Trenutno čitaš
Anne Hathaway zablistala na crvenom tepihu u očaravajućoj haljini

Anne Hathaway zablistala na crvenom tepihu u očaravajućoj haljini

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Glumica Anne Hathaway je u velikom stilu zablistala na Berlinskom filmskom festivalu.

Anne Hathaway dala je Berlinskom filmskom festivalu jedan od najzanimljivijih izgleda na crvenom tepihu, kada je izašla na premijeru filma “She Came to Me” u crnoj providnoj mrežastoj haljini od Valentina. Četrdesetogodišnja glumica nosila je i crne elegantne rukavice sa predivno stilizovanom frizurom.

GETTY IMAGES

Anne Hathaway, nedavno je za ELLE Women in Hollywood, govorila o štetnom uticaju hejtera i negtivnim komentarima punim mržnje na internetu. „Po mom mišljenju, jezik mržnje počinje od samog sebe. Osjećala sam da je važno iznijeti ovaj koncept, jer sam nedavno čula djevojčicu, od 8 do 11 godina, kako govori svojoj majci na parkingu da je njena prijateljica za koju pretpostavljam da je takođe djevojčica – mrzila svoja usta. I stvarno sam osjećala tu mladu djevojčicu, koja je doživjela prvi nalet mržnje prema sebi, što je nešto što sigurno mnogi od nas razumiju. I nemamo dovoljno vremena da razgovaramo o svim bezbrojnim uzrocima nasilnog jezika mržnje i imperativnoj potrebi, da se on okonča. Prije deset godina dobila sam priliku da sagledam jezik mržnje iz nove perspective. Za kontekst, to je bio jezik koji sam sa sobom i prema sebi koristila od svoje 7. godine. I kada vam se vaš bol, koji ste sami nanijeli odjednom nekako pojačava, zbog hejtera na internetu”, iskrena je glumica.

SEBASTIAN REUTER/GETTY IMAGES

“Kada mi se to dogodilo, kada se desilo ono što se desilo, shvatila sam da nemam želju da imam bilo šta sa ovom linijom energije. Na bilo kom nivou. Ne bih više stvarala umjetnost sa ovog mjesta. Više ne bih imala prostora za to, živjela u strahu od njega, niti bih govorila jezikom mržnje prema sebi iz bilo kojeg razloga ili prema bilo kome. Uključujući i mene samu. Jer postoji razlika između postojanja i ponašanja. Možete suditi o ponašanju. Možete oprostiti ponašanje ili ne. Ali nemate pravo osuđivati nekoga, a pogotovo ne mrziti nekoga samo zbog nečijeg postojanja”, poručuje glumica.

Pročitaj

SEBASTIAN REUTER/GETTY IMAGES

„Čini mi se da je mržnja suprotnost životu; na tako oštrom tlu ništa ne može rasti kako treba, ako uopšte nešto može rasti. I osjećam da je to ono o čemu govorimo, kada govorimo o kulturi. Mi u suštini govorimo o tlu na kojem se drže naši kolektivni i lični korijeni. I kao majka male djece, što znači neko ko je posljednjih šest godina proveo oko male djece, čvrsto vjerujem da se rađamo da proživljavamo ljubav. A onda se formiramo, u kulturi pogrešno postavljene mržnje, neizliječene povrede i toksičnosti, koja je nusprodukt toga. Nadam se da će ljudi sebi dati priliku da ponovo nauče ljubav”, kaže glumica Anne Hathaway.

Izvor: goodhousekeeping.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum