Trenutno čitaš
“Bropper” je savršena bakarno smeđa nijansa za jesen

“Bropper” je savršena bakarno smeđa nijansa za jesen

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Najnoviji trend boje kose za jesen je dobitna kombinacija dvije boje – smeđe i bakrene “bropper”.

Nije tajna da je crvena kosa dominirala u posljednje dvije godine, a veliki broj zvijezda probao je ovaj trend. Ali kako idemo u jesen, ta živahna nijansa dobija prijatno ažuriranje. Bropper kosa je malo zagasitija, što je čini savršenom za vrijeme koje nam dolazi.

Šta je Bropper boja kose?

Kao što se da zaključiti iz imena, nijansa kombinuje smeđu i bakrenu (brunette-copper), što je čini odličnom bojom između za prirodne brinete koje žele da promjene stvari bez da budu super dramatične. „Bropper se razlikuje od tipičnog bakra miješanjem prirodnih smeđih osnovnih tonova sa zlatnim i crvenim“, kaže za POPSUGAR Lauren Mildice, koloristkinja. “Ovo neutrališe neželjeni narandžasti element u većini bakra i stvara mekši efekat, a ne blistav narandžasti ton.”

Priroda boje olakšava postizanje na prirodno smeđoj podlozi, ali to nije uslov da dobiješ izgled – samo ćeš morati uložiti malo dodatnog rada da to postigneš ako imaš prirodno plavu ili crnu kosu. “Bropper se postiže miješanjem bakra, ćilibara i smeđih nijansi različite dubine i svjetline po kosi”, kaže Mildice. “Ova tehnika je prilagođena na osnovu debljine, teksture i stila života klijenta.” Krajnji rezultat je prekrasna mješavina smeđih, bakrenih i jantarnih tonova. „Više je bronzana boja sa cimetom“, kaže ona.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum