Trenutno čitaš
Ako voliš Bridgerton imamo još nekoliko serija za preporuku

Ako voliš Bridgerton imamo još nekoliko serija za preporuku

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Ako voliš istorijske drame poput popularne serije Bridgerton, imamo nekoliko zanimljivih preporuka.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Ima li boljeg načina da istražiš Bridgerton svijet? Queen Charlotte je dijelom prequel, dijelom spin-off i sva romansa koju tvoje srce može da poželi. Serija, koju je napisala Shonda Rhimes, vraća gledaoce u prve dane vladavine mlade kraljice Charlotte (India Amarteifio) i njen brak sa misterioznim (i poletnim) mladim kraljem Georgeom (Corey Mylchreest).

Dok razotkrivamo misterije prošlosti, kraljica Charlotte nam takođe daje pogled na Bridgertonovu sadašnjost: dio otkriva događaje koji se odvijaju između 2. i 3. sezone vodeće serije.

The Law According to Lidia Poët

Više od 50 godina nakon što je Penelope Bridgerton napravila talase kao žena u izdavačkoj industriji, Lidia Poët (Matilda De Angelis) postaje prva žena advokat u Italiji, a zatim i odmah isključena iz profesije, jer je žena.

Ona i njena ekipa tada moraju raditi izvan patrijarhalnog pravnog sistema kako bi riješili slučajeve u ime svojih očajnih i lažno optuženih klijenata. Inspirisana figurom iz stvarnog života, serija ima raskošne kostime, snažnu glavnu ulogu, pa i vruće scene koje volimo u Bridgertonu.

The Empress

Burna romansa između mlade plemkinje i njenog novog muža je klasična Bridgerton priča, ali ova prati pravu bavarsku princezu iz 19. vijeka koja je postala austrijska carica Elizabeta, poznatija kao Sisi (Devrim Lingnau ), i cara Franca Jozefa (Filip Froasan).

Uživaj u čeznutljivim pogledima, uzdasima, ljubavnim scenama i apsolutno zadivljujućim haljinama – sve što želiš od romantične drame.

The Cook of Castamar

Zasnovana na romanu Fernanda J. Munjeza, ova španska drama smještena je u Madrid 1720. godine, prateći ljubavnu priču između talentovane kuharice i vojvode koji se nedavno vratio u aristokratsko društvo.

Pročitaj

The Crown

Dok nam Bridgerton i kraljica Charlotte daju da zavirimo u živote i vladavinu kralja Georgea III i kraljice Charlotte, šest sezona serije The Crown istražuje živote aktuelnijih članova kraljevske porodice u Britaniji.

Od početka vladavine kraljice Elizabeth do ere kada princeza Diana ulazi u kraljevsku porodicu, te univerzitetske romanse princa Williama i Kate Middleton.

Cable Girls

Ova španska drama prikazuje grupu devojaka iz Madrida 1920-ih, koje postaju odane prijateljice u prvoj španskoj nacionalnoj telefonskoj kompaniji.

Osnažene i ambiciozne, ove žene napreduju kroz redove, prkose konvencijama i pronalaze utjehu u naručju ljubavnika iz prošlosti i sadašnjosti. To su upravo one žene kakve Eloise želi postati.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum