Trenutno čitaš
Autoportret najmračnijeg emotivnog stanja Johnny-ja Deppa doniran za mentalno zdravlje

Autoportret najmračnijeg emotivnog stanja Johnny-ja Deppa doniran za mentalno zdravlje

U svojim bitkama i emotivnom razdoblju glumac Johnny Depp okrenuo se umjetnosti kao kreativnom izlazu, kada je prolazio kroz najmračnije periode svog života…

Nedavno je predstavio autoportret napravljen 2021. godine, koji se temelji na fotografiji snimljenoj 2015. godine za Christian Dior Parfums.

Castle Fine Art

Johnny Depp je producirao autoportret u studiju britanskog ilustratora Ralpha Steadmana. Privukla ga je ova fotografija njegovog lica, koju je snimio francuski kreativni direktor Jean-Baptiste Mondino, zbog dugog radnog odnosa s Diorom.

Castle Fine Art

Slikarska digitalna verzija prikazuje Deppovo lice koje zuri direktno u kameru s izražajnim izborom boja na njegovim očima i usnama. Na bočnoj strani nalazi se i niz od pet brojčanih oznaka, koje označavaju koliko je godina trajao spor sa bivšom suprugom Amber Heard.

Castle Fine Art

“Ova slika prikazuje emocionalnu iscrpljenost koju je Johnny osjećao kada je dovršio umjetničko djelo 2021. godine, jer je bio na ulasku u petu godinu vrlo teškog razdoblja svog života. Dodao je oznaku ‘pet’ kao znak prepoznavanja ovog trenutka u vremenu.”

Castle Fine Art

Ovom slikom Johnny Depp je pokušao dočarati dubinu svog emocionalnog stanja u ovom teškom trenutku.

Pročitaj

Castle Fine Art

“Johnny-ju slika simbolizuje važnost istine i nepokolebljivu podršku onih koji su vam blizu tokom izazovnih vremena”, dodaje se u saopštenju. Potpisani printovi ograničenog izdanja dostupni su za kupovinu za 2.494 dolara putem Castle Fine Art. Uz to, 200 dolara donira se direktno za “Mental Health America”, vodeću neprofitnu dobrotvornu organizaciju u zajednici posvećenu unapređenju mentalnog zdravlja, dobrobiti i prevenciji bolesti.

Castle Fine Art

Izvor: mymodernmet.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum