Trenutno čitaš
Apple auto koncepti koji bi mogli da stignu 2025. godine

Apple auto koncepti koji bi mogli da stignu 2025. godine

Gala Home
Gala Home

Apple fanatici pitaju se već duže vrijeme kako će Apple automobil izgledati?! Od toliko znatiželje u zraku Apple auto koncepti bi mogli biti lansirani 2025. godine. Ovi električni automobili su vjerovatno najiščekivaniji automobilski dizajni i neće biti nalik bilo čemu što smo ranije vidjeli. Dok čekamo izlazak ovih inovativnih automobila, evo nekih od najboljih Apple Car koncepata na koje smo naišli.

AI-designed Apple Car
Foto : Pinterest

Dizajniran od strane Dall-E 2 na osnovu tekstualnog uputstva dizajnera, edukatora i YouTubera Johna Mauriella, ovaj Apple Car je fascinantan iz dva glavna razloga – samog dizajna automobila, ali što je još važnije, temeljne AI tehnologije koja je na kraju stvorila automobil. Nastanak ove ideje došao je iz vlastitih napora Marquesa Brownleeja sa DALL-E 2. U YouTube videu, Brownlee je demonstrirao kako je jednostavno kucanje riječi “Apple Car” rezultiralo automobilom koji je izgledao kao plod jabuke.

„Minimalistički sportski automobil inspirisan MacBook-om i Magic Mouseom, napravljen od aluminijuma i stakla“, a takođe je naveo da dizajnira nešto u stilu bivšeg šefa dizajna Apple-a, Jonyja Ivea.

The Apple One
Foto: yankodesign.com

Upoznaj i Apple One, SUV sofisticiranog izgleda kreiranog po ugledu na kompaniju koja stoji iza iPhonea. Peisert’s Concept One objedinjuje sve dobre aspekte Applea u dizajnu koji je namijenjen cijeloj porodici. To je luksuzni auto, ali nije limuzina. Umjesto toga, Apple One je vrsta SUV-a koji može primiti 4 ili više ljudi i  prilično je prostran. Nema oštrih površina ili ravnih linija.

The Apple Car AVA
Foto: Pinterest

Koncepti Apple Cara na koje smo naišli kretali su se od praktičnih do potpuno ludih, a ovaj dizajn predviđen je koncept za 2026. godinu, tako da nije daleko od vremenske linije o kojoj se priča. AVA koncept ima poznatu konturnu siluetu na uglovima i modernu estetiku koja teče povezanu sa linijom Apple proizvoda; posebno trenutni vodeći iPhone 13. Izbalansirani aerodinamični prednji i stražnji dio limuzine sa četiri sjedišta izgledaju atraktivno i u najmanju ruku vrlo praktično.

Apple autonomni koncept
Foto: Pinterest

Ova jedinica sa dva sjedišta za Apple predviđa budućnost u kojoj će Apple automobili samostalno voziti, vraćajući na svoje definisano parking mjesto. Ovaj autonomni automobil koji se kreće od 360 stepeni ima vrata koja se otvaraju i otkrivaju kokpit nalik na čahuru sa dva udobna sjedišta. Budući da je dizajniran iz Appleove perspektive, ima lijep sjaj i čistu završnu obradu.

Ali Cam’s Apple Car 2076
Foto: Pinterest

Prema nekim izvorima, Apple Car neće imati nikakvo vozačko sjedalo, pa čak ni komande za vožnju, što bi moglo biti problem za vozače koji vole osjećaj kontrole svoje mašine. Kako će Apple Car izgledati može se nagađati. Usvajajući Appleovu oštru estetiku dizajna, automobil na prvi pogled izgleda kao miš u obliku automobila, ali to je zapravo minimalni koncept automobila. Opterećen naprednim sistemima vožnje Ali predviđa nacrt u dalekoj budućnosti – tačnije 2076. godini. Izbor godine je očigledno stogodišnjica Applea od kada su ga osnovali Steve Jobs, Steve Wozniak i Ronald Wayne.

Pročitaj

iCar
Foto: Pinterest

Ideja dizajnera Ashisha Gogtea na Apple Car neprimjetno se integriše u postojeći Apple ekosistem – karakteristika koju trenutni Apple korisnici najviše cijene. Ashish to naziva iCar, a vozilo ima uspravan stav kao Apple Mouse 2. Modularnost je u srži ovog koncepta Apple automobila – gdje se sklop prednjeg i zadnjeg točka može zamijeniti drugim. Nadalje, pogonski sklop ima bateriju integrisanu u dizajn kako bi aspekt modularnosti ostao u prvom planu.

Izvor: yankodesign.com

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum