Trenutno čitaš
Bloomcore design trend: 7 načina da dobiješ ovu cvjetnu estetiku u svom domu

Bloomcore design trend: 7 načina da dobiješ ovu cvjetnu estetiku u svom domu

Bloomcore, najnovija popularna riječ koja se vrti na društvenim mrežama, je unutrašnja estetika koja se može koristiti tokom cijele godine. Zamisli cottagecore, ali sa modernim zaokretom, uzimajući inspiraciju iz engleskog vrta (od poljskog cvijeća do voćaka) i inkapsulirajući blaženstvo na otvorenom.

Poznata i kao flowercore, bloomcore estetika slavi cvijeće, vrtove i prirodu u svom najčudljivijem, romantičnom smislu. Može funkcionisati u minimalističkom obliku s nježnim cvjetnim i neutralnim nijansama, ili više maksimalistički pristup s hrabrim printovima i bogatom paletom boja.

Future PLC / James French

Ljepota bloomcorea je u tome što postoji toliko različitih načina da se interpretira trend i primjenjuje u domu. Nastavi čitati i otkrij sedam prekrasnih bloomcore izgleda interijera…

Počni s malim detaljima

Najlakši način da isprobaš bloomcore bez privrženosti trendu je odabir mekog namještaja i dodataka s cvjetnim printovima, od jastuka do prekrivača. Možeš početi s malim detaljima i koristiti ove dizajne kao akcentne dijelove. Zatim, ako se odlučiš za maksimalističkiji izgled, nastavite s slojevima cvjetnih uzoraka.

ABIGAIL BORG

Zeleni tonovi daju prostoru osnažen izgled

Svježe zelene nijanse podržavaju bloomcore estetiku, oslanjajući se na teme prirode i prirodnog svijeta. U kombinaciji s cvjetnim uzorcima – kao što su tapete – daje upečatljiv, ali prizemljen izgled.

LIME LACE

Neutralne boje su dozvoljene

Ako jarke boje nisu tvoj stil, ne očajavaj. Bloomcore može biti suptilan ili hrabar koliko god želiš, a postoji mnogo načina da se trend zadrži unutar neutralne palete boja.

FEATHR

Ima prostora za eklektičnost

Znaš šta kažu, više je više. Za maksimaliste, bloomcore nudi priliku da budu eklektični, čak i pomalo ekscentrični. Print na print, boja na boju – rezultat će biti zapanjujući. Ovo posebno dobro funkcioniše u starinskim kućama, gde tradicionalne karakteristike daju dodatni karakter.

Pročitaj

MIND THE GAP

Tamne nijanse dodaju dubinu

Bloomcore interijeri ne moraju biti svijetli i šareni, već misteriozni, moody i pomalo gotički. Upari botaničke printove sa bogatim, dubokim bojama za izgled koji je upečatljiv. Namještaj od tamnog drveta i završne obrade od mesinga ili bakra doprinijeće drami.

LIME LACE

Šarmantni cvjetni elementi dodaju razigrani element domu

Mnogo toga se može reći o oslanjanju na prirodno šarmantne elemente cvijeća. Prigrli razigrani element ovog trenda uz zanimljive cjetne tapete.

ORIGINAL STYLE

Koristi plave nijanse

Smirujuće plave nijanse su divan način da eksperimentišeš s trendom i isprobaš boje bez privlačenja ultra-svijetlih nijansi. Plava i kadulja prirodno smiruju i predstavljaju odličan dodatak spavaćim sobama u kojima se želiš opustiti.

ABIGAIL BORG

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum