Trenutno čitaš
“Biciklom – Put Svile” sa Nikolom Dupalom

“Biciklom – Put Svile” sa Nikolom Dupalom

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Putovati svijetom avantura je samo po sebi, ali krenuti na to putovanje na dva točka – biciklom, je podvig na koji se malo ko usudio. Ali, Nikola Dupalo iz Novog Grada iz BiH, ne samo da godinama na putovanja ide u pratnji svog dvotočkaša, nego je svoja dosadašnja iskustva i impresije pretočio u knjigu “Biciklom – Put svile”.

Još kao dječak zavolio je bicikl, a vremenom je svoju želju da putuje svijetom, počeo ostvarivati. Na putu kroz Evropu i Aziju došao je na ideju da svoje uspomene pretoči u pisane riječi.

“Bilo je mnogo putovanja, ali definitivno ovo posljednje kada sam išao iz Banjaluke u Hong Kong dugo 14 000 km, koje je trajalo skoro 6 mjeseci je ostavilo najjači utisak na mene. Izdvojio bih Mongole kao narod i njihovu kulturu jer su posebni, tihi i povučeni, ali na neki čudan način druželjubivi i prijatni  – to tamo je već neka treća dimenzija”.

U svojoj knjizi “Biciklom – Put svile”, Nikola je opisao mnogobrojna mjesta, običaje, kulture i narode sa kojima se do sada susretao, a sljedeće veliko putovanje planira na ljeto ove godine.

“Želim da biciklom obiđem Južnu Ameriku, a vjerujem da će mi ovo putovanje dati dovoljno inspiracije i materijala za još jednu knjigu u budućnosti.”

Pročitaj

Nikola se sada vraća u Kinu na posao, a svi zainteresovani do svog primjerka mogu doći tako, što će se javiti Nikoli putem društvenih mreža. Oni koji nisu u mogućnosti da kupe knjigu, mogu je dobiti u elektronskoj formi putem e-maila.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum