Trenutno čitaš
Capsule wardrobe za 2024: 14 komada koje trebaš dodati u svoj ormar

Capsule wardrobe za 2024: 14 komada koje trebaš dodati u svoj ormar

Capsule wardrobe
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Želiš organizovati svoj ormar i smanjiti količinu nepotrebnih komada odjeće? Saznaj kako stvoriti capsule wardrobe s 14 osnovnih komada koji će ti poslužiti dugoročno i olakšati odabir odjeće svakog dana.

Naglo osjećaš želju da obnoviš svoj ormar? Svi volimo vjerovati da smo spontani i nepredvidivi, no dolaskom nove godine neizbježno se javlja potreba za proljetnim čišćenjem. A nema boljeg početka od organizovanja ormara.

Da li znaš da žene u prosjeku koriste samo 20% svoje garderobe 80% vremena? Iako nas ta statistika može iznenaditi, kada razmisliš o vlastitim navikama odijevanja, vjerojatno ćeš se složiti s tom tvrdnjom.

Većina nas je kriva za to. Naši ormari prepuni su odjeće koju smo kupili s dobrim namjerama, uzimajući u obzir svaku priliku, ali iz raznih razloga – često zbog straha od napuštanja udobne zone u stvarnom životu, za razliku od samouvjerene kupovine – nikada je ne nosimo.

S obzirom na sve više otkrivenih neugodnih istina o etičkim i održivim propustima u modnoj industriji, vrijeme je da se suočimo s problemom otpada. Jedan od načina da to postigneš, možda i najjednostavniji, je uvjeriti se da kada kupuješ, zaista ulažeš u beskrajno nosive komade. Komade koje ćeš s užitkom nositi iznova i iznova. Drugim riječima, vrijeme je za ulazak u koncept “capsule wardrobe”.

Pročitaj
kupaći kostimi

Manje zastrašujući nego što zvuči, ovaj koncept se svodi na to da u svom ormaru imaš odjeću koju stvarno nosiš, a ne da imaš bilo šta što ne koristiš. Kako preći s trenutačne gomile tkanina na ograničen broj komada koje ćeš stalno nositi?

Zapravo, postoje samo nekoliko stvari koje su nužne u svakom ormaru. Čitaj dalje da saznaš kojih 14 osnovnih komada ti preporučujemo, a koji će ostati omiljeni u godinama koje dolaze…

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum