Trenutno čitaš
Čokoladna pahuljica: Zimska poslastica koja će oduševiti tvoje nepce

Čokoladna pahuljica: Zimska poslastica koja će oduševiti tvoje nepce

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Kako dani postaju hladniji i bliži nam se sezona praznika, nema ničeg boljeg od ugođaja sa toplim, pahuljastim pecivom. Ova čokoladna pahuljica od lisnatog tijesta, savršen je užitak za hladan dan. Ovaj recept obećava prekrasan desert koji će oduševiti tvoje ukućane.

Sastojci:

  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 1/2 šolje namaza od čokolade i lješnjaka
  • 1 jaje (razmućeno,premazivanje)
  • Šećer za posipanje

Priprema:

Počni tako što ćeš list lisnatog tijesta postaviti na pobrašnjenu površinu. Uzmi okruglu posudu i iskruži tijesto. Ponovi isto sa drugim listom tijesta. Prebaci jedan izrezani list tijesta na papir za pečenje u tepsiju.

Po cijeloj površini tijesta premaži obilan sloj namaza od čokolade i lješnjaka. Prebaci drugi sloj tijesta preko namaza.

Pročitaj
batat

Čašom odredi sredinu tijesta. Izreži od sredine do krajeva 16 jednakih trokutića. Premaži jajetom i pospi šećerom za dekoraciju. Uvrni krajeve i spoji po dva uvrnuta kraja da dobiješ oblim pahuljice.

Ostavit da se peče u zagrijanoj rerni na 190°C oko 20-25 minuta, ili dok ne poprimi sjajnu zlatno smeđu boju.

Ova pahuljica od čokoladnog tijesta nije samo desert; to je zimska simfonija koja će ti zagrijati srce. Zato, prigrli zimsku čaroliju i unesi dašak magije u svoju kuhinju!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum