Trenutno čitaš
Otkrivamo gdje možeš pronaći inspiraciju za udobno proljetno uređenje doma

Otkrivamo gdje možeš pronaći inspiraciju za udobno proljetno uređenje doma

bingo uređenje doma

Laganim koracima sve se više približavamo proljeću i čekamo da priroda oživi svoje boje, koje će nam donijeti obnovljenu i novu energiju podsjećajući nas na svježi početak. Kao što priroda prolazi kroz preobražaj, tako i mi, koračajući prema toplijim danima, osjećamo potrebu za osvježenjem i uređenjem svog doma i životnog prostora.

Nove boje i detalji će dati prostoru svježinu, optimizam, poletnost i nježnost najljepšeg godišnjeg doba koje je pred nama. U nastavku ćemo ti pomoći da pomoću dekora i boja uneseš proljeće u svoj dom.

bingo uređenje doma

Pomoću tepiha transformiši prostor

Možemo reći da tepih igra ključnu ulogu u definisanju svakog prostora i da može postati pravi umjetnički izraz. U proljetnim mjesecima, kada žudimo za osvježenjem, odabir tepiha s bogatim teksturama stvara ugodno i opuštajuće okruženje. Takođe, boho stil, sa svojom opuštenom, eklektičnom estetikom, savršen je odabir za unapređenje prostora u proljetnim mjesecima. Ovaj stil naglašava kombinaciju različitih tekstura, uzoraka i boja, stvarajući živopisno okruženje. Pored estetike, važno je uzeti u obzir i praktičnost tepiha u odnosu na namjenu prostora. U dnevnim sobama, mekani i udobni tepisi pozivaju na opuštanje, dok u spavaćim sobama možemo eksperimentirati s toplim i ugodnim materijalima.

bingo uređenje doma

Odaberi udobnost

Za stvaranju ugodnog ambijenta u spavaćoj sobi, posteljina je jedan od najbitnijih faktora. Kvalitetan material ne samo da pruža udobnost tokom noći, već dodaje I notu luksuza u prostor. Boje posteljine mogu uticati na naše raspoloženje, pa se preporučuje odabir nježnih tonova za opuštajući utisak.

Kreiraj prirodnu atmosferu pomoću boja

Boje su jako važne u prostoru u kome provodimo mnogo vremena. Ako želiš da se motivišeš sa dolaskom proljeća, ili ako te sam dolazak ovog godišnjeg doba puni inspiracijom i poletom – prenesi te osjećaje i u svoj dom tako što u svojoj prostor dodati predmete poput jastuka i deka u pastelnim i nježnim nijansama koje su itekako živahne, te podstiču na dobro raspoloženje, ali i smiruju.

bingo uređenje doma

Unesi detalje

Osim osnovnih elemenata poput tepiha, posteljine, deka i jastuka, ostale dekoracije igraju važnu ulogu u stvaranju doma s karakterom. U novoj Bingovoj kolekciji ukrasne ukrsne lampe, umjetnički detalji na zidu, mirisne svijeće, ramovi za fotografije ili keramičke figure unose dodatnu dimenziju u prostor. Kombinovanjem ovih detalja oslanjajući se na funkcionalnost i estetiku, stvorićeš personalizovano okruženje.

bingo

Pročitaj

Proljeće ne postoji bez cvijeća, to je njegov najvažniji ukras pa unošenje dekorativnog cvijeća u enterijer, unijećeš i dašak romantike i osjećaj opuštajućeg vikend piknika u prirodi. Slike cvijeća možeš uokviriti i okačiti na zid i tako dati proljeću još jedno mjesto sa koga će ti popravljati raspoloženje.

Dok čekaš proljeće za više inspiracije posjeti najbližu Bingo prodavnicu ili gledaj online Home magazin za inspiraciju dekora, te donesi novo godišnje doba u svoj dom, bez obzira na vrijeme iza zatvorenih vrata.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum