Trenutno čitaš
Banja Luka Fest počinje danas: Bajaga i Instruktori u pratnji više od 50 muzičara

Banja Luka Fest počinje danas: Bajaga i Instruktori u pratnji više od 50 muzičara

Rok velikani,  Bajaga i Instruktori otvoriće drugo izdanje prestižnog Banja Luka Fest-a koncertom za rok grupu, orkestar i hor, koji će okupiti više od pedeset vrhunskih muzičara na sceni  i preko tri hiljade ljudi u publici.

banja luka fest bajaga
Foto: Vedran Ševčuk

Veliko interesovanje koje već mjesecima izaziva program drugog po redu Banja Luka Fest-a, ove nedjelje doživjeće svoju kulminaciju. Tvrđava Kastel večeras će otvoriti svoja vrata da primi više od tri hiljada posjetilaca festivala, koji će sa specijalno izgrađene sjedeće platforme, na koju se stiže dugačkim crvenim tepihom, slušati veličanstveni koncert Bajage i Instruktora, koji su u Banju Luku stigli dan ranije, kako bi sa najboljim klasičnim muzičarima ovog grada održali posljednje probe za otvaranje ove prestižne muzičke manifestacije.

– Bina izgleda fenomenalno, maloprije smo se šalili da ste napravili Sava Centar na otvorenom. Uz to i ozvučenje je vrhunsko i jedva čekam da sviramo pred publikom – odlično raspoložen rekao je Bajaga, koji nije krio da je jedva čekao da vidi u prostor u kome se održava čuveni Banja Luka Fest.

banja luka fest bajaga
Foto: Vedran Ševčuk

– U Beogradu smo svirali sa beogradskim horom i orkestrom, u Skoplju sa njihovim, u Ljubljani sa tamošnjim muzičarima… U Banjaluci sviraćemo sa najboljima odavde. I to je jako lepo, i posebno emotivno, jer dođu porodice muzičara, ponosne i srećne zbog jednog ovakvog događaja – ističe frontmen Bajage i Instruktora.

Pročitaj

Koncertu “vječitih momaka” regionalnog rokenrola prethodiće crveni tepih koji će pratiti više od 70 akreditovanih predstavnika medija iz cijelog regiona.

Drugi Banja Luka Fest biće zatvoren koncertom Zdravko Čolić Symphonic, koji je rasprodat mjesec dana ranije, a druge i treće večeri festivala nastupiće dve muzičke dive – Josipa Lisac 7. jula i Luz Kasal 8. jula. Ulaznice za ova dva koncerta dostupne su u ograničenim količinama.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum