Trenutno čitaš
Banja Luka Fest: Četiri dana muzičke čarolije

Banja Luka Fest: Četiri dana muzičke čarolije

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Ovogodišnji, drugi po redu, Banja Luka Fest oduševio je sve posjetioce i postavio visoke kriterijume za iduće izdanje, ali i mnoge druge festivale u regiji. Pored Banjalučana, u notama poznatih muzičara su uživali i regionalni gosti, kao i mediji i brojne poznate ličnosti. 

Foto: Vedran Ševčuk

Festival je otvorio legendarni bend Bajaga i Instruktori koji su nas “Ruskim vozom” povezli na muzičko putovanje kroz svoju karijeru dugu skoro četrdeset godina. Nizali su se hitovi poput “442 do Beograda”, “Tamara”, “Zmaj od noćaja”… koje je publika pjevala u glas sa Bajagom. Atmosferu je upotpunio predivan ambijent tvrđave Kastel uređen sa posebnom pažnjom, što je i Bajaga potvrdio riječima: “Banjaluka je lepša nego ikad.”

banja luka fest
Foto: Vedran Ševčuk

Drugo veče je obilježio nastup jedinstvene i neponovljive muzičke dive, Josipe Lisac. Josipa je još jednom pokazala da je unikat na regionalnoj muzičkoj sceni i da je muzička zvijezda čiji sjaj ne blijedi ni poslije pedeset godina bogate karijere. Kiša koja je prijetila nije uspjela pokvariti sjajnu atmosferu koncerta. Naprotiv, odlično se uplela u note i jedinstven vokal ove dive i stvorila romantičnu atmosferu koja je preplavila publiku.

banja luka fest
Foto: Vedran Ševčuk

Banja Luka Fest nije samo regionalni festival, pa je tako i ove godine ugošćena jedna evropska zvijezda. Luz Casal je poznata španska pjevačica, koju na ovim prostorima znamo po numeri “Madrugadas”, koja je snimljena za potrebe popularnog filma “Montevideo, vidimo se”. Luz je, kako joj samo ime kaže, donijela posebnu svjetlost u Banjaluku. Moćan vokal u kombinaciji sa fenomenalnim španskim gitarama i neopisiva energija Casalove su Banjalučanima i gostima iz regije priredili veče za pamćenje.

Pročitaj

banja luka fest
Foto: Vedran Ševčuk

Ovogodišnji festival koji nosi moto “mjesto dobrih susreta” je završen spektaklom kakav Banjaluka ne pamti. Najveća regionalna zvijezda, neprikosnoveni Zdravko Čolić, u pratnji simfonijskog orkestra premijerno je, u novom aranžmanu, izveo samo neke od svojih najvećih hitova i bacio publiku u trans. Neopisiva emocija mase je vladala od prvih do posljednjih nota, dok je famozni Čola pokazao da njegovo srce “nudi više no što može”.

Nestrpljivo čekamo sljedeće izdanje Banja Luka Festa dok u najljepšem sjećanju čuvamo ova četiri dana muzičke čarolije koji su iza nas.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum