Trenutno čitaš
Četiri fantastična filma stižu na Pickbox NOW

Četiri fantastična filma stižu na Pickbox NOW

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Četiri fantastična filma stigla su u ponudu na Pickbox NOW: akcijski triler Tajni agent (Cleanskin) sa Seanom Beanom, Granice ljubavi (Personal Effects) s Michelle Pfeiffer i Ashtonom Kutcherom, Sve za Grace (Running For Grace) s Mattom Dillonom i Čovjek koji je ubio Hitlera, a zatim Bigfoota (The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot) sa Samom Elliottom u glavnoj ulozi.

Donosimo vam pregled ovih fantastičnih filmova koje toplo preporučujemo za maratonsko gledanje na Pickbox NOW!

Tajni agent (Cleanskin) | Sean Bean

Tajni agent (Cleanskin) izvrstan je akcijski triler sa Seanom Beanom (trilogija Gospodar prstenova, Jupiter u usponu) u glavnoj ulozi. U fokusu priče je britanski tajni agent Ewan (Bean) koji dobija zadatak razotkriti i eliminisati terorističku ćeliju na čelu s bombašem Ashem (Abhin Galeya). Ovaj zadatak posebno mu teško pada zbog traume koju ima, naime, njegova je žena ubijena u terorističkom napadu. Paralelno pratimo i razvoj Asheva života i njegove terorističke ćelije.

Sean Bean savršeno tumači ulogu osramoćenog agenta kojem je dodijeljen zadatak eliminisanja terorista odgovornih za nekoliko žrtava. S intenzivnim akcijskim scenama, zanimljivom pričom o terorizmu i manipulaciji te Seanom Beanom u glavnoj ulozi, ovaj triler svakako je vrijedan gledanja.

Granice ljubavi (Personal Effects) | Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher

fantastični filmovi pickbox

Zanimljiva, nesvakidašnja priča i fenomenalni glumci Michelle Pfeiffer i Ashton Kutcher dobitna su kombinacija za dramu Granice ljubavi (Personal Effects). Radnja se vrti oko mladog hrvača Waltera (Ashton Kutcher). Naime, Walter se takmiči za mjesto u nacionalnom timu kada sazna za brutalnu smrt svoje sestre. Dolazi kući pomoći majci te odlazi na suđenje ubici svoje sestre. Ubrzo se sprijatelji s Lindom (Michelle Pfeiffer), starijom ženom čiji je muž ubijen, pa je postala samohrana majka gluhonijemog sina Claya. Walter se sprijatelji i s njime te ga nagovori da se počne baviti hrvanjem.

Ovo je idealan film za sve koji vole nekonvencionalne priče koje uključuju obične ljude. Posebno želimo naglasiti odnos između mladog Waltera i starije Linde koji razviju osjećanja jedno prema drugomu. Melanholičan, topao i emotivan, Granice ljubavi (Personal Effects) film je s porukom koju nećete zaboraviti.

Sve za Grace (Running For Grace) | Matt Dillon

fantastični filmovi pickbox

Šarmantan film Sve za Grace (Running For Grace) romantični je porodični film s Mattom Dillonom, Jimom Caviezelom i Ryanom Potterom u glavnim ulogama. Riječ je o bezvremenskoj priči koja se odvija na poljima kafe na Havajima dvadesetih godina prošlog vijeka.

Jo je mladić iz japanske imigrantske porodice koja živi na plantaži uz bijelu višu klasu, a društvo je rigidno podijeljeno po klasama. Zaljubi se u djevojku Grace koja je kći vlasnika plantaže. Toplo preporučujemo ovo magično putovanje odrastanja mladića koji nadilazi granice rase i klase u potrazi za zabranjenom ljubavi.

Pročitaj

Čovjek koji je ubio Hitlera, a zatim Bigfoota (The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot) | Sam Elliott

fantastični filmovi pickbox

Avanturistički, naučno – fantastični, dramski film specifična je kombinacija koja govori o jednom američkom mitu. Zanimljiva i dirljiva priča o čovjeku koji prekraja svoju prošlost, koji pokušava pogreškama u svom životu dati smisao. U fokusu priče je Calvin Barr kojeg u mladosti glumi Aidan Turner, a u starosti Sam Elliott.

Calvin je stari, ogorčeni pustinjak koji je nekad bio legendarni ubica američke vlade i čiji je zadatak da ubije Hitlera gotovo promijenio tok Drugoga svjetskog rata. Zamoljen je da se vrati iz penzije radi jedne posljednje tajne misije, pronaći i eliminisati Bigfoota koji se zarazio smrtonosnom bolešću koja bi se mogla proširiti na druge ako stvorenje predugo ostane na slobodi u šumi.

Fantastične izvedbe glumačke ekipe oduševljavaju u ovom neobičnom filmu, od Elliotta i Turnera, preko Larryja Millera kao Calvinova brata i Caitlin FitzGerald kao Maxine, Calvinove izgubljene ljubavi. Ovaj očaravajući film vrijedi pogledati, pa i raspravljati o tome što pokušava reći.

Sve ove filmove gledajte samo na Pickbox NOW.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum