawei X2B Roadshow 2023 u Sarajevu i Banjoj Luci predstavio tehnološke inovacije iz različitih sektora industrije

Čuveni Huawei X2B Roadshow 2023 u Sarajevu i Banjoj Luci predstavio tehnološke inovacije iz različitih sektora industrije

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Prepoznatljivi Huawei X2B Roadshow 2023, koji sa sobom nosi inovacije iz svijeta tehnologije i ponosno ih promoviše širom svijeta zaustavio se u Sarajevu i Banjoj Luci.

Savremena rješenja koja na potpuno nov način digitalizuju obrazovanje, zdravstvo, ali i sve druge industrije predstavljena su u 70 država svijeta povezujući kupce, partnere i stručnjake iz industrije, a i ove godine fokus je stavljen na održivost među najhitnijim pitanjima sa kojima se IKT (informaciono-komunikaciona tehnologija) suočava danas.

Huawei

Zainteresovani za najnovija dosignuća kompanije mogli su se upoznati s velikim brojem inovacija iz različitih sektora, pri čemu je Huawei demonstrirao svoju svestranost i spremnost da svakoj kompaniji, bez obzira na njenu veličinu, omogući održivije i pouzdanije poslovanje na svakom koraku i u svakom trenutku.

Ideja kompanije Huawei je da svake godine na ovom događaju predstavimo najnovija dostignuća tehnologije primjenjiva širom svijeta i Evrope. Roadshow je način da prezentujemo način na koji sarađujemo s našim partnerima, telecom operaterima, ali i kako ulaganja u tehnologiju na lokalnom tržištu mogu donijeti benefite, kako za klijente, tako i za društvo u cjelini. Zahvaljujući informacionim tehnologijama, naši klijenti su u mogućnosti da podignu efikasnost poslovanja i smanje troškove. Cilj je razmjena ideja i iskustava”., izjavio je direktor odjela za odnose sa javnošću i komunikacije Huawei BiH Zećir Kasumić.

Huawei

Među najvažnijim segmentima prezentacije jeste Huawei asortiman standardnih i bežičnih LAN rešenja i infrastrukture za preduzeća, uključujući i CloudCampus 3.0 (veobuhvatno rešenje za LAN, VLAN i VAN), CloudEngine prekidače (skaliranje mreže, automatizacija i programiranje za različite veličine mreže) i AirEngine VLAN pristupne tačke (AP). Radi se o već nagrađivanom rješenju sa Gbps brzinama za bežične kampuse.

Huawei

Prezentovan je i Data centar za uštedu energije zasnovan na energetski efikasnim tehnologijama i pristupima za smanjenje potrošnje resursa i niže emisije CO2.

OceanStor Dorado 2000 i OceanProtect X3000 su portfolio primarnog i rezervnog skladišta za početni nivo dizajniran da pomogne malim i srednjim kompanijama u izgradnji isplativih sistema za skladištenje. Huawei već neko vrijeme intenzivno razvija i inovativne medicinske servise, a među novim i prikazanim rješenjima su i ona za skladištenje zdravstvenih informacija.

Pročitaj

Kada su posrijedi rješenja u obrazovanju, kompanija je razvila pametnu Huawei učionicu. Konvergentna mreža za kampuse i distribuirana rješenja za skladištenje i memoriju digitaliziraju istovremeno predavanja i učenje (praćenje nastave).

Sve ove inovacije posjetiocima su demonstrirane iz prve ruke, uz stručne savjete vodećih Huawei inovatora.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum