Trenutno čitaš
Zelena čorba je savršena jesenja detoksikacija

Zelena čorba je savršena jesenja detoksikacija

zelena čorba
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Konzumiranje povrća nalazi se na vrhu liste kada je u pitanju zdrav način života. Jednostavna čorba od graška, čini dobar početak svakog obroka. To je takođe odličan način da iskoristiš smrznuto povrće ako nemaš svjež grašak. Donosimo ti jednostavan recept za ukusnu čorbu od graška.

Sastojci:

  • 1 kašika putera
  • 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, nasjeckan
  • 1 stabljika celera, nasjeckana
  • 2 čena bijelog luka, isjeckana
  • 1 kašičica nasjeckanog svježeg timijana ili peršuna
  • 6 šoljica graška, svježeg ili smrznutog
  • ½ šolje vode
  • 4 šolje bujona od povrća
  • 1/2 šolje vrhnja za kuvanje (opciono)
  • ½ kašičice soli
  • Svježe mljeveni biber po ukusu
Zelena čorba
Pinterest

Priprema:

Zagrij puter i ulje u većoj posudi na srednjoj vatri dok se puter ne otopi. Dodaj luk i celer; kuvaj, povremeno miješajući, dok ne omekša, 4 do 6 minuta. Dodaj bijeli luk i timijan (ili peršun); kuvaj, miješajući, dok ne zamiriše, oko 10 sekundi.

Umiješaj grašak. Dodaj vodu i bujon; zakuvati na jakoj vatri. Smanji vatru da održiš živahno krčkanje i kuvaj dok ne omekša, oko 1 minut.

Pročitaj
salata

Čorbu u porcijama umuti u blenderu dok ne postane glatka. Umiješaj vrhnje za kuvanje (ako ga koristiš), posoli i pobiberi.

Uživaj u jelu!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum