Trenutno čitaš
Branka Raljić: Započnimo praznično odbrojavanje uz Mind Care adventski kalendar

Branka Raljić: Započnimo praznično odbrojavanje uz Mind Care adventski kalendar

Omiljeni topli napitak, miris prazničnih kolačića, ugodna atmosfera, sjaj svjećica, blještavilo svuda oko nas i odabir poklona je nešto što će obilježiti naredne dane. U moru instagramičnih poklona kojima smo zatrpani ovih dana, među kojima su i razni adventski kalendari pronašli smo pravo osvježenje koje možemo sami sebi pokloniti i unaprijediti svoj lični i duhovni rast. 

Foto: Vedran Ševčuk

Radi se zapravo o Mind Care adventskom kaledaru uz koji će odbrojavanje do praznika dobiti posebnu čar, a ovaj izazov je na svoj Instagram profil podijelila influenserka Branka Raljić.

Pitali smo je ko je zapravo Branka Raljić. “Vjerujem da bi neki drugi mnogo bolje odgovorili na ovo pitanje jer mi se često ne bavimo njime. Rijetko ko sebe upita ‘ko je’, ali rekla bih da je Branka jedna djevojka od 24 godine, koja odbija da odraste. Sanjarka, kreativka, većinu vremena naivna, ali izrazito mudra. Po zanimanju je fizioterapeut, student političkih nauka i influenserka. Kada bi kontradiktornost bila osoba onda bi definitivno bila Branka”.

Foto: Vedran Ševčuk

Branka dodaje o kakvom se zapravo izazovu radi koji će narednih mjesec dana objavljivati na društvenoj mreži Instagram. “Radi se o Mind care advent calendar izazovu. U moru adventskih kalendara brojnih brendova, darivanja koja nas zatrpavaju ovih dana mislim da je ovakav advent pravo osvježenje i da ćemo njime sebi darovati mnogo više nego što bi nekim materijalnim poklonom to postigli. Inspiraciju sam pronašla kod hrvatske influenserke Eme Luketin i mislim da bi i ostali influenseri trebali da slijede naš primjer”.

Za zadatke koje će nam Branka pripremati svakodnevno narednih mjesec dana, neće trebati mnogo vremena. “Izazov, advent je počeo 07. decembra i trajaće do 07. januara. Svaki dan ću postavljati male zadatke koji će oduzimati jako malo vremena, a njima ćemo usvajati zdrave navike i poboljšati brigu o našem mentalnom zdravlju. To su zadaci poput slušanja podcasta, pisanja novogodišnjih želja, planiranja, čitanja knjige i sl. Svaka od ovih navika nas kulturno uzdiže, uči nas strpljenju, organizaciji sopstvenog vremena, obraćanju pažnje na sitnice koje nas čine srećnima. Sve to nam ne oduzima mnogo vremena, ali nam daje zdravi sjaj i čini nas srećnima”.

Pročitaj
Jovana Kvržić

Foto: Vedran Ševčuk

Dobrobiti Mind Care adventskog kalendara su višestruke i značajne za poboljšanje mentalnog zdravlja, a Branka dodaje i koja su njena očekivanja na kraju ovog izazova. “Ja očekujem da ću unijeti u svoj život neke zdrave navike, da ću se posvetiti sebi i svojim bližnjima, da ću biti organizovanija, strpljivija, produktivnija i naravno spokojnija i srećnija. Svima nam je poznato da je potrebno 21 dan da steknemo novu naviku, mi imamo 30 dana do Božića i mislim da je to i više nego dovoljno da počnemo da brinemo o sebi i svom mentalnom zdravlju. Zato smatram da praznično odbrojavanje trebamo da započnemo uz Mind Care adventski kalendar i u Novu godinu zakoračimo radeći na sebi”.

Za kraj smo Branku pitali šta misli da li se posvećuje dovoljno pažnje mentalnom zdravlju ljudi i da li se dovoljno priča o tome. “Mislim da je briga o mentalnom zdravlju postala trend tema kojom se popunjavaju razne medijske  kampanje, blogovi, ali da se rijetko zaista pridaje pažnja tome kao uzroku mnogih problema današnjice. Priča se, ali hajde da u Novoj godini prestanemo da pričamo i napokon nešto uradimo po tom pitanju”.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum