Trenutno čitaš
Bježimo od zimskih briga: Hotel na Baliju je mjesto za kojim žudimo

Bježimo od zimskih briga: Hotel na Baliju je mjesto za kojim žudimo

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Bali je sinonim tropskog raja i opuštanja. Gledajući fotografije mentalno smo se preselili u Indoneziju i hotel koji se nalazi između kokosovih palmi u srcu Balija. Uvjerili smo se da je moguće osjećati nostalgiju i za mjestima na kojima nikad nismo bili. 

Na napuštenoj plaži od crne lave, u dubokoj džungli palmi i slatkih melanholičnih misli nalazi se hotel Lost Lindenberg. Posjeta ovom hotelu obezbijediće surfanje valovima pri izlasku sunca u pozadini netaknutog crnog pijeska lave, uživanje na plaži, kokos u tirkiznom bazenu ili aroma masažu u spa centru u džungli, raskošne večere u restoranu i dijeljenje priča.

Hotel se sastoji od osam soba i za njegov dizajn zaslužni su dizajner njemačkog porijekla Alex Dornier i balijski studio  Jencquel.  Kad kažemo da se hotel sastoji od osam soba, mislimo na osam malih kućica koje počivaju na stubovima među krošnjama palmi i drveća. Drveni zidovi s rešetkama dijele unutrašnji prostor od spoljašnjeg, a iz kućica/soba prostire se panoramski pogled na džunglu i more.

Lost Lindenberg posluje koliko god je to moguće na ekološki prihvatljiv način, bez otpada. Solarni paneli opskrbljuju imanje energijom, a u restoranu se koristi voće i povrće iz LOST’S vlastite permakulture. Svi proizvodi kao što su sapuni i toaletni papir, proizvode se ekološki prihvatljivo; otpad se sakuplja sedmičnim čišćenjem plaža; a restoran je u potpunosti biljnog porijekla (bez životinjskih proizvoda).

Pročitaj

Noć u kućici košta oko 375 eura, a kada su gosti spremni sići s krošnji, mogu se okupati u prirodnom bazenu Lost Lindenburga, ili surfati na obližnjoj plaži s crnim pijeskom, ili uskočiti u hotelski VW autobus za obilazak ostrva.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum