Trenutno čitaš
Cherry Cola usne su najnovija beauty opsesija TikToka

Cherry Cola usne su najnovija beauty opsesija TikToka

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Još jedan dan, još jedan viralni trend ljepote, jer su TikTokeri zamijenili latte šminku za malo slađi kofeinski napitak. Unesi #CherryColaLip, koji je, prema kultnom brendu Revolution Beauty, do sada prikupio 4,9 miliona pregleda na TikTok-u. Trend se prvi put pojavio još u aprilu, s porastom pretraživanja za 925% u posljednja dva mjeseca kako izgled dobija zamah na platformi. Ali, šta su cherry cola usne i kako ih postići?

“Trend cherry cola lip je stil šminkanja koji crpi inspiraciju iz bogatih, dubokih boja cherry cola sode,” kaže vizažistica Yasmin Salmon. Kombinujući crvenu i smeđu boju sa teksturama visokog sjaja, ovaj izgled znači da se osećate zabavno, svježe i koketno. Umjesto da svoje prirodne boje prekrijemo mat teksturama i nude nijansama, ovaj trend se odnosi na dopuštanje našim prirodnim usnama da proviruju kroz sočan sloj jarke boje. “To je svestrani trend u kojem mogu uživati svi koji žele dodati hrabar i živahan dodir svom izgledu”, nastavlja Salmon. “Sve što trebate učiniti je pronaći savršene nijanse koje odgovaraju vašem tonu kože.”

Nijansa ‘Cherry Cola’ je u suštini svijetla, živahna crvena koja postepeno postaje tamnocrvena, a zatim smeđa na ivicama usana, poput boje voćnog gaziranog pića. Većina korisnika prvo koristi smeđu olovku za usne, koju nanose oko konture usana i nježno blendaju preko ruba usana. Zatim završavaju sjajnim crvenim ružem za popunu usana, prije nego što dodaju posljednji potez smeđom olovkom kako bi naglasili ‘Cola’ efekat. Ali tehnike se razlikuju od korisnika do korisnika, ideja je jednostavno da se što bolje rekreira ova viralna nijansa.

Da bi cherry cola usne zaista zablistale, bitno je da izgled upotpuniš svježim licem. Hidratantna krema u boji u kombinaciji s puderom za meki fokus može stvoriti uglađenu bazu, dok definisanje očiju toplom smeđom olovkom i maskarom za volumen zadržava fokus na usnama.

Dakle, ako želiš da zamijeniš svoj klasični crveni ruž za nešto sočnije usne, trend cherry cola usana je savršen trend ljepote za tebe.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum