Trenutno čitaš
Chia Cups: Šoljice koje su postale najbolji partneri u stvaranju “hygge” trenutaka

Chia Cups: Šoljice koje su postale najbolji partneri u stvaranju “hygge” trenutaka

ChiaCups

Neki umjetnički izrazi ne samo da uljepšavaju naše okruženje, već pričaju i čarobne priče. Upravo tu čaroliju pronašli smo u ručno oslikanim šoljicama i u kreativnoj radionici chiacups.studio.

Naime, kreativni par iz Hrvatske pretvorio je svoju strast prema keramici u pravu životnu avanturu. Filipa Sorko i Antun Ružolčić, osnivači Chia Cups studija, stvaraju keramičke čarolije koje osvajaju na prvi pogled.

Priča o Chia Cups studiju počinje s jednostavnom željom Filipe da osmisli unikatne šoljice za kafu, koje bi oplemenile njenu kuhinju. Njen partner Antun, akademski vajar, pretočio je tu želju u stvarnost stvarajući prve Chia šoljice.

Kada je Filipa podijelila šoljice na svom Instagram profilu dočekala su ih mnoga srdačna oduševljenja, što ih je podstaklo da svoj hobi podignu na viši nivo i pretvore ga u stalni posao.

Svaka šoljica iz ovog kreativnog studija je malo remek-djelo. Šoljice su ručno izrađene s ljubavlju, donoseći dašak originalnosti i elegancije na svaki sto. Tačkice su zaštitni znak ovog brenda. Od različitih boja i veličine tačkica nastaje mnoštvo oblika na šoljicama. Njihova jedinstvenost dodaje dodatnu draž iskustvu ispijanja omiljenog napitka, bilo da je to vruća čokolada s marshmallowima, mirisni čaj, kafa ili neki drugi začinjeni topli napitak.

Preslatke šoljice ovog brenda postaju najbolji partneri u stvaranju “hygge” trenutaka i ugođaja.

Ali, to nije sve…

Osim što su stvorili čaroban svijet keramike u svom studiju, Filipa i Antun proširili su ovu lijepu priči otvaranjem Chia shop&coffee bara. Ovaj šarmantni kutak u blizini Tomislavca i Zrinjevca nije samo mjesto gdje možeš uživati u kafi ili čaju – to je poziv da doživiš poseban ugođaj i mir.

Pročitaj

Posjeta ovom preslatkom lokalu je putovanje kroz okuse, mirise i ugodnu atmosferu. Chia shop&coffee nudi širok izbor napitaka u opuštenoj atmosferi gdje možeš uživati uz dobru knjigu ili u ugodnom razgovoru, dok te okružuje estetika i toplina koja se osjeća u svakom detalju.

Dakle, ako se nađeš u Zagrebu nema boljeg načina da upotpuniš svoj ugođaj i boravak u ovom gradu od posjete Chia shop&coffee baru. Jer to je mjesto gdje se umjetnost, okus i gostoljubivost spajaju kako bi stvorili nezaboravno iskustvo za sva naša čula.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum