Trenutno čitaš
Caffe Florian je jedan od najstarijih kafića u Italiji

Caffe Florian je jedan od najstarijih kafića u Italiji

caffe florian
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Caffe Florian, smješten na jednom od najslikovitijih trgova u Veneciji, nije samo običan kafić, nego i mjesto koje priča davne priče i čuva duh nekog dalekog vremena. Ovaj kafić je postao simbol elegancije, kulture i umjetnosti u srcu grada.

Smješten na trgu Piazza San Marco, otvoren je 1720. godine od strane preduzetnika Floriana Francescija pod nazivom ‘Alla Venezia Trionfante’ i ubrzo je postao mjesto gdje su se sastajali intelektualci, umjetnici i književnici tog vremena.

Jedan od najstarijih kafića u Italiji, a možda i u cijelom svijetu čija dugovječnost nije rezultat izvrsne kafe, već kulturne i istorijske važnosti. Imena poput Casanove, Goethea, Byrona, Dickensa i mnogih drugih sjedili su za stolovima ovog kafića, nadahnjujući se okruženjem bogate umjetnosti i intelektualnih razgovora.

Unutrašnjost ovog kafića otkriva bogatstvo detalja i luksuznog dizajna. Od baroknih ukrasa do raskošnih stolova i stolica, svaki kutak Caffe Floriana zrači elegancijom. Šareni stolnjaci, kristalni lusteri, vitraži i zidne slike čine ambijent koji podsjeća na prošlost, ali i dalje privlači posjetioce iz cijelog svijeta.

 

Osim prepoznatljive atmosfere, Caffe Florian nudi širok izbor kvalitetne kafe, raskošnih kolača, poslastica te laganih zalogaja. Caffe Florian je sinonim za vrhunsku kvalitetu, a konobari oblačeni u tradicionalne odore doprinose autentičnom doživljaju.

Pročitaj

Međutim, Caffe Florian nije samo mjesto za ispijanje kave, već destinacija koja pruža putovanje kroz istoriju, kulturu i umjetnost. Sa svojom bogatom prošlošću, očaravajućom atmosferom i vrhunskom uslugom, ovo mjesto ostaje simbol Venecije i mjesto koje će posjetioci pamtiti kao jedno od najautentičnijih iskustava u Italiji.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum