Trenutno čitaš
Afirmacije ljubavi prema sebi

Afirmacije ljubavi prema sebi

Afirmacije su moćan alat za promjenu misli i uvjerenja. Ljubav prema sebi ponekad je teško shvatiti, ali ona je ključni korak prema emocionalnom zdravlju. Pozitivne afirmacije ljubavi prema sebi jedan su od načina da započneš ovo putovanje.

Šta su pozitivne afirmacije?

Foto: Instagram/be__classy__

Pozitivne afirmacije su izjave koje ponavljamo sebi, često ujutro ili prije spavanja, kako bismo programirali svoj um za uspjeh. To je oblik samohipnoze koji jača pozitivne misli i uvjerenja o sebi. Ponavljanje pozitivnih afirmacija pomaže da se fokusiraš na pozitivne aspekte sebe i svog života.

Osim toga, pozitivne afirmacije pomažu eliminisati negativne misli i zamijeniti ih onima koje osnažuju. Kada se pravilno koriste, pozitivne afirmacije mogu pomoći da promijeniš svoj život i postaneneš najbolja verzija sebe. One održavaju motivaciju na zavidnom nivou, takođe pospješuju i samouvjerenost i produktivnost za postzanje postavljenih ciljeva.

Foto: Instagram/cozy.magazine

Šta je ljubav prema sebi?

Ljubav prema sebi je čin vrednovanja sebe i vlastitih potreba. Radi se o razumijevanju vlastite vrijednosti i brizi o emocionalnom, mentalnom i fizičkom zdravlju. Self – love znači oprostiti sebi bez oslanjanja na  druge za potvrdu.

Kada voliš sebe, stvara se čvrsta vjera da zaslužuješ poštovanje i uvažavanje. Ljubav prema sebi takođe znači i otvorenost za lični rast, ali i prepoznavanje sopstvene snage i slabosti te rad na tome. Ne poredi se s drugima i umjesto toga se fokusiraj se na svoj životni put.

Foto: Instagram/cozy.magazine

Evo nekoliko afirmacija za njegovanje ljubavi prema sebi i prihvatanje sebe:

Vrijedan/vrijedna sam ljubavi, poštovanja i saosjećanja.

Volim i prihvatam sebe takvu kakva/kakav jesam.

Zaslužujem sreću i uspjeh.

Snažna sam i sposobna osoba.

Sposoban/sposobna sam postići sve što zamislim.

Pročitaj

U sebi imam sve što mi je potrebno da budem sretan/sretna i uspješan/uspješna.

Vole me i podržavaju ljudi oko mene.

Volim i prihvatam sebe bezuslovno.

Vrijedan/vrijedna sam svih dobrih stvari koje život nudi.

Uspjeću!

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum