Trenutno čitaš
Airbnb nudi besplatno kuću u Italiji. I ti se možeš prijaviti!

Airbnb nudi besplatno kuću u Italiji. I ti se možeš prijaviti!

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Airbnb nudi jedinstvenu priliku nekome da živi u nedavno obnovljenoj kući na Siciliji u Italiji — a najam neće koštati apsolutno ništa. Ako si dovoljno sretan/a da budeš odabran, možeš ostati u predivnoj kući na tri sprata do godinu dana – sve dok se slažeš da upravljaš imanjem za posjete gostiju. Odabrana osoba će biti nagrađena za svoj trud, jer će Airbnb omogućiti da zadrži svu zaradu koju je dom ostvario tokom njenog boravka.

kuća u italiji besplatno
Foto: Airbnb

Inicijativa je usmjerena ka jačanju turizma i dovođenju novih lica u italijansko selo Sambuca – sa oko 6.000 stanovnika – kao dio širih napora za jačanje ruralnih područja i kulturnog nasljeđa u Evropi, navodi Airbnb.

Sambuca je dospjela na naslovne strane 2019. tokom kampanje “Kuća od 1 evra” u kojoj su napuštene nekretnine ponuđene na prodaju za nešto više od jednog američkog dolara.

U pokušaju da se selo podmladi na vrijeme, od kupaca je zatraženo da preurede svoju imovinu ubrzo nakon kupovine. Nakon što je kupio jednu od kuća Sambuca, Airbnb je uspio svoju kupovinu pretvoriti u nešto zaista posebno. A sada treba neko da je vodi.

kuća u italiji besplatno
Foto: Airbnb

“Airbnb je u potrazi za idealnim kandidatom za život bez plaćanja najma godinu dana i domaćinstvo u dizajnerskom domu italijanskog naslijeđa”, rekli su iz kompanije. “Uz novootkrivenu fleksibilnost da živi i radi na daljinu, jedna osoba će dobiti priliku da se preseli na Siciliju sa svojom porodicom, partnerom ili prijateljem i useli se u ovu jedinstveno obnovljenu kuću.”

Italijanska arhitektonska firma Studio Didea transformisala je dom koristeći lokalne materijale, stvarajući prvi sprat sa malim dnevnim boravkom zajedno sa glavnom spavaćom sobom koja uključuje veliki bračni krevet i sopstveno kupatilo.

Na drugom spratu se nalazi dnevni boravak, kuhinja, radni prostor, kupatilo i međuspratna spavaća soba sa francuskim ležajem, dok se na gornjem spratu nalazi dodatni dnevni boravak sa bračnim krevetom na razvlačenje.

Pročitaj

kuća u italiji besplatno
Foto: Airbnb

„Ljepota ove kampanje je u tome što daje drugu šansu ne samo napuštenom domu baštine u srcu našeg sela – to je i druga šansa osobi koja se u nju useli“, rekao je lokalni gradonačelnik Leonardo Ciaccio. “Tražimo nekoga ko želi živjeti sa lokalnim stanovništvom i učestvovati u svim važnim trenucima zajednice, od berbe grožđa do berbe maslina i jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu svakome ko bude odabran.”

Pod pretpostavkom da pravila o pandemiji to dozvoljavaju, boravak će početi 30. juna. Ako ti je ponuda privlačna, možeš se prijaviti unosom svojih podataka na ovoj web stranici na Airbnb-ovoj stranici. Srećno!

Izvor: digitaltrends.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum