Trenutno čitaš
UniCredit Bank Banja Luka pruža programe podrške poslovanju preduzećima pogođenim krizom usljed pandemije

UniCredit Bank Banja Luka pruža programe podrške poslovanju preduzećima pogođenim krizom usljed pandemije

Jysk
Jysk

Pružajući kontinuiranu podršku domaćoj privredi i zajednici, UniCredit Bank Banja Luka svojim klijentima, malim i srednjim preduzećima pogođenim krizom izazvanom virusom COVID-19 osigurava sredstva za finansiranje i razvoj njihovih kompetencija i potencijala.

unicredit program podrške

Svjesna potrebe da podstakne obnovu lokalne ekonomije i ulaganja koja je čine otpornijom, zelenijom i konkurentnijom, u saradnji sa partnerskim institucijama UniCredit Bank Banja Luka i ove godine ohrabruje preduzeća u ponovnom ulaganju i razvoju.

Od početka partnerstva sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), UniCredit Bank Banja Luka je od 2014. godine osigurala ukupno 37 miliona evra kroz različite povoljne kreditne linije za podršku klijentima i zajednici. Ugovaranjem nove kreditne linije od 5 miliona evra protekle godine omogućeno je novo finansiranje malih i srednjih preduzeća za ulaganja u investicione svrhe. Kao dodatni vid podrške, Evropska unija je za mala i srednja preduzeća obezbijedila i bespovratna sredstva u iznosu od 15% od glavnice kredita koja se mogu ostvariti po završetku investicije.

Više od polovine kredita usmjereno je ka investicijama koje podržavaju zelenu tranziciju, unapređenje proizvodnih pogona i usklađivanje sa standardima Evropske unije u oblastima kao što su zaštita životne sredine, sigurnost radnika i kvalitet proizvoda. Na ovaj način UniCredit Bank Banja Luka i EBRD pomažu povećanje konkurentnost preduzeća na lokalnom tržištu, te pružaju veće mogućnosti za uspjeh na regionalnom i međunarodnom tržištu.

Zahvaljujući nastavku dobre saradnje sa Evropskom investicionom bankom (EIB), UniCredit Bank Banja Luka od 2021. godine plasira nova sredstva pod povoljnijim i pristupačnijim uslovima malim i srednjim preduzećima čije poslovanje je pogođeno posljedicama pandemije. Kreditna linija ukupne vrijednosti 50 miliona evra namijenjenja je očuvanju likvidnosti, obrtnog kapitala i srednjoročnih investicija preduzeća, u pravcu tranzicije prema otpornijoj, zelenijoj i održivijoj ekonomiji koja će se moći uspješno takmičiti na globalnim tržištima.

Pročitaj

Garantni fond Republike Srpske i UniCredit Bank Banja Luka nastavljaju pružati podršku klijentima kako na putu oporavka, tako i na putu razvoja njihovog poslovanja. Garancijama Garantnog fonda Republike Srpske u okviru Vladinog programa podrške privrednicima, malim i srednjim preduzećima, u procesu ublažavanja posljedica pandemije, UniCredit Bank Banja Luka podržala je preko 50 klijenata sa ukupnim iznosom od preko 6 miliona KM plasiranih kreditnih sredstava.

Potpisivanjem novog ugovora u novembru prethodne godine omogućene su dodatna podrška i garancija privrednim subjektima u cilju obezbjeđivanja sredstava likvidnosti i nabavke novih tehnologija. Za izdate garancije iz Garantnog programa ne naplaćuju se premije, čime su smanjeni troškovi finansiranja svim korisnicima garantovanih kredita. Saradnja između dvije institucije proširena je i Ugovorom o garantovanju portolija kredita čime je potencijalnim klijentima osigurano dodatno obezbjeđenje kredita da brže dođu do potrebnih sredstava i realizuju svoje planove.

Direktnim plasmanom ovih kreditnih linija UniCredit Bank Banja Luka opredijeljena je da posluje u službi ne samo svojih klijenata već i cijele zajednice, pružajući finansijsku podršku obnovi privrede kroz koju pomaže da se osiguraju radna mjesta i primanja brojnih građana.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum