Ultra Moderno

Poznate ličnosti koje su nosile vjenčanice u boji

IuteCredit
IuteCredit

Vjenčanja i bijele haljine su sinonimi. Ali velika tradicionalna haljina nije po svačijem ukusu. I baš poput kratkih haljina, vjenčanice u boji su češće nego što misliš. Pogledajte ove poznateličnosti koje su izgledale zapanjujuće na svoj veliki dan. Nisu sve veze izdržale test vremena, ali ove su haljine i dalje hit.

Emily Ratajkowski

Ratajkowski se vjenčala sa Sebastianom Bear-McClardom na intimnoj ceremoniji 2018. Nevjesta, koja obično nikad nije bez dizajnerskih komada, odlučila se za odgovarajuće odijelo Zara u svijetloj senf boji. Izgled je upotpunila šeširom sa širokim obodom i sandalama na kaišiće.

elle.com.au
IuteCredit
IuteCredit

Anne Hathaway

Glumica je na svom vjenčanju u Kaliforniji 2012. godine, nosila po mjeri šivenu Valentino haljinu s ombre ružičastom suknjom od tila. Prisjetila se postupka odabira haljine kao uspomene koju nikada neće zaboraviti.

“Sjećanje na stvaranje s [Valentinom] nešto je što ću zauvijek čuvati. Nekako mi je pročitao misli i dizajnirao haljinu koju sam oduvijek željela”, rekla je.

elle.com.au

Mandy Moore

Moore je odjenula po mjeri kreiranu blijedo ružičastu haljinu Rodarte od tila, na svoj veliki dan 2018. Prije nego što je uopšte odabrala haljinu, ljudima je otkrila da je bila “nekako uvjerena da to neće biti stereotipna bijela vjenčanica, jer to jednostavno nije ona.”

elle.com.au

Malin Akerman

Glumica se vjenčala s britanskim glumcem Jackom Donnellyjem još 2018. godine i jednostavno je izgledala prekrasno u ružičastoj Cushnie haljini. Haljina se savršeno uklopila uz vjenčanje na obali, boemske tematike.

elle.com.au

Sarah Jessica Parker

U pokušaju da nadmudri znatiželjne paparazze, Sarah je na venčanje s Matthewom Broderickom 1997. godine odjenula crnu haljinu Morgane Le Fay. Iako je kasnije priznala da je zažalila zbog svoje odluke, i dalje mislimo da je izgledala zapanjujuće.

elle.com.au

Elizabeth Taylor

Taylor je bila jedna od prvih koja je pokrenula trend vjenčanice u boji. Doduše, to joj je bio četvrti brak, ali njena žuta haljina i cvjetni ukras za glavu koji je nosila za udaju za Richarda Burtona 1964. godine, bili su zaista božanstveni.

elle.com.au

Prelistaj galeriju za još više inspiracije:

 

Slični članci

Može li nošenje određenih boja poboljšati naše raspoloženje?

Ultra magazin

Bronzani ljetnji izgled sa potpisom brenda Catrice

Ultra magazin

Dezodorans ili antiperspirant? Prednosti i mane.

Ultra magazin