Trenutno čitaš
BELGRADE RIVER FEST: Koncerti velikana svjetske muzičke scene 21. i 22. juna u Beogradu

BELGRADE RIVER FEST: Koncerti velikana svjetske muzičke scene 21. i 22. juna u Beogradu

Poslije najvoljenijeg tenora svijeta Andree Bočelija i fado dive Marize, na najprestižniju muzičku manifestaciju – Belgrade River Fest – stiže najveća svjetska operska diva današnjice Ana Netrebko sa suprugom Jusifom Ejvazovim, slavnim tenorom internacionalne karijere. Poznati operski par prvi put će nastupiti u Srbiji 21. juna u jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi. Drugo veče festivala, 22. juna, rezervisano je za koncert Jasmin Levi, najveće zvijezde „world music“ scene.

Vodeća primadona 21. vijeka i slavni tenor u Beograd stižu između nastupa u čuvenoj Areni Verone i najuglednijoj operskoj sceni Milanske skale. To je velika čast za našu zemlju, ali i za ovdašnju publiku, koja će uživati u istinskom gala muzičkom spektaklu. Senzibilitet vokalnih impresija Ane Netrebko i Jusifa Ejvazova u najmoćnijim i najdirljivijim operskim arijama doživjećemo uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora Radio- televizije Srbije.

belgrade river fest
Foto: Belgrade River Fest

Skoro tri decenije, Netrebko svojim glasom osvaja svijet na operskim scenama, ali i više od toga! Njeni nastupi obilježili su nekoliko sezona čuvene Metropoliten opere u Njujorku, a magazin “TIME” svrstao je na listu “100 najuticajnijih ljudi svijeta”.

Druge večeri Belgrade River Fest-a nastupiće Jasmin Levi, najveća zvijezda world music scene, prepoznata kao glas svih kultura Mediterana, od Izraela do Španije. Jasmin Levi je svijet osvojila hitovima na španskom i hebrejskom jeziku, a jak autorski pečat i vokal poznate umjetnice planeta je upoznala kroz pjesme „Una Noche Mas“, „Alegria“, „Adio Kerida“… Jasmin Levi u svojim pjesmama, glasom i stihovima, slavi život i ljubav, ali i bol i tugu, sa istaknutom osjećajnošću koja nalazi put ka srcima svih prisutnih na njenim koncertima.

belgrade river fest
Foto: Belgrade River Fest

Muzička manifestacija Belgrade River Fest već prvim izdanjem izdvojila se po jasnoj viziji da se velikani svjetske muzičke scene predstave u jedinstvom ambijentu! Vrhunska produkcija, emocija, prefinjenost, stil i elegancija sinonim su za ovaj festival, a plato Geozavoda sa jedinstvenim okruženjem – obalom rijeke i spojem starog i novog dijela grada, kakav donosi koncept Beograda na vodi – pokazao se kao pravo mjesto na kojem izvorni beogradskih duh dobija svoj zamah i spaja se sa kosmopolitskom atmosferom svjetskih metropola.

Ulaznice za koncerte dostupne su na svim prodajnim mjestima Ticket Visiona i online: Ana Netrebko, Jasmin Levi. 

Pročitaj

Dođi do reke!
Belgrade River Fest

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum