Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Jarcu!

Sve što trebaš znati o Jarcu!

Jarčevi su odgovorni, ugledni predstavnici zodijaka – reputacija koju su godinama gradili i čuvali. Oni su super organizovani, dobri profesionalci, vole red, rad i disciplinu. Zemljani znakovi su inače praktični, strpljivi i prizemljeni. Oni imaju tendenciju da ispituju i otkrivaju kako da ideje funkcionišu unutar ograničenja prostora i vremena i kao takvi su često vrlo poslovno i materijalno uspješni.

Foto: Ultra magazin

Jarčevi su kardinalni znakovi, koji rješavaju probleme kroz akciju. Oni su lideri i prvi pokretači koji pokreću planove i može im biti teško da zaista sjede i razmišljaju o problemu, bez pokretanja načina rješavanja. Ali ako želite da se nešto dobro i precizno uradi, dajte to kardinalnom znaku kao što je Jarac.

Njihova vladajuća planeta je Saturn. Saturn je izazovna planeta s reputacijom voditelja zadataka. Njegov uticaj se sužava, a ne širi, i traži od nas da uradimo više napora za manje vremena. Ali ako možete ispuniti njegove visoke standarde, nagrade su ogromne, jer Saturn zna da nagradi nako što se dobro potrudite.

Jarac se penje i penje, čak i po nepovoljnim uslovima sa mnoštvom prepreka. Ali, pritom Jarac postiže najveće visine i udiše prorijeđeni zrak pobjednika. Međutim, taj usamljeni uspon dolazi s nekom dubokom unutrašnjom emocionalnom osjetljivošću, i tu se pojavljuje Jarčeva duboka emotivnost, iako djeluje hladan na prvu. Simbol Jarca promišlja dihotomiju između hladne potrage za pobjedom i duboko emotivnog unutrašnjeg života.

jarac
Foto: Ultra magazin

Jarčeva mantra je “Igraj se”. Sav rad i nikakva igra nikada nisu održiva poslovna strategija, čak ni za marljive Jarce. Savjet je da se više opuste i igraju…

Najbolje osobine: Jarčevi ne samo da su među najambicioznijim znakovima zodijaka, već takođe cijene integritet i imaju tendenciju da se ponašaju profesionalno i dosljedno. Jarčevi su takmičarski raspoloženi i vole da pobeđuju, ali takođe žele da se to zasluži i poštuje. Isto tako, oni cijene izvrsnost gdje god je nađu i mogu biti među onima koji ih najviše podržavaju u zodijaku. Veoma disciplinovani I uporni u svemu, dobri i vjerni partneri i prijatelji.

Najgore osobine: Takmičarska priroda Jarca može se pretvoriti u neke mudre i prepredene taktike. Ta ambicija djeluje iz zaštitničkog mjesta – ako se učine savršenima, onda će im biti bez zamjerke. Ne podnose baš kritiku i autoritet. Ali ako Jarčevi shvate da je timska saradnja ustvari veliki sastojak uspjeha, dakle bitno je da Jarčevi steknu saveznike, a ne neprijatelje.

Foto: Ultra magazin

Najbolje karijere: Jarčevi su menadžeri, izvršni direktori i lideri zodijaka. Njihov talenat je u savladavanju najkopleksnijih poslova i operacija u profitabilne mašine, koje neometano rade. Oni imaju tendenciju da grade strukture koje traju, uz razumijevanje da su čak i najbolje ideje besmislene, ako se ne mogu implementirati na održiv način. Jedan od ključnih faktora efikasnog vođstva je pokazivanje vrijednosti koje žele da prenesu, a Jarčevi žive u skladu sa visokim moralno etičkim standardima, koje primjenjuju.

Pročitaj
venera u raku 2024

Kao prijatelji: Jarčevi će sa vama obavljati najdosadnije poslove. Kada im je stalo do nekoga, skloni su da budu vjerni prijatelji i partneri, radne kolege i da urade sve za njih. Dakle, to znači da oni ne samo da zagovaraju vaše velike pobjede, kao što je pokretanje posla, već će vas motivisati da se zdravo hranite i da imate 8 sati sna jer je to dobro za zdravlje.

Kao roditelj: Roditelji Jarčevi mogu biti strogi i zahtjevni prema svojoj djeci, zahtijevajući mnogo structure, discipline i dostignuća (djeca Jarčeva mogu imati najčistije sobe u zodijaku). Ali iako imaju tendenciju da zahtijevaju mnogo, biće izražajni i predusretljivi s pohvalama kada ih djeca zasluže. Iznad svega, roditelj Jarac je dosljedan i od povjerenja i skloni su održavanju stabilnih i zdravih odnosa sa svojim potomcima.

Ultra magazin

Kao partner: U javnosti, Jarčevi vole da slave svako postignuće svog partnera, a imaju tendenciju da budu pravi saigrači u ljubavi i životu. Privatno, kada opuste svoj gard, mogu biti nevjerovatno slatki i nježni, često preuzimajući ulogu čuvara. Oni vole tradiciju i rituale, stoga ne očekujte da će godišnjica proći bez odgovarajućeg priznanja. Jarčevi djeluju hladno, ali su veoma duboki u emocijama i znaju kome treba pokazati naranjiviji dio sebe i najdublje dubine svojih emocija.

Tajne osobine za koje malo ko zna: Dok Jarčevi djeluju hladno i neemotivno, kada su istinski posvećeni prijatelju ili partneru, mogu biti nevjerovatno osjetljivi, emotivni i ranjivi. Jarčevi tako ozbiljno shvataju život samo zato što im je stalo, zaista im je stalo! Među njima je najmanje vjerovatno da će izgovoriti nešto zajedljivo ili okrutno, jer intimno razumiju ulog kako je povrijediti vaša osjećanja. Ispod tog hladnog oklopa, uglađenog ponašanja, krije se okean emocionalne inteligencije.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum